Castelul Corvinilor din Hunedoara se număra printre cele mai frumoase si vizitate castele ale României.
Este de asemenea cel mai mare castel medieval din Transilvania și putin mai spectaculos decât Castelul Bran și Castelul Peles.De la distanță,castelul arată frumos și fabulos. Cu toate acestea, interiorul său este mai întunecat și impresionant, iți da senzația întoarcerii in timp .
Castelul Corvinilor
Dacă vă plac poveștile de groază, macabre, cu blesteme și camere de tortură, dacă vă plac locurile care vă dau fiori, dacă vă place să vi se facă părul măciucă, atunci Castelul Corvinilor este locul potrivit pentru tine.
Locația este pitorească, zidurile de piatră, acoperișurile înalte și roșii, toate creează atmosfera unei cetăți medievale. În jurul castelului Corvinilor se află un șanț adânc, peste care este construit un pod.
Castelul Corvinilor
Castelul Corvinilor – o adevărată comoară de povești și legende înfricoșătoare pe care ghizii locali vor fi bucuroși să le împărtășească.
Legendele spun că legendarul Vlad al III-lea Tepeș, cunoscut în popor sub numele de Contele Dracula, a fost ținut aici în captivitate timp de șapte ani.
In curtea castelului se află o fântână, de care are o poveste interesantă. Potrivit legendei, turcilor capturați li s-a promis libertatea dacă sapa o fântână de 30 de metri în stâncă. Sclavii au muncit neobosit timp de 15 ani lungi,dar nu au văzut libertatea mult promisa. Ioan de Hunedoara a refuzat să-și țină promisiunea și i-a ucis în schimb. Există o inscripție despre care se spune că ar fi fost scrisă de prizonieri: „Acum aveți apă, dar nu aveți suflet” .
Ce poti vedea aici:
- Turnul porţii de vestare un plan rectangular şi 3 niveluri de apărare,
- Turnul Capistranoeste unul scund cu două niveluri de apărare şi un diametru de 6 m.
- Turnul pustiu (turnul crinului)este prevăzut cu 2 niveluri de apărare
- Loggia Matia. Pictura în frescă de la etajul aripii nordice (aripa Matia) datează din a doua jumătate a secolului al XV-lea şi este singura pictură de acest gen, cu caracter laic din spaţiul transilvănean.
- Turnul porţii de estare o formă rectangulară şi cuprinde două niveluri de apărare.
- Turnul toboşariloreste foarte asemănător cu turnul pustiu
- Turnul buzdugan (turnul pictat)suprapune o parte din zidul vechii cetăţi
- Fântâna castelului este săpată între cele două incinte, fiind adâncă de 30 de metri.
- Şanţul exteriora fost amenajat pe laturile de est şi sud ale castelului.
- Capela, finalizată în anul 1446,
- Palatul mare, dispus pe latura vestică a castelului, cuprinde două săli impresionante ca şi dimensiuni.
- Sala Dietei are aceleaşi dimensiuni ca şi Sala Cavalerilor şi include pe latura vestică o galerie
- Palatul administrativeste plasat în zona sudică a castelului
- Galeria şi turnul Neboisa, reprezintă o noutate din punct de vedere militar pentru arhitectura Transilvaniei secolului XV
- Terasa de artilerie reprezintă o construcţie militară
- Statuia lui Ioan de Nepomuk este adăpostită de o mică nişă din curtea exterioară a castelului.
- Curtea husarilor este construită în secolul al XVII-lea şi cuprindea locuinţele servitorilor, grajdurile, pivniţe şi casa câinilor de vânătoare (copoi) şi un turn bastionar.
- Sala Domniţelor este plasată la primul nivel al turnului nou de poartă, deasupra intrării.
sursa castelulcorvinilor.ro
Castelul Corvinilor
Sa nu uitam de Camera de tortură,unde poți observa scene terifiante de tortură medievală în beciurile castelului!Una dintre victimele torturate aici a fost chiar Ana, soția nobilului Ioan Torok, cel care deținea acest castel la final de secol XVI. Acuzată de faptul că i-ar fi fost infidelă soțului ei, aceasta a fost închisă într-una dintre camere și, ulterior, executată în curtea castelului.
Citeste si:
- Rimetea –Satul autentic cu cazări idilice și 2 răsărituri pe zi
- Green Rock Cabin – Destinația perfectă pentru relaxare pe malul lacului
- Casa cu Moară : O destinație rurală autentică și fermecătoare
- Domeniul Regilor: Natură, wellness și răsfăț gastronomic
- Top 10 destinații în România perfecte de vizitat toamna
alba animale animale de companie apuseni ARISENI bran brasov Bucovina bucuresti cazare Brasov cazare cluj cazare hunedoara cazare in natura cazare la munte cazare maramures ciubar cluj colibita copii delta harghita hunedoara Judetul Harghita lac maramures moldova munte mures natura piscina porumbacu de sus praid sauna sibiu sovata SPA straja suceava tichete toplita traditional Transalpina transfagarasan valcea Vatra Dornei