Muzeul construit în aer liber, bucuria turistilor

Muzeul ASTRA il intalniti la 4 km de oraşul Sibiu, într-un peisaj încântător, în rezervaţia naturală „Dumbrava Sibiului” si este considerat cel mai frumos muzeu construit în aer liber din lume și a fost deschis inca din anul 1905.

In România gasesti un număr mare de sate , tipice pentru diferite regiuni ale țării. Pentru ca nu ai timp să le vizitezi pe toate, aceste sate sau reunit intr-un muzeu în aer liber, care conține cele mai importante dintre ele .
Muzeul
  După ce intri în Muzeul ASTRA, vei simți imediat că ai fost transportat înapoi în timp.Aici vei intalni  case mici din lemn  400 la numar ,de la case tradiționale la biserici din lemn și mori de măcinat . Interioarele originale atât de bine păstrate îţi vor povesti despre viaţa simplă a ţăranilor români de peste tot din ţară, ocupaţiile lor şi tradiţii.  
Muzeul

De exemplu Maramureșul este renumit pentru casele din lemn cu acoperișuri din lemn.In unele zone unele case aveau construite mori langa ele. Aceste case sunt situate, de obicei, lângă râuri si se foloseau si inca se folosesc si in ziua de azi pentru propriul lor beneficiu prin măcinarea făinii .

Există, de asemenea, exponate case tipice din fiecare regiune a României, ateliere artizanale, si locuri pentru petrecerea timpului liber.O constructie mai deosebita este biserica pictată din satul olarilor. Are un acoperiș imens dar o intrare mică. Se spune că a fost in acest mod construita pentru credincioșii care se rugau in fața lui Dumnezeu și că turcii nu puteau intra pe cal in incinta.

Muzeul

Frumusetea muzeului in mare parte sta in locatia lui amplasata in în aer liber Constructiile sunt aranjate pe secțiuni, după fiecare regiune in parte , si nu sunt absolut deloc aglomerate.

Plimbați-vă printre ape și mori de vânt, ateliere, fierari și case de meșteri și nu pierdeți biserica din lemn Dreata, căptușită în interior cu picturi de perete cu scene din Biblie.

Muzeul ASTRA este o destinație perfectă dacă doriți să vedeți ce altceva are de oferit Sibiu.

Te astept si in comunitatea noastra de pe facebook ,unde suntem adunati peste 205 000 de membri pasionati de calatorii in ROMANIA

Citeste si 🔰🔰🔰

alba animale de companie ARGES bihor bran brasov Bucovina bucuresti caras severin cazare Cazare Arges cazare in natura cazare la munte cazare maramures cazare rustica cazare traditionala ciubar cluj colibita covasna delta eselnita harghita hunedoara lac manastiri maramures mocanita munte mures natura neamt piscina praid rasnov recomandari sibiu slanic moldova sovata SPA suceava tara hategului Transalpina valcea Vatra Dornei