Raiul ursilor,il gasesti la Rezervaţia de la Zărneşti

 

Libearty( raiul ursilor) cum mai este numita Rezervaţia de la Zărneşti , este cea mai mare rezervatie de ursi bruni din lume. Un total de 69 de hectare din Zarnesti judeţul Braşov , adaposteste 83 de urşi care au fost chinuiţi ani în şir trăiesc acum liniştiţi.

Majoritatea ursilor au fost torturati in trecut, de circuri, grădini zoologice și chiar proprietari privați.  Legislația europeană, care a trebuit să fie adoptată și de România, a dus la închiderea mai multor grădini zoologice din țară, care nu ofereau condițiile minime pentru viața decentă a animalelor pe care le țineau. Majoritatea urșilor de la sanctuar sunt din Romania , dar unii au fost salvați si din tari precum Albania și Texas. Uriașul sanctuarului, are 400 de kilograme, si este salvat din Armenia.

Înfiinţarea Rezervaţiei de la Zărneşti a fost inspirată de povestea unui urs chinuit care a murit înainte să mai poată gusta savoarea libertăţii. „Ursoaica Maia a fost cea care a inspirat-o pe Cristina Lapis, preşedinta Asociaţiei «Milioane de Prieteni», să înfiinţeze rezervaţia. În 1998, Maia era ţinută într-o cuşcă la un restaurant din Bran. Ajunsese, practic, să-şi mănânce lăbuţa. Reprezentanţii asociaţiei au tratat-o şi i-au dus mâncare în fiecare zi timp de câţiva ani. Din păcate, Maia a murit înainte să ajungă în rezervaţia care a luat fiinţă în 2005. precizeaza cei de la adevarul .ro

ursilor

ursilor
Este impresionant să vezi aceste mamifere enorme, dar, foarte trist să vezi cicatricile pastrate in timp ,care arata chinurile prin care au trecut . De asemenea, puteți vedea căprioarele sau cei nouă lupi care își fac și acasă aici. Deși urșii bruni sunt considerați în mod obișnuit animale periculoase, de fapt, ei preferă să se ascundă și să evite mulțimile. Însă, există situații când sunt surprinși de turiști și acestea sunt momentele în care este probabil să atace . 
ursilor

Vânătoarea lor este interzisă in Romania ,si este locul perfect de observatie a ursului brun . Populația a crescut semnificativ în ultimele două decenii, astfel încât șansele de a vedea efectiv urșii sunt mari .
Orice vizită, aici, la sanctuarul de urși de la Zărnești, poate fi o adevarată aventură. Copiilor le va plăcea să vadă cum se hrănesc urșii și, fără îndoială, turul va fi pentru ei o experiență de amintit pentru totdeauna.

Programări pentru grupuri și detalii:

  1. Numere de telefon:

+40 268 471 202 sau +40 722.533.895 (între orele 9.00 și 16.00)

sursa .

Te astept si in comunitatea noastra de pe facebook VACANTE PRIN ROMANIA

alba animale de companie apuseni ARGES ARISENI bihor bran brasov Bucovina bucuresti caras severin cazare Cazare Bihor cazare in natura cazare la munte cazare maramures cazare traditionala ciubar cluj colibita covasna harghita hunedoara lac loc de joaca maramures moeciu moldova munte mures natura neamt piscina praid relaxare sauna sibiu slanic moldova sovata SPA suceava Transalpina turda valcea Vatra Dornei