9 strategii pentru atragerea turistilor,către locația ta de cazare.

Am reușit sa adunam o comunitate mare și activa in jurul nostru unde le prezentăm diferite unități de cazare și iti arat și ti-e mai jos cum sa faci asta ca sa atragi cati mai multi turisti.

Toate aceste exemple prezentate mai jos sunt doar postari organice si dorim sa demonstrăm ca știm sa promovam si sa atragem turistii si Nu vorbim în necunostinta de cauza.

Si voi puteți face asta dacă va doriti cu ADEVARAT.

9 strategii pentru atragerea turistilor

Vacante prin Romania (PAGINA OFICIALA)

Dacă nu aveam cunoaștere,nu aveam cum să avem rezultate prezentate mai sus.

Indiferent că este vorba de sezonul de vârf sau de extrasezon ,o zona turistica cunoscută sau mai puțin cunoscută , vei dori să ai un grad de ocupare cat mai mare a locației.

1-Exista o mulțime de alte afaceri și atracții cu care puteți forma un parteneriat reciproc avantajos .

De exemplu:

  • restaurantele din zona
  • magazine locale mici
  • parcuri tematice
  • site-uri web
  • inscriere a pensiunii pe booking aceasta platforma este una de încredere si cunoscută turiștilor si nu vor avea ezitări când vor dori sa rezerve o locație.

2-Creați și promovați pachete speciale spre exemplu:

  • oferiri 3+1 zi gratis la cazare,prin acest mod turiști care doresc in weekend cazare pot avea o zi gratis din partea casei ziua de luni.Specificat ca respectiva oferta este valabilă doar in weekend.

3- Organizati concursuri și oferiti cazare gratuită pt un cuplu si data cazarii sa o stabiliti in comun acord cu castigatorii mai exact le oferiti cazarea ,in zilele cand nu aveti ocupat care oricum erau pierdute .Prin acest mod va puteți face mai cunoscuți si crește audiența paginii locației ,unde organizati concursul , impuneti anumite reguli pentru a putea participa la concurs ,precum LIKE LA PAGINA eticheteaza persoana cu care dorești sa vi la noi ,etc .Bineînțeles trebuie sa si oferiti ce promiteti ,pentru ca astfel in loc sa va atrageti noi clienți ii indepartati si pe cei vechi.

Am aplicat si noi aceasta stategie in comunitatea noastra si a avut un mare succes .

9 strategii pentru atragerea turistilor

strategii

4- Încearca sa postezi doar poze de calitate superioară ,promovarea pensiunii începe de la imaginea sa online si cat de bine impachetezi serviciul pe care il vinzi,respectiv unitatea de cazare.In ziua de azi telefoanele sunt destul de performante si cu un mici editari(sunt destule programe gratis pe care le poti descărca in telefon) poti realiza poze destul de ok ,daca nu ai buget pentru a angaja un fotograf profesionist.

5-Verifica postarile si răspunde la toate comentariile primite ,îți poți face puțin timp seara pentru acest lucru dacă ești ocupat in timpul zilei.Am observat multe postari care au comentarii unde posibili clienti intreaba mai multe detalii ,dar nu li se raspunde ,prin urmare este un client pierdut.De recomandat este sa fi cat mai activ in mediul online dacă dorești sa te cunoască clienți.

6- Realizeaza o descriere sau chiar mai multe care sa atraga atentia asupra pensiunii tale.Vezi care descriere atrage mai mult si pe respectiva o folosești mai des.Daca postezi mereu cu aceeași poezie (anunt) posibil sa plictisesti si nu aduci interes.Pe langa descriere si pozele ar trebui rotite între ele la fiecare postare .Prin acest pot sunt postări noi care atrag mult mai repede turistii ,dar si facebook nu considera spam si iti arata postarile la mai multi utilizatori. Dacă postezi mereu același anunț,poze facebook considera spam si vei fi restrictionat pt cateva zile sa poti posta sau chiar iti poate închide contul de facebook.

9 strategii pentru atragerea turistilor

strategii

7- Concentreaza-te nu doar pe atragerea clienților, este foarte important sa ii si pastrezi.Nu uita ca la final sa iti intrebi turistii cum s-au simțit si dacă au avut si neplăceri si dacă Da care au fost acelea.Prin acest mod iti poti imbunatatii serviciile pe care le oferi si cu siguranța vei atrage si mai multi clienți si RESPECTUL celor vad le-ai ascultat feedback-ul.

8-Dovedește clienților ca prețul cerut de tine nu este deloc mare si ca totul depinde de numărul camerelor.De exemplu daca inchiriezi doar integral si ai 10 camere si prețul cerut de tine este 3000 de lei pe zi dacă împarți 3000 la 10 ar fi doar 300 camera ,si rezulta ca acuma este un preț mai decent si deloc mare sau exagerat.Nu uita sa precizezi toate facilitatii pe care le ai si cu siguranța si acestea ajuta la atragerea turiștilor către locația ta.

9- Prezintale turiștilor obiectivele turistice pe care le pot vizita in apropiere ,posibil ca multi sa nu le cunoască .Lasă si in incinta locației pliante,sau cărți cu obiectivele turistice pe care le pot vizita ,cu siguranța găsești așa ceva la orice librărie din județul tau.

Dacă dorești sa atragi cat mai multi turisti , trebuie sa respecți toate aceste reguli de mai sus .Doar un simplu link pus de la o anumita platforma de turism sau pagina de facebook nu iti va aduce turiști.Daca doresti s-a ai o afacere de succes trebuie sa te si ocupi de ea indiferent in ce domeniu activezi.