Castele spectaculoase din Romania

Romania se poate mandri cu castele spectaculoase, ce merita vazute o data-n viata.

Adevarate fortarete, bijuterii arhitecturale, locuri de recreere pentru familia regala sunt aceste constructii magnifice.

Castelul Peleș-Castele spectaculoase

Castelul Peleș fosta resedinta de vara a capetelor incoronate ale Romaniei

Pe 7 octombrie 1883 a fost inaugurat Castelul Peleș.

Programul de vară
Marți, 07 Mai – Duminică, 29 Septembrie 2019

Marți: 09:00 – 16:15 (se vizitează numai parterul)
Miercuri: 11:00 – 16:15Joi: 09:15 – 16:15
Vineri: 09:15 – 16:15
Sâmbată: 09:15 – 16:15
Duminică: 09:15 – 16:15
Luni: Închis

sursa foto Travel to Transylvania facebook

Castelul Corvinilor-Castele spectaculoase

Castelul Corvinilor impresionează prin prezenţa sa, ce domină oraşul Hunedoara. Pentru cei atraşi de evul mediu, castelul reprezintă un monument singular în România şi printre cele mai atractive din spaţiul european.

Pe blazonul familiei Corvinilor este inscrptionat un corb care tine în cioc un inel de aur. Atribuirea acestui simbol al familiei are o legenda. Se spune cã Ioan de Hunedoara era fiu nelegitim al lui Sigismund de Luxemburg, rege al Ungariei, cu o frumoasa femeie din Tara Hategului, pe nume Elisabeta.

Pentru a o feri de necinste, regele îi da de sot pe unul din vitejii sai, Voicu, daruindu-i totodatã si un inel ca si dar pentru copilul nenascut, cu scopul de a fi recunoscut atunci când va creste si va merge la curtea regala. In timpul unei calatorii facuta de familia lui Voicu, poposind pentru a pranzi, inelul este uitat pe o margine a stergarului pe care erau puse merindele. Un corb, atras de stralucirea inelului îl fura încercând sa plece cu el. Copilul Ioan de Hunedoara ia un arc si sageteazã corbul, recuperand astfel inelul. Atunci cand creste si ajunge la curtea regala, povesteste aceastã patanie, iar regele, impresionat de aceasta istorie, decide ca simbolul familiei hunedorenilor sã fie corbul cu inel de aur în cioc.

De altfel, si numele familiei provine din latinescul „Corvus”, care inseamna „Corb”, o pasare care simboliza cu totul altceva în evul mediu, si anume întelepciunea si longevitatea.

PROGRAMUL DE VIZITARE LA CASTELUL CORVINILOR ÎNCEPÂND CU DATA DE 02 Mai 2019:

Luni 12:00-20:30*
Marți 9:00-20:30*
Miercuri 9:00-20:30*
Joi 9:00-20:30*
Vineri 9:00-20:30*
Sâmbătă 9:00-20:30*
Duminică 9:00-20:30*

Castele spectaculoase

Castelul Cantacuzino-Castele spectaculoase

Locatie Bușteni, Str. Zamorei nr. 1, județul Prahova

 Castelul și galeria de artă pot fi vizitate în fiecare zi a săptămânii, pentru o taxă de maximum 30 de lei pentru adulți, copiii având gratuitate; salonul principal, scările de marmură și lemn, grota din fața castelului sau turnul de vânătoare sunt doar unele dintre atracțiile locului.

Castelul, de formă pavilionară si este înconjurat de un parc imens, ale cărui alei te poartă spre o grotă, pe care o poţi străbate pitit sub perdeaua de apă, cascade şi fântâni arteziene în care lenevesc păstrăvi. Castelul are un corp central format din demisol, parter şi etaj, cu fundaţie din beton, pereţi din piatră cioplită şi învelitoare din ţiglă, un pavilion de serviciu, o vilă administrativă şi o capelă.

Intrarea se face din oră în oră respectiv:

10.05; 11.05; 12.05; 13.05.; 14.05; 15.05; 16.05; 17.05; 18.05; 19.05.

Vizitatorii beneficiază de asistență cu ghid profesionist

Castelul Bran-Castele spectaculoase

Castelul Bran este un monument istoric și arhitectonic situat în Pasul Bran-Rucăr, la 30 de kilometri de Brașov.

Castelul Bran, situat intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului, la 30 de km de Brasov, este singurul punct turistic care atrage sute de mii de turisti datorita unei legende: Legenda Contelui Dracula,  istorici spun ca ar fi trecut pe aici o singura data, in drum spre Brasov.

La 1 decembrie 1920, Castelul Bran a fost donat Reginei Maria a Romaniei Mari, in semn de recunostinta din partea orasului Brasov pentru contributia la Unirea cea mare de la 1918.

sursa foto Castelul Bran facebook

Castelul Cantacuzino -Castele spectaculoase

Mai puţin cunoscut decât Peleşul, dar cu o istorie la fel de frumoasă, Castelul Cantacuzino din Buşteni este un „rival“ turistic pentru fosta reşedinţă de vară a lui Carol I din Sinaia. Castelul a fost ridicat de Gheorghe Grigore Cantacuzino, poreclit „Nababul“, datorită averii fabuloase, şi despre el circulă legenda că prinţul ar fi vrut să-i paveze curtea şi să-i învelească acoperişul cu monede din aur

Castele spectaculoase
Sursa foto: radioromaniacultural.ro

Castelul Karolyi din Carei

O splendidă bijuterie arhitecturala recent restaurată, Castelul Karoly din Carei este considerat un adevarat “Peleş al Transilvaniei”.  Castelul Karoly din Carei a avut o istorie zbuciumată, fiind distrus si restaurat in mai multe rânduri. 

An de an, peste 50.000 de turisti viziteaza acest castel, atrasi de frumusetea sa si de parcul dendrologic din jurul cladirii.

Castele spectaculoase
Sursa foto: commons.wikimedia.org

Castelul Sturdza

Locatie Aleea Prințesa Olga Sturdza, Miclăușeni, județul Iași

Castelul Sturdza, situat pe domeniul Miclăușeni, a fost construit între anii 1880 și 1904 pentru George Sturdza și soția sa, Maria. La castel se găseau colecții de arme și costume medievale, bijuterii, piese rare de arheologie și numismatică, precum și o bibliotecă impresionantă. Însă în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, castelul a fost abandonat, iar majoritatea bunurilor de preț au fost furate

Este format din 3 obiective:

* Biserica „Sf. Voievozi”, „Buna Vestire”-datând din 1787 şi având codul IS-II-a-B-04199.01
* Castelul Sturza-datând din secolul al XVII-lea, reclădit în 1752 şi în secolul al XIX-lea şi având codul IS-II-a-B-04199.02
* Parcul-datând din secolul al XIX-lea şi având codul IS-II-a-B-04199.03.

Castele spectaculoase
sursa foto historia.ro

Castelul Csernovics

Castelul Csernovics este un monument istoric și arhitectonic, situat în localitatea Macea, județul Arad

În 1939, castelul a ajuns în posesia medicului Adam Iancu din Curtici, care a defrișat 10 hectare din parcul din jurul edificiului. Din 1968, parcul cu cele 17 hectare rămase, este declarat parc dendrologic, aici găsindu-se specii ca Arborele padogelor (Gingko biloba).

Castelul are 99 de camere, insa o legenda face referire la a o suta camera a castelului, nedescoperita pana astazi. Conform unor localnici care s-au aflat in parcul castelului dupa miezul noptii, s-ar auzi sunetul unui pian la care se presupune ca ar canta unul dintre fostii proprietari, groful Karolyi, acesta aflandu-se in interiorul celei de-a o suta camer

Sursa foto qbebe.ro

Castelul Karolyi

Ansamblul castelului Károlyi din Carei este un ansamblu de monumente istorice aflat pe teritoriul orașului Carei

Istoria Castelului din Carei este strâns legată de cea a familiei Károlyi. În vremea regelui Matei Corvin, László Károlyi construia aici o primă cetate, o casă de piatră ce avea să fie extinsă pe toată perioada secolului următor. Astfel, în anul 1592 clădirea veche era înconjurată de ziduri puternice, de bastioane, de un şanţ exterior cu un pod suspendat. Construcţia castelului  a stârnit numeroase controverse în rândul nobilimii, care la acea vreme era împotriva finalizării acestuia, fiind nevoie ca însuşi regele Matei Corvin să intervină pentru a aplana conflictul iscat. Cetatea a deţinut un rol important de-a lungul întregului secol XVII, făcând parte din rândul fortăreţelor de apărare a frontierei vestice a Transilvaniei. Între 1661-1666 este reconstruită şi joacă un rol crucial şi în timpul războaielor duse de Rákóczi Francisc al II-lea împotriva Habsburgilor. Atacată de austrieci în 1705, cetatea este distrusă parţial, dar refăcută rapid. După Pacea de la Satu Mare, din 1711, nemaiavând un rol militar, groful Károlyi Jozsef demolează zidurile şi astupă şanţurile de apărare. Noua construcţie în stil baroc ce a fost terminată în 1794, cuprindea 20 de camere la parter, o capelă, iar la etaj alte 21 de încăperi. În curtea împrejmuită de o superbă grădină era amenajat şi un manej pentru 24 de cai

sursa foto qbebe.ro

Castelul Iuliei Hasdeu

Castelul Iuliei Hasdeu din Câmpina se numără printre cele mai înfricoșătoare, prin prisma legendei ce circulă pe seama lui. E mai mult decât legendă – castelul pare bântuit de spiritul Iuliei Hasdeu și al tatălui ei, Bogdan Petriceicu Hasdeu. Fata a decedat la numai 19 ani, dar părintele ei nu a „rupt” legătura cu ea, ci a păstrat-o, cu ajutorul ședințelor de spiritism. Cei mai mulți dintre localnici susțin că înăuntru chiar „trăiesc” tatăl și fiica.

Sursa foto historia.ro

Cetatea Fagaras, Transilvania

Cetatea Făgărașului este cel mai important monument al regiunii Făgăraș, dar și una dintre cele mai mari și bine păstrate structuri  medievale din România și din Europa. O regăsiți în centrul orașului Făgăraș, pe strada Mihai Viteazu.

Primul voievod al Ardealului care a luat-o în stăpânire a fost Ștefan Mailath, în secolul al XVI-lea. N-a avut însă noroc aici, pentru că, fiind asediat de turci la Făgăraș, voievodul a fost luat prizonier

sursa foto ariestravel.ro

Cetatea Rasnovului

Una dintre cele mai impresionante şi bine conservate cetăţi din Transilvania este Cetatea Râşnov. Aflată în judeţul Braşov, la 30 km distanţă de reşedinţa de judeţ, aceasta atrage în fiecare an numeroşi turişti, atât români cât şi străini. Alături de cetăţi medievale precum Castelul Corvinilor, Castelul Bran , Cetatea Făgăraş etc. Cetatea Râşnov reprezintă o atracţie turistică ce stârneşte interes, readuce aerul medieval de odinioară şi îi găzduieşte pe iubitorii de istorie şi patrimoniu, dar nu numai.

Sursa Rasnov

Lasa-ne un comentariu cu recomandarile tale personale .Multumim

CITESTE SI 🔰🔰🔰

alba animale animale de companie apuseni ARGES BAILE FELIX bihor bran brasov Bucovina bucuresti caras severin cazare in natura cazare la munte cazare maramures cazare rustica cazare traditionala ciubar cluj colibita harghita hunedoara lac loc de joaca maramures moldova munte mures natura neamt piscina praid rasnov recomandari Salina Praid sibiu slanic moldova sovata SPA suceava tara hategului Transalpina turda valcea Vatra Dornei

Add Comment