Parcul de distracții ,de sub pământ

Parcul de distracții de sub pământ ,a luat nastere cand extracția de la o mină imensă de sare s-a terminat. Acest proiect a luat nastere in anul 1992.Daca nu ai ghicit inca 😃,este vorba de Salina Turda . Salina Turda se află pe locul 22 printre cele mai spectaculoase destinații turistice din lume. Salina Turda o gasesti mai exact în zona Durgă-Valea Sărata din Turda, județul Cluj. 
Turda este al doilea oraș ca mărime din județul Cluj. Jurnaliștii de la CNN au realizat un reportaj unde relateaza cele mai spectaculoase locuri de vizitat sub pământ din lume, unde Salina Turda ocupa locul 2.
Parcul de distracții
De ce este asa deosebita aceasta salina ?? Salina a fost transformata într-un parc de distractii incredibil în subteran .
Parcul de distracții

Odata ajunsi la salina vei cobora aproximativ în jur de 100 de metri în subteran. Poti folosi liftul sau pur si simplu scarile 13 etaje  😊(la urcat ,primesti un antrenament de cardio gratuit daca folosesti scarile ). Ține cont de faptul că vă afli la peste 100 metri adâncime, iar temperatura nu depășește 10 grade Celsius . Dupa ce ajungi in subsol vei gasi un parc de distracții superb care are amenajat:

  • un amfiteatru pentru evenimente
  • o alee de bowling
  • un mini teren de golf
  • mese de Ping-Pong
  • un lac subteran cu bărci cu padel
  • o roată Ferris.

Dintr-o mină veche din care sau extras resursele de sare , Salina Turda a ajuns un obiectiv turistic de top in Europa si vizitata de sute de mii de turisti anual din intreaga lume.

Curele în saline sunt recomandate de medicii specialiști atât bolnavilor, cât și oamenilor sănătoși. 30 de minute pe zi petrecute în salină sunt suficiente pentru a menține sănătatea căilor respiratorii și a întări sistemul imunitar.

Se poate vizita salina tot timpul anului .Program functionare este de luni—->duminica intre orele 09.00-17.00. Pretul unui bilet este de 40 de lei pentru adulti si 20 de lei pentru pensionari si copii.

Te astept si in comunitatea noastra de pe facebook VACANTE PRIN ROMANIA unde suntem peste 115000 de membrii pana in momentul de fata 😊 .

alba animale animale de companie apuseni ARGES bihor bran brasov Bucovina bucuresti caras severin cazare in natura cazare la munte cazare maramures cazare rustica cazare traditionala ciubar cluj colibita covasna harghita hunedoara lac loc de joaca maramures moldova munte mures natura neamt piscina praid rasnov recomandari Salina Praid sibiu slanic moldova sovata SPA suceava tara hategului Transalpina turda valcea Vatra Dornei

Add Comment