Poiana Aiudului,locul perfect pt plimbări in natura,dar prea putin promovat

Poiana Aiudului, o zona superba din judetul Alba,si dacă vreți sa va umpleți plămânii cu oxigen sau va plac drumețiile in natura este locația PERFECTA.Indiferent că alegi să ieși la o plimbare pe jos sau cu mașina, vei fi cucerit de tablourile de natură vie din jur.

Poiana Aiudului-Cheile Aiudului(Vălișoarei), o zonă și un traseu foarte accesibile și pitorești, ale căror parcurgere, la pas, durează maxim 4-5 ore.Va recomand!

Citeste si: PRODUSE UTILE ȘI DE AJUTOR ÎN CĂLĂTORII

Aici mai descoperi „La Găvane”, piscinele naturale extraordinare din Cheile Aiudului, pe care nu le găsești în ghidurile turistice,si prea putini le cunosc.

Se spune că La Găvane ar fi una dintre cele mai frumoase și sălbatice zone din județul Alba, unde apa a săpat în stâncă, însă doar localnicii știu despre acest loc.Traseul pornește din satul Poiana Aiudului, și durează aproximativ 1h, urmând cursul apei.

La Găvane se poate ajunge din Poiana Aiudului (12km), de la pod, pe Valea Răchișului. Este vorba despre o distanță de 2,5 kilometri, care trebuie parcusă pe firul apei, în amonte. Plecarea se face de la al doilea pod al satului, în dreapta pe direcția de urcare a drumului județean, în dreptul Văii Inzelului.

Tot aici descoperiti puteti descoperii Castelul Templul Cavalerilor un  loc minunat, plin de frumusete si energie pura, o lume magica plina de legende, un castel in Muntii Trascau,Doritori se pot si caza in acest superb castel.

Poiana Aiudului

Daca ati ales ca destinație turistica si acest fermecător loc avem pentru tine și recomandări de cazare.

Pensiunea Bodrogeni 

Un loc de vis unde uiți de tot, mai ales dacă savurezi o noapte înstela in ciubăr cu priveliștea spre cheile Aiudului.Locatie superba, curata, cu o gradina imensa si cu un peisaj superb.

Odată ajunși la pensiune puteți să vizitați Cheile Poienii, puteți urma numeroase trasee turistice marcate și amenajate pentru amatorii de drumeții sau puteți să stați și să admirați împrejurimile și oamenii locului.

Poiana Aiudului
sursa foto pensiunea Bodrogeni

Citeste si:

De retinut:

  • Acesta este un articol cu caracter informativ facut de noi si reprezinta o selectie de cazari recomandate de turistii aflati pe grupul nostru de pe facebook Vacante,prin Romania,ro Rezervarile apartin exclusiv proprietarilor unitatii de cazare sau sau platformelor precum : travelminit sau agoda.
  • Recomandari cazare este un proiect independent, nu suntem o agentie de turism sau un site de rezervari online. Scopul acestui site este de a face o selectie frumoasa cu unitati de cazare deosebite din Romania.
  • Responsabilitatea serviciilor aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.