Obiective turistice de vizitat in Bucovina-Moldova

Bucovina este o regiune istorică a României extrem de bogată cultural, istoric și din punct de vedere al tradițiilor.

De asemenea, regiunea se bucură de peisaje naturale excepționale și zone cu obiective turistice apreciate de turiștii de pretutindeni

Mânăstirea PutnaObiective turistice

Mănăstirea Putna este una dintre cele mai frumoase mănăstiri din Moldova. Situată la 33 km nord-vest de oraşul Rădăuți, în județul Suceava . Potrivit vechilor cronici moldovenești, zidirea mănăstirii, ctitorie a lui Ștefan cel Mare (al cărui mormânt se află aici), a început în anul 1466 și s-a terminat în 1469. Incinta, turnul de la intrare și fortificațiile au fost terminate în 1481 . Poetul Mihai Eminescu a numit-o „Ierusalimul Neamului Românesc” şi acolo a organizat în 1871 prima serbare a românilor de pretutindeni.

Obiective turistice
Sursa foto Mănăstirea Putna facebook

Chilia lui Daniil Sihastrul-Obiective turistice

Umila chilie a lui Daniil Sihastrul este situată la a aproximativ 1,2 kilometri de mănăstirea Putna. Daniil Sihastrul era iubitor de linişte şi singurătate. Ca să nu fie silit să devină mitropolit al Moldovei, Sfântul Daniil îşi părăseşte chilia de lângă noua Mănăstire Putna şi se retrage într-un loc singuratic de pe malul pârâului Voroneţ, săpându- şi o nouă chilie în piatră.

Chilia de piatră de la Putna se află nu departe de locul unde se varsă pârâul Viteul în pârâul Putna; cealaltă chilie, din Valea Voroneţului, se află sub stânca Şoimului. Mai cunoscută şi vizitată este cea de la Putna. Chilia este săpată într- o stâncă, deasupra văii. Este scobită cu dalta şi cuprinde un paraclis cu trei despărţituri, şi anume: pronaos, naos şi altar. Lungimea întregului loc scobit în piatră este de 9,25 m, iar înălţimea, de 2 m. În această chilie a trăit 20 de ani. Aici veneau monahi ori pustnici din toată ţara pentru a primi îndemnuri şi sfaturi duhovniceşti. Moaştele Sfântului Daniil se odihnesc la Voroneţ, în biserică, în pronaos. 

Obiective turistice

MĂNĂSTIREA SUCEVIŢA -Obiective turistice

Aflata la aproximativ 50 de kilometri de Gura Humorului, Sucevita este una dintre manastirile incluse in patrimoniul cultural mondial. Despre Sucevita legenda spune ca a fost construita cu efortul imens al unei femei care pentru a-si rascumpara pacatele a carat pietre pentru ridicarea manastirii timp de 30 de ani

Program de vizitare:
zilnic 7:00 – 21:00

Muzeul poate fi vizitat
între orele 9:00 – 17:00

Sfânta Liturghie are loc între orele 9:30 – 12:00, în zilele de Duminică şi sâmbătă; între orele 7:30 – 9:00, în restul zilelor.

Obiective turistice


Salina Cacica-Obiective turistice

Situată la poalele estice ale Obcinei Mari, în comuna cu același nume, Salina Cacica se încadrează ca vârstă în Miocerul inferior.Se remarcă prin vechime și spații generoase dispuse pe diverse orizonturi. Galeriile săpate manual poartă turiștii până la adâncimi de 44 m. Aerosolii cu efecte terapeutice, alături de frumusețea locului transformă Salina Cacica într-un punct turistic demn de a fi introdus în itinerariul de vacanță.

PROGRAM DE VIZITARE SALINĂ:

 • » Luni-Duminică: 09:00 – 17:00
 • » adulţi: 15 lei/zi
 • » copii 3 – 14 ani: 8 lei/zi/pers
 • » adulţi: 8 lei/zi/pers
 • » copii 3 – 14 ani: 4 lei/zi/pers
Obiective turistice

Muzeul Oului

Amplasat pe strada Gării 20 din localitatea Vama, judeţul Suceava, pe drumul european E85, Muzeul Oului este un obiectiv turistic inedit în descoperirea tradiţiilor din această zonă, a meşteşugului încondeierii ouălor, un meşteşug ce a făcut înconjurul lumii. Letiţia Orsivchi, ea însăşi o maestră a încondeierii ouălor, a adunat o impresionantă colecţie de peste 7000 de ouă din întreaga lume.

La loc de cinste se află desigur ouăle bucovinene, realizate cu tot felul de tehnici (tehnica Batik a scufundării, cu ceară, etc). Colecţia conţine capodopere din întreaga lume, unele din ele chiar spectaculoase – ouă de emu, ouă de crocodil, ouă de piatră, de fildeş, de porţelan, pictate, sculptate, brodate cu fire de păr, bătute cu pietre semi preţioase şi multe alte minuni.

Preţul de intrare este de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii

Casa Memorială Mihail Sadoveanu (Fălticeni)

Casa Memorială „Mihail Sadoveanu”
Iasi, Aleea Mihail Sadoveanu nr. 12
Program de vizitare
Marţi-Duminică 10:00-17:00
Luni închis

Mocanita Hutulca

Mocănița de la Moldovița (Huțulca) este una din atracțiile principale din zona Bucovinei. Traseul de aproape 12 km al liniei înguste de 760 de mm este atât de frumos încât e greu de descris Plecare se face din Moldovița (în spatele Hotelului Oana de lângă stația peco). Sosire este la Argel. Dus-întors, trei ore cu tot cu pauză. În cazul în care nu se prezintă minim zece călători la ora plecării ne reținem dreptul de a anula cursa. În afară de zilele în care circulă trenurile, există posibilitatea de a închiria trenuri speciale.

Tarife

 • copii 6-16 ani / 15 lei / dus – întors
 • adulți / 25 lei / dus – întors
sursa foto Mocănița Huțulca Moldovița facebook

Muzeul de Științe ale Naturii și Cinegetică

Amplasat pe strada Unirii, numarul 3, in statiunea turistica Vatra Dornei, Muzeul de Stiintele Naturii si Cinegetica a fost infiintat in 1952 si a fost deschis oficial in 1956, in dorinta de a prezenta vizitatorilor bogatiile naturii din Tara Dornelor. In expozitie pot fi intalnite exemplare de familii de cerbi si capriori, ursi bruni, vultur plesuv brun, cocos de munte, cocos de mesteacan sau diferite alte specii de pasari si mamifere.

Program de vizitare

 • marţi – vineri / 10:00 – 17:00
 • sâmbătă – duminică / 10:00 – 14:00

Tarife de vizitare

 • adulți / 3 lei / persoana
 • copii, elevi și studenți / 2 lei / persoana
sursa foto Primaria Municipiului Vatra Dornei facebook

Pârtii de Schi

Statiunea Vatra Dornei dispune de 4 partii de schi: Partia Dealul Negru, Partia Veverita, Partia Parc 1 si Partia Parc 2.

Partia Dealul Negru – 3200m lungime, grad de dificultate Mediu, diferenta de nivel 400m.
Partia Veverita – 850m lungime, grad de dificultate Mediu, diferenta de nivel 180m.
Partia Parc 1 – 900m lungime, grad de dificultate Mediu, diferenta de nivel 160m
Partia Parc 2 – 550m lungime, grad de dificultate Usor, diferenta de nivel 100m

Manastirea Voronet

Mănăstirea Voroneţ se află la 5 km de Gura Humorului (judeţul Suceava) şi 36 km de Câmpulung Moldovenesc. Pe plaiuri bucovinene, înconjurată de liniște și ziduri înalte și umbroase, găsim o perlă a Romăniei, Mănăstirea Voroneț. Biserica Mănăstirii Voroneţ a fost ridicată în anul 1488 în numai 3 luni şi 3 săptămâni. Biserica o știam ca fiind celebră pentru “albastru de Voroneț”, culoarea de fond a picturilor exterioare. Acest albastru, care nu a mai putut fii reprodus, fiind astfel unic în lume Biserica este construită de Ștefan cel Mare în anul 1488, în mai puțin ce 4 luni ceea ce reprezintă o realizare pentru vremea respectivă.

Addresa: Strada Voroneț 166, Voroneț

Deschis zilnic între orele 9.00–17.00

Tarif: 5 Ron intrarea

Castelul Dracula

Castelul Dracula se află la câțiva kilometri de Vatra Dornei și este o clădire medievală unde se zice că ar fi trăit Dracula. Clădirea se află în comuna Piatra Fântânele, cu acces prin pasul Tihuța și aici se poate vizita cripta în care se găsesc rămășițele acestuia și alte obiecte din acea vreme

Hotelul Castel Dracula se află la 1116 de metri altitudine, oferind vedere panoramică la Munţii Bârgăului. Are un bar în clopotniţă şi Wi-Fi gratuit în zonele publice.

Toate camerele de la Hotelul Castel Dracula oferă baie privată, TV prin cablu şi minibar. Camerele sunt dotate cu mobilier de epocă din lemn şi oferă vedere panoramică la munte de la ferestre.

Daca recomandati si alte obiective turistice scrieti-le in comentarii

 

CITESTE SI 🔰🔰🔰

alba animale de companie apuseni ARGES ARISENI bihor bran brasov Bucovina bucuresti cazare cazare hunedoara cazare in natura cazare la munte cazare maramures cazare traditionala ciubar cluj colibita covasna dambovita harghita hunedoara lac loc de joaca maramures moeciu moldova munte mures natura neamt piscina praid rasnov sauna sibiu slanic moldova sovata SPA suceava Transalpina turda valcea Vatra Dornei

Add Comment