Imi este foarte drag sa vorbesc despre acest judet pentru ca Bistrita este orasul meu de suflet. Dacă nu știi ce anume să vizitezi în Bistrița-Năsăud, va recomand cu drag ,obiective turistice care nu sunt putine si cu siguranta o sa ai nevoie de mai multe zile pentru a le putea vizita .
Daca chiar va-ti hotarat petreceti mai multe zile in acest frumos judet va recomand si gasiti AICI si unitati de cazare .

Sper sa vizitati macar o parte din aceste obiective turistice din Judetul Bistrita -Nasaud pentru ca merita cu adevarat.
Bistrița-Năsăud
- Orașul Bistrița – te va impresiona aici ansamblul arhitectural Sugălete, ce reprezintă un şir de case medievale, prevăzute cu arcade la parter.
- Biserica Evanghelică din Bistrita – are cel mai înalt turn medieval din România de 75 de metri
- Cetatea Medievala Bistrita- a fost una din cele mai puternice fortificație din Transilvania
- CASA ARGINTARULUI- a aparținut cândva unei famili de bijutieri si o gasim la doi pasi de sugalete
- TURNUL DOGARILOR-este inalt de de 25 m, cu ziduri groase de un metru și jumătate,iar constructia este în stil gotic
- Casa memorială ANDREI MUREŞANU-a fost casa bunicilor din partea mamei unde acesta şi-a petrecut o parte a copilăriei.
- Muzeul Judeţean Bistriţa-Năsăud – Un muzeu foarte frumos, aranjat in care poti petrece cateva ore si sa te relaxezi . Muzeul cuprinde secţii de etnografie – artă populară, ştiinţele naturii, artă plastică, istorie şi arheologie.
- Parcul Naţional Munții Rodnei–este al doilea parc național ca mărime din țară
- Pasul Tihuța– face legătura între Transilvania și Moldova. la o inaltime de peste 1.200 metri,si tot aici iti recomand sa faceti un popas la castelul lui Dracula.
- Sângeorz băi– la 56 km de oraşul Bistriţa,si aici staţiunea este renumită prin apele minerale vindecătoare ce vin din izvoarele numeroase aflate aici
- Peștera Izvorul Tăușoarelor– este o peștera de mari dimensiuni situată în Munții Rodnei , recent a fost descoperită aici o cascadă de inalta de 15 metri
- Cetatea Ciceu– este o fortăreață medievală în punctul de întâlnire al teritoriului localităţilor Ciceu-Corabia.
- Lacul Lala Mare– lac glaciar care s-a format in acumularii de apa in urma ploilor il gasiti pe DN 17 D spre Rodna și Șant. De acolo, se merge pe un drum forestier marcat
- Lacul Colibița– este o oaza de liniste si relaxare cu un farmec aparte, oferind turistilor pe langa plaja si baie in apa racoroasa, excursii si drumetii, pecuit iar in timpul iernii plimbari cu sania .Desi se afla la sute de kilometrii de Marea Neagra, mai este denumita si Marea de la munte
- Casa Memorială George Coșbuc– O gasim in în comuna Coşbuc. Este formată din 5 camere şi o tindă. Prezenţa obiectelor ce aparţineau familiei Coşbuc readuc la viaţă atmosfera copilăriei poetului.
- Muzeul memorial „Liviu Rebreanu” din Năsăud– Deși autorul a locuit în acea casă doar 1 an, se spune că aici a găsit inspirația pentru romanul „Ion”.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut ! Bistrița-Năsăud
- 10 recomandari,de cazare la munte
- 11 pensiuni din România dotate cu ciubăr si o priveliste frumoasa
- 10 pensiuni din România,recomandate ca destinații de weekend
- 10 sate romanesti recomandate pt o escapadă de weekend
- Tradiţiile şi obiceiurile,romanesti unice in lume,dar putini le cunosc
- Ardeal (Transilvania)
- Banat
- Bucovina
- Ce mai cumpara romanii online
- Crișana
- Dobrogea
- Mall-uri online de urmarit in Romania
- Maramureș
- Moldova
- Muntenia
- Oltenia
- Politics
- Recomandari cazare in Romania
- Recomandari de obiective turistice de vizitat in Romania
- WordPress
alba animale de companie ARGES bihor bran brasov Bucovina bucuresti cazare Cazare Arges cazare in natura cazare la munte cazare maramures cazare rustica cazare traditionala ciubar cluj colibita covasna delta eselnita harghita hunedoara lac manastiri maramures mocanita moeciu munte mures natura neamt padure piscina praid rasnov recomandari sibiu slanic moldova sovata SPA tara hategului Transalpina transfagarasan Vatra Dornei