Judetul Braila obiective turistice de vizitat

Descoperă cu ajutorul meu dar si recomandari venite de la membrii grupului VACANTE PRIN ROMANIA locuri, atracții și obiective turistice din județul Brăila.Brăila păstrează şi astăzi urmele celui mai mare sistem defensiv construit vreodată de-a lungul Dunării.Legendele locului spun că turcii puteau străbate hrubele călare,atât de spaţioase erau aceste galerii .

Judetul Braila

Judetul Braila

ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDEȚUL BRĂILA:

  1. Insula Mică a Brăilei- este una dintre cele mai importante insule sub aspect turistic din cele 7 insule.
  2. Stațiunea Câineni-Băi din comuna Vișani- este o stațiune balneoclimaterică cu caracter sezonier. Nămolul este mineral organic și foarte bine hidratat foarte benefic pentru combaterea reumatismului, problemele pielii sau chiar întârzie efectele îmbătrânirii.
  3. Stațiunea Movila Miresii din comuna Movila-situata la 30 de km de Ramnicu Sarat si este o statiune balneoclimaterica de interes local 
  4. Orologiul din orașul Brăila, județul Brăila-  reprezintă un veritabil monument istoric, dar și o valoroasă operă de artă.
  5. Cetatea Brailei- a fost construita datorita accesului la Dunare, in portul careia se importau si se exportau diferite marfuri. In prezent mai pot fi observate cateva dintre urmele cetatii.Punctele de interes principale ale acestora fiind tunelurile subterane folosite in trecut de turci.
  6. Statiunea balneara si Manastirea Lacu Sarat. In comuna Chiscani din judetul Braila exista un lac sarat cu proprietati terapeutice uimitoare, astfel ca in jurul sau s-a format in timp o statiune balneara
  7. Castelul de Apa- este situat pe faleza înaltă a Dunării,în punctul cel mai înalt al oraşului.Castelul fiind extrem de interesant datorita faptului ca gazduieste primul restaurant si bar rotator din Romania.
  8. Mănăstirea Lacu Sărat din comuna Chiscani- Biserica manastirii este realizata din lemn, in stil maramuresean, cu o turla-clopotnita, care se ridica pana la inaltimea de 24 metri. 
  9. Mini grădina zoologică- se află în partea sudică a orașului și se întinde pe o suprafață de 4,6 hectare. Aici sunt găzduite 46 specii de animale .

Brăila este unul din puținele orașe din țară care a păstrat neschimbate denumirile străzilor în ultimii 130 de ani, aceste nume nefiind schimbate

alba animale animale de companie apuseni ARGES bihor bran brasov Bucovina bucuresti caras severin cazare in natura cazare la munte cazare maramures cazare rustica cazare traditionala ciubar cluj colibita delta harghita hunedoara lac loc de joaca manastiri maramures mocanita moldova munte mures natura neamt piscina praid rasnov recomandari sibiu slanic moldova SPA suceava tara hategului Transalpina turda valcea Vatra Dornei

Add Comment