Misterul lacului roz ,fascineaza dar si inspaimanta turistii.

Acest neobisnuit lac este cel mai mare de acest gen si mai cunoscut in lume si il gasim in Australia . Când te uiți pe o hartă, lacurile  au culoarea albastruie dar acest lac iti atrage automat privirea prin culoarea lui deosebita si unica.

Misterul

Misterul
sursa foto  © matteo_it / Shutterstock

Se precizeaza ca că culoarea lacului Hillier, este rezultatul unei salinități ridicate combinate cu prezența unei specii de alge iubitoare de sare și a bacteriilor roz . .  Daca doresti sa vezi lacul in toata splendoarea lui ,o poti face de la inaltime dintr-un elicopter ,pentru suma de 370 USD pentru adulți și 310 $ pentru copii. Vei ramane cu imagini spectaculoase tiparite definitiv in minte . Zborurile cu elicopterul funcționează zilnic în perioada octombrie-aprilie . Restul anului, puteți rezerva un tur privat  . Apa din acest lac roz este folosita de asemenea pentru tratament cand ai probleme de greața, arsurile la stomac, diareea și indigestia. Apa își păstrează culoarea chiar și atunci când este îmbuteliată sau mutată în diferite recipiente.

In apropiere mai poti vizita Lucky Bay din Parcul Național Cape Le Grand, o frumoasă plajă unde vei intalni famulii de canguri sărind peste tot nisipul. Parcul Național Stokes , Parcul Național Cape Arid și rezervația naturală Woody Lake sunt, locatii de trecut in agenda de vizitat în special între mai / iunie și septembrie / octombrie, când florile sălbatice înfloresc și balenele migrează de-a lungul coastei.

Lacul Hillier este considerat una dintre minunile Australiei, alături de Uluru, „piatra sacră” , Marea Barieră de Corali sau Pădurea de Eucalipt.

În ciuda explicațiilor științifice rămân încă întrebări fără răspuns

Față  de alte lacuri roz din lume, cum ar fi lacul Retba (lacul Roz) din Senegal, lacul Hillier are o anumită particularitate care reprezintă încă un mister pentru oamenii de știință: culoarea lacului se menține tot anul

Un astfel de lac deosebit mai intalnim si in Senegal .

Misterul

Misterul
sa foto buzzfeed

animale animale de companie Arad BAILE HERCULANE barca bihor bistrita bran brasov Bucovina bucuresti caini cazare cetatea poenari Clisura Dunării cluj colibita harghita hunedoara lac mamaia manastiri maramures mocanita moeciu munte mures natura padure pensiunea pescuit petrosani piscina praid rasnov recomandari recomandari cazare sibiu sovata SPA Transalpina transfagarasan turda vacanta Vatra Dornei

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *