Destinatii cu legende din Romania

Dupa cum stim Romania mai este si cunoscuta ca taramul lui Dracula. Tara noastra ascunde numeroase legende , povesti infioratoare despre spirite care nu isi gasesc odihna si se spune ca exista nenumarate locuri de acest gen la noi in tara .Noi va enumeram doar o parte din ele printre cele mai cunoscute

Pădurea Hoia-Baciu -Destinatii cu legende

Aflata in judetul Cluj este cu siguranţă una dintre cele mai famioase păduri din România, datorită fenomenelor stranii descrise de unii turistii , care au inclus-o în topurile locurilor bântuite . Clujul a dezvoltat adevarate legende urbane in ceea ce priveste padurea si fenomenele de natura paranormala ce se petrec in interiorul acesteia. Localnicii spun ca padurea si-a capatat numele in urma disparitiei unui cioban din zona si a turmei sale de mioare, aceasta fiind prima disparitie inregistrata in padure,fiind urmata de multe altele . Se povesteste ca cei ce calca in acea zona au senzatii de greata, ameteli, aspre senzatii de sete, arsuri pe piele si senzatii de frig. Toate acestea sunt presupuse a fi semne ale trecerii catre alta lume, lumea spiritelor .Au mai fost semnalizate de asemenea apariții OZN, lumini și prezențe spectrale ciudate .Pt senzatii tari va invit sa o vizitati

Destinatii cu legende

Palatul Parlamentului-Destinatii cu legende

Se cunoaste că Palatul Parlamentului (sau Casa Poporului) a fost construit cu mari sacrificii . Povestea devine mai infioratoare și se vorbește despre muncitori care și-au pierdut viață în timp ce lucrau la construcție, cadavrele lor fiind îngropate în beton. Uni paznici spun ca aud deseori zgomote desi nu este nimeni inauntru

Destinatii cu legende

Cetatea Poenari-Destinatii cu legende

A fost ridicata de Vlad Țepeș. Legenda spune de asemenea că pentru a fi puternică și inaccesibilă dușmanilor, cetatea ar fi fost construită cu sacrificiu uman, mortarul fiind amestecat cu sânge. Legenda spune că ar fi fost omorati si în jur de 1500 de oameni.

Destinatii cu legende

Pădurea Radovan

In urma cu mai bine de 50 de ani, o tanara din Moldova a ajuns la Radovan in cautarea unui trai mai bun. Desi parea ca a gasit ce cauta, n-a trecut mult si totul a luat o intorsatura cat se poate de neagra. 
Tanara, pe nume Ileana, avea in jur de 20 de ani, iar unul dintre gospodarii din localitate i-a oferit de lucru. Fata s-a dovedit a fi pe cat de frumoasa, pe atat de harnica. Furase deja inimile a multor tineri radoveni, insa nu se lasa cucerita cu una cu doua.
Dupa cateva luni in care totul parea ca merge bine, lucrurile s-au schimbat. Baietii din sat nu se dadeau batuti, iar barbatul care o angajase incepuse sa ii faca si el ochi dulci. Dupa ce l-a refuzat de cateva ori, barbatul n-a mai asteptat si a batjocorit-o, lasand-o insarcinata.


Ileana nu a putut trece peste oribila experienta si peste faptul ca urma sa aduca pe lume un copil nedorit. Intr-o dimineata, isi amintesc satenii, unul dintre tineri a gasit-o pe fata spanzurata de o creanga in Padurea Radovan. Localnicilor nu le-a venit sa creada, cu atat mai mult cu cat n-a trecu
Din acea zi „Mireasa din Radovan“, îi ademenește pe tinerii nesăbuiți, care se aventurează în pădure, până la malulul lacului Fântânele, unde îi îneacă.

Balta Vrăjitoarelor

Balta Vrăjitoarelor segaseste in mijlocul pădurii Boldu-Creţeasca de lângă Bucureşti, în Voluntari. Aici se spune că a fost decapitat Vlad Țepeș iar vrăjitoarele se strâng în jurul locului de sărbători. Localnicii au raportat că au văzut fulgere și furtuni care au apărut din senin în zona. Animalele se feresc sa bea apa din baltă. Se spune ca aici prin jurul anilor 1990 a nins în miezul verii .

Sursa foto Incomod.ph

Castelul Iulia Hasdeu

Aflat in municipiul Câmpina . Locasul de la Campina inchinat Iuliei Hasdeu a fost locul de refugiu pentru Bogdan Petriceicu Hasdeu, dupa moartea unicei sale fiice Extrem de afectat de moartea Iuliei, la care tinea foarte mult, Hasdeu a construit, castelul la Campina, intre 1894 si 1896,, menit sa-i mijloceasca tatalui indurerat comunicarea cu fiica sa, din Ceruri, prin sedinte de spiritism. Localnici spun ca noaptea, spiritul Iuliei Hașdeu cântă la pian iar tatăl acesteia se poate auzi aplaudând.

Mormintele Urieșilor-Destinatii cu legende

Din povestiile culese din zona Ibăneşti judetul Botosani dar şi din alte zone ale judeţului unde se află aceste movile, reiese că ar fi fost morminte de uriaşi. Bătrânii în general, cei care mai păstrează aceste poveşti spun că aici ar fi trăit uriaşi, care cu timpul au dispărut. Totodată bătrânii mai povestesc că în movila aflată la marginea satului s-ar afla un copil de uriaş, ucis în luptele cu oameni .

Destinatii cu legende

Mănăstiriea Chiajna.

Mănăstirea Chiajna este un monument istoric aflat la marginea Bucureştiulu,si a devenit subiect al multor legende şi mituri urbane. Preoţii nu au slujit niciodată în ea, fiind bombardată de către turci chiar înainte de sfinţire. Aceştia crezuseră că acolo ar fi fost mai degrabă o cetate şi din acest motiv au încercat să o distrugă . Din această cauză, biserica este considerată un loc blestemat, unde s-au multe lucruri inexplicabile, tragice. Localnicii care au trecut noaptea pe lângă biserică susțin că au văzut umbre și au auzit strigăte. Se spune că biserica este blestemată pentru că în urmă cu câteva sute de ani, clopotul a fost dat jos și aruncat în Dâmbovița, de teama turcilor care ocupaseră toată zona.

Daca cunoasteti si voi astfel de locuri scrieti-le in comentarii

CITESTE SI 🔰🔰🔰

 

alba animale animale de companie apuseni ARGES BAILE FELIX bihor bran brasov Bucovina bucuresti caras severin cazare in natura cazare la munte cazare maramures cazare rustica cazare traditionala ciubar cluj colibita harghita hunedoara lac loc de joaca maramures moldova munte mures natura neamt piscina praid rasnov recomandari Salina Praid sibiu slanic moldova sovata SPA suceava tara hategului Transalpina turda valcea Vatra Dornei

Add Comment