De vizitat in judetul Alba,recomandari.

Judetul Alba, este situat in centrul Romaniei, in podisul Transilvaniei. În judeţul Alba, turiştii pot găsi locuri de o frumuseţe rară, cu peisaje montane spectaculoase, peşteri care încă şi acum mai ascund secrete, drumuri de munte pentru pasionaţii de adrenalină, zone care păstrează urmele istoriei şi un bogat tezaur de tradiţii şi obiceiuri populare.

Râpa Roșie UNICĂ ÎN EUROPA ȘI A DOUA ÎN LUME DUPĂ America! Are o suprafata de 10 ha şi o gasesti pe A1, la 3 km de oraşul Sebeş. Vizibilă de la mare distanță, Râpa Roșie se întinde pe o lungime de 800 m și are înălțimi ce variază între 50 și 125 m (300 – 425 m altitudine absolută).

De vizitat in judetul Alba

judetul Alba
susa facebook

Cetatea Alba Carolina

Este cea mai mare cetate din România

judetul Alba
sursa foto Roxana Chirica

Biserica Evanghelică din Sebeş

O gasiti in în centrul orasului ,biserica este cel mai vizitat monument din Sebes. Respectiva biserica are cel mai mai mare altar din Transilvania.  Se spune că acest lăcaș ar fi servit ca model pentru Biserica Neagră din Brașov.

judetul Alba

Cetatea Câlnic

Descopera Cetatea Calnic, nespus de frumoasa, inclusa in patrimoniul UNESCO. O gasim la  la doar 13 km de Sebes,

Cheile Rîmețului

Cheile Râmețului este o arie protejată de interes național situate în estul Munților Trascău Drumul spre satul Rameț pornește din vestul Aiudului. Un loc superb pentru pasionatii de calatorii.

De vizitat in judetul Alba

judetul Alba

Peştera Huda lui Papură  

In Peştera Huda lui Papură gasesti cea mai mare colonie de lilieci din Europa şi cele mai lungi şi mai numeroase excentrite (număr de intrări). De asemenea aici se gaseste cel mai mare depozit de chiropterit (zăcământ de fosfaţi) din România.

sursa foto Nata Cozma-Luchian‎ 

Satul Rimetea

Localitatea se află la 24 de kilometri de Aiud și la 7 kilometri de Buru, la poalele vârfului Piatra Secuiului. Este locul unde populatia, majoritatea maghiară, păstrează cel mai bine tradiţiile. Rimetea satul în care soarele răsare de două ori.

De vizitat in judetul Alba
sursa foro Mihai Orboiu

Valea Frumoasei

Este un loc spectaculos de frumos si o gasiti la 100 km de Alba Iulia .

De vizitat in judetul Alba

Iezerul Ighiel

La aproximativ 25 de kilometri de Alba Iulia se află cel mai mare lac de baraj natural din România. Aflat la capătul unui drum anevoios și înconjurat de munți împăduriți, lacul Iezerul Ighiel oferă turiștilor un peisaj de un pitoresc aparte

De vizitat in judetul Alba

Muntele Găina

In apropierea localității Vidra de Sus, Alba se află Masivul Găina. Târgul de Fete de pe Muntele Găina se organizează, în fiecare an, din vremuri străvechi, în cea mai apropiată duminică de 20 iulie, ziua Sfântului Ilie. Aici se adunau locuitorii din Munţii Apuseni pentru a face schimb de produse, dar era şi un prilej pentru întâlnirea şi căsătoria tinerilor din zone îndepărtate, care veneau aici cu părinții. 

De vizitat in judetul Alba
SURSA FOTO www.bibicu.ro

Ce obiective turistice din acest top ai vizitat până acum?

CIESTE SI I 🔰🔰🔰

alba animale de companie apuseni ARGES ARISENI bihor bran brasov Bucovina bucuresti cazare cazare hunedoara cazare in natura cazare la munte cazare maramures cazare traditionala ciubar cluj colibita covasna dambovita harghita hunedoara lac loc de joaca maramures moeciu moldova munte mures natura neamt piscina praid rasnov sauna sibiu slanic moldova sovata SPA suceava Transalpina turda valcea Vatra Dornei

Add Comment