Recomandari de rezervatii naturale in Romania

Distribuie mai departe
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 5
 •  
 •  
 •  
  5
  Shares

Cand planificati o vacanta in Romania luati in considerare si rezervatiile naturale din tara noastra

Frumuseţea acestor regiuni care sunt protejate prin lege sunt date de multimea de specii de plante, animale, cascade, sau locuri istorice pe care le ascund în interiorul lor. Descoperă rezervațiile naturale de la noi din Romania şi cu siguranță nu vei regreta!

Parcul National Retezat-Recomandari de rezervatii naturale


Situat în partea de vest a Carpaţilor Meridionali (judeţul Hunedoara), în impunătorul masiv Retezat are unele dintre cele mai frumoase privelişti . Înfăţişarea geografică a masivului, unde altitudinile variază între 794 şi 2 509 m (vf. Peleaga) Parcul Național Retezat oferă un peisaj deosebit între Carpații noștrii, și asta pentru că este caracterizat de elemente ce se găsesc aici din plin Este muntele din Romania cu cele mai multe lacuri glaciare, 58 la numar, acestea deținând numeroase recorduri.

Recomandari de rezervatii naturale

 rezervatii naturale

Parcul Național Cozia-Recomandari de rezervatii naturale

Parcul Naţional Coziail gasiti in partea central sudica a Carpaţilor Meridionali. Limitele parcului se suprapun peste partea de est a Munţilor Căpăţânii, intregul masiv al Masivului Cozia si peste partea de sud-est a Munţilor Lotrului. Întreaga suprafaţa de 17100 ha a parcului se gaseste in judeţul Vâlcea.  PARCUL NATIONAL COZIA – o bucatica de natură sălbatică

 1. În zona Stânişoara din Munţii Cozia se află Cascada de la Stânişoara ( Cascada Gardului ) Cascada Lotrişor
 2.  Poarta Omului
 3.  Pietrele Zimbrului-Brezoi
 4.  Defileul Oltului
 5.   În Cozia, pădurile de gorun urcă până la 1300-1400 m altitudine 94% din suprafaţa parcului
 6.  Flora Floarea de colţ Floarea reginei ESTE ILEGAL SA O CULEGI ! Aceste flori se simt cel mai bine în Parcul Naţional Cozia. Nu le rupe!
 7.  Flora Trandafirul de Cozia ( Rosa coziae) Specie endemică în Munţii Cozia şi Munţii Căpăţânii din Parcul Naţional Cozia
 8.  Crinul galben de pădure Crinul roşu de pădureLaleaua pestriţă
 9. Laleaua pestriţă
Recomandari de rezervatii naturale
 rezervatii naturale
sursa foto Teodor Octavian Paunescu facebook

Rezervatia Pietrosu Rodnei-Recomandari de rezervatii naturale

Rezervatia naturala Pietrosu Mare este cel mai impresionant relief glaciar din Muntii Rodnei si se gaseste in jurul Varfului Pietrosu, ce are o inaltime de 2.303 m. Datorită întinderii şi altitudinii sale, domină asupra Depresiunii Maramureşului spre nord şi cea a Năsăudului spre sud. Relieful este glaciar cu mai multe căldări glaciare pe versantul nordic, văi glaciare sălbatece şi iezere glaciare (Tăul Iezer şi Buhăiescu Mic).Morenele glaciale coboară până la 1100 m. Reţeaua hidrografică este constituită la est din Valea Repedea cu afluentul Buhăiescu, care izvorăşte de sub Vârful Rebra având pe cursul superior două lacuri glaciare la 1800 m altitudine (Buhăiescu Mare şi Buhăiescu Mic). Urmează spre vest valea Pietrosul, ce izvorăşte chiar de sub Vârful Pietrosul, având la izvoare un circ glaciar şi lacul glaciar Iezerul la 1825 m Undeva pe vârful Pietrosul se află un lac ciudat: „Iezerul”. Lacul are forma României și aproximativ 300 metri pătrați. Dar adâncimea e o enigmă pentru localnici. Borșenii știu de la bătrâni că lacul n-ar avea fund. 

rezervatii naturale

Parcul Natural Portile De Fier – Clisura Dunarii-Recomandari de rezervatii naturale

Parcul Natural Porţile de Fier este una din ariile protejate din România şi este situat în judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi. Cuprinde 18 arii protejate, printre care Zona umedă Ostrov – Moldova Veche, Cazanele Mici şi Cazanele Mari şi Balta Nera – Dunăre.  Este considerat un muzeu geologic în aer liber, iar specialiştii au identificat până acum 1668 de specii de plante şi peste 5000 de specii de animale.

 rezervatii naturale
sursa foto Ursu Gabriel facebook

Rezervatia Glodeasa

Situată în comuna prahoveană Valea Doftanei, la o altitudine de 650 – 890 m. Glodeasa este o padure seculara virgina de fag si de brad, cu varste intre 200-300 ani si inaltimi de 40-45 m

Padurea Glodeasa, parte din Rezervatia Glodeasa, este una dintre putinele paduri virgine din Romania. Printre stanci, copaci seculari, chei, pajisti si ape dulci cresc nestingherite si ocrotite de lege cateva specii de plante rare. Si animale salbatice.

Intreaga zona are un potential turistic important. Exista chiar un proiect anuntat de primarul din Valea Doftanei, potrivit caruia va fi construita o linie de cale ferata pentru o mocanita, al carei traseu sa treaca prin inima rezervatiei Glodeasa. Traseul va avea 1,2 kilometri si va fi construit de-a lungul unui drum forestier din zona. 

Parcul Din Slanic Moldova

Statiunea Slanic Moldova din judetul Bacau este cunoscuta in randul turistilor datorita izvoarelor sale cu ape minerale. Culmile din jurul orasului prezintã înãltimi cuprinse între 800-1000 m la nord de statiune se ridicã cu pante puternice muntele Pufu (936 m)

rezervatii naturale
Sursa foto Slanic Moldova Oficial facebook

Dealul Cu Melci

Una dintre minunile naturii în județul Alba este Dealul cu melci, din Munții Apuseni, o rezervaţie paleontologică, care atrage prin aspectul său ciudat. Este vorba despre o puzderie de formaţiuni sub formă de melci, încrustate în piatră în urmă cu mai bine de 65 de milioane de ani. Peste 30 de specii de moluşte şi-au lăsat aici amprenta pe o suprafaţă de 4,30 ha, alcătuind acest recif senonian, bizar în ochii oricărui călător

Rezervația Piatra Craiului

Situat în Munţii Carpaţi Meridionali, în apropierea satului Podu Dâmboviţei, la 5 km de Rucăr şi la 25 km faţă de Câmpulung, Parcul Naţional Piatra Craiului deţine o zonă specială de conservare care conţine 4 zone carstice: Cheile Zărneştilor cu Prăpăstiile Zărneştilor pe teritoriul judeţului Braşov; Cheile Dâmbovicioarei; Cheile Brusturetului; Cheile Dâmboviţei pe teritoriul judeţului Argeş.

rezervatii naturale

Rezervația Ceahlăul 

Parcul Național Ceahlău se află în nord-estul României pe teritoriul vestic al județului Neamț. Muntele Ceahlău este cel mai impresionant masiv din partea centrală a Carpaților Orientali, fiind unul dintre puținii munți care mai păstrează zone nealterate ale naturii.

Ceahlăul este bogat în legende despre Baba Dochia, Vulturul lui Traian sau Panaghia. Vârful Ocolașul Mare – 1907 metri – și Vârful Toaca – 1904 metri – sunt cele mai înalte puncte ale masivului

Lasa-ne un comentariu cu recomandarile tale personale .Multumim

CITESTE SI 🔰🔰🔰

 

ARGES BAILE TUSNAD barca bran brasov Bucovina bucuresti caras severin cazare cazare in natura cazare la munte cazare maramures cetatea poenari Clisura Dunării cluj colibita delta harghita hunedoara lac litoral mamaia manastiri maramures mocanita moeciu munte mures natura neamt padure piscina praid putna rasnov recomandari recomandari cazare Salina Praid satul rimetea sibiu sovata SPA transfagarasan turda vacanta

Facebook Comments

Distribuie mai departe
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 5
 •  
 •  
 •  
  5
  Shares
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 5
 •  
 •  
 •   
 •   
 •   
 •  

Add Comment