Plimbare cu mocănita, prin plaiurile noastre mioritice

Plimbarea cu mocanita va ofera prilejul sa strabatem plaiurile noastre mioritice, admirand peisajele minunate pe tot traseul.Pentru cei care nu cunosc acest gen de transport va pot informa ca  mocanita,este un tip de tren care circula pe linii inguste, care in trecut deservea, in general, la transportul marfurilor, lemnelor si, uneori, al persoanelor.

Fiind tractata de o locomotiva cu aburi si parcurgand trasee imposibil de accesat prin alte mijloace, mocanita a ramas in zilele noastre o adevarata placere, pentru turistii doritori de o experienta unica in mijlocul naturii salbatice.

Mocănita

Va recomand cu drag trasee cu mocanita mai putin cunoscute si va doresc sa mergeti cel putin o data in viata cu acest superb trenulet cu aburii care va duce pe diferite trasee turistice pitoresti din Romania

Cel mai cunoscut traseu il gasiti la Viseu de Sus – (Maramures). Mocanita parcurge aici 56 de kilometri pe Valea Vaserului, prin Parcul Natural “Muntii Maramuresului”, intre Viseu de Sus si Izvorul Comanului, aflat la doar doi kilometri de granita cu Ucraina .Aceasta calatorie dureaza cel puțin 6 ore (dus-întors).

Mocănita
Plimbare cu mocănita, prin plaiurile noastre mioritice 8

 Mocanita Hutulca  este una dintre principalele obiective turistice din zona Bucovinei.Aici mocanita strabatand un traseu de 11, 5 kilometri. In apropiere ve-ti mai gasi obiective turistice de vcizitat precum manastirea Moldovita, Muzeul Satului Moldovita sau Muzeul de oua decorate unde se gasesc peste 1600 de oua incondeiate, unicate . Traseul nu dureaza mai multe de 3 ore dus-intors.

Tarife:

 • 15 lei / copii / dus – intors
 • 25 lei / adulti / dus – intors

Rezervari va puteti face de AICI

40752520 10217339770945030 417216752380805120 n

Mocanita Sovata parcurge un traseu de aproximativ 14 kilometri de drum forestier, care porneste din statiunea Sovata si se termina in satul Campul Cetatii, aceasta mocanita cu capacitate de 90 de persoane este o adevarata incantare pentru ochii turistilor !

De asemenea in Sovata mai poti vizita

 • Lacurile Ursu,
 • Alunis,
 • Verde
 • Negru
 • Rosu
 • Mierlei
 • Serpilor
 • poti beneficia de tratament, apa lacurilor din statiune precum si namolul din ele avand efecte benefic asupra corpului.
 • la 16 kmde Sovata este Salina Praid

Rezervari va puteti face de AICI

Mocanita

Mocanita Sibiu traseul pe care circula este intre Sibiu – Agnita, pe o distanță totală de 8km, între Cornățel și Hosman, pe Valea Hârtibaciului pe un traseu absolut mirific . Calea ferată pe care circulă mocăniţa avea 123 de kilometri in trecut , şi era cea mai lungă cale ferată îngustă de pe teritoriul actual al României. Rezervari va puterti face de AICI

Mocanita
SURSA FOTO Asociatia Prietenii Mocanitei

Mocanita Brad – Turiştii care viziteaza zona Bradului se pot plimba cu mocanita , pe traseul dintre Brad şi Crişcior din judeţul Hunedoara . Mocănița parcurge un traseu şapte kilometri , iar plimbarea durează în jur de 45 de minute. Prețul unui bilet pentru plimbarea dus/ întors este de 20 de lei pentru adulți, respectiv 10 lei pentru copii.

Mocanita
sursa foto Mocanita Brad Criscior Mocanita facebook

Mocanita Anina-  porneşte dincea ma veche gara din Romania Oraviţa ( județul Caraș-Severin ), în fiecare zi, de la ora 11:15 şi soseşte în Anina la 13:10. Mocanita  circula pe o distanta 40 km si trece pe sub 14 tunele unde veti intalni peisaje mirifice . O mare de verde gasesti pe tot traseul si este declarata pe cea mai frumoasă linie de cale ferată din sud-estul Europei! Biletele pot fi cumparate din gara sau online.

36939235 436906510158620 7035096576183762944 n

Tu te-ai plimbat cu mocanita? Daca da, care dintre cele din lista mea ti-a incantat privirile cel mai mult ?

agropensiune alba animale animale de companie apuseni ARGES ARISENI bihor bran brasov Bucovina bucuresti cazare Brasov cazare cluj cazare in natura cazare la munte cazare maramures ciubar cluj colibita copii harghita hunedoara lac loc de joaca maramures moldova munte mures natura neamt piscina porumbacu de sus praid sauna sibiu slanic moldova sovata SPA straja suceava toplita Transalpina valcea Vatra Dornei

De retinut:

 • Acesta este un articol cu caracter informativ . Rezervările aparțin exclusiv proprietarilor unității de cazare .
 • Vacante prin Romania este un proiect independent, nu suntem o agenție de turism sau un site de rezervări online. Scopul acestui site este de a face o selecție frumoasa cu unități de cazare deosebite din Romania.
 • Responsabilitatea serviciilor aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
 • sursa informatii si poze hotelguru.ro facebook sau booking

Add Comment