Rimetea,un sat de o frumusețe rară,si o cazare pe masura

Rimetea ,fiind un sat ca niciun altul din vecinătatea sa, are un muzeu etnografic local, ca niciun altul din întreaga regiune. Muzeul Etnografic este amplasat în Primărie. In ele 5 camere, din patrimoniul muzeului include porturi tradiționale, vase, mobilier pictat din regiune etc. Dar mai presus de toate, Rimetea e locul unde soarele răsare de două ori. 

Vinovată e Piatra Secuiului, un masiv calcaros, un uriaș de stâncă adormit ce domină satul și le oferă locuitorilor din nordul localității ocazia de a admira ivirea soarelui nu o dată pe zi, ci de două ori.
Puteți vedea o colecție drăguță de unelte și puteți vedea, de asemenea, câteva costume superbe maghiare. Poti avea o privire despre cum a fost viața acum mai bine de 100 de ani în acea zonă.Acest sat nu a fost întotdeauna un sat, in urma cu secole a fost un oraș .

O cazare deosebita in aceasta zona va pot recomanda Pensiunea Kiraly  .

Pensiunea se afla la Rimetea, jud. Alba. Dispune de 7 camere cu baie proprie, ciubar cu apa calda, sauna, gradina foarte mare, foisor, terasa cu vedere la Piatra Secuiului.

Rimetea

Rimetea
Se poate plăti si cu tichete/card de vacanța .peisajelor panoramice a Muntilor Trascaului.

Rimetea

Rimetea

Rimetea este un sat foarte bogat in obiceiuiri si obiective de patrimoniu:- casele albe din centrul satului s-au construit in jurul anilor 1870 dupa un incendiu. Stilul arhitectonic al clădirilor sale a făcut ca o mare parte dintre acestea să fie declarate monumente de arhitectură- cea mai veche moară de apă funcțională din Munții Apuseni, la 300 m de centrul satului; construită în 1752, este încă folosită ocazional de localnici- urmele
câtorva mine de fier (guri de mină; începuturi de galerii deocamdată nerecondiționate ).- morminte de familie săpate în stâncă, unice în România, folosite din generație în generație- pe unele porți se mai văd plăcuțe înfățișând diversele obiecte (scară, găleată, lopată etc.) cu care respectiva gospodărie contribuia la efortul colectiv în caz de incendiu-biserica unitariană, sec. XVII-XVIII – mănăstirea ortodoxă construită la sfârșitul anilor ’90 între Rimetea și Buru.
Rimetea


Se pot face drumetii pe Piatra Secuiului, la minele de fier, se poate vizita cetatea medievala din Coltesti, sat situat la 3 km de Rimetea.La 24 de km sunt Cheile Turzii si Salina din Turda.Alba Iulia se afla la 60 de km, in drum spre Alba Iulia se poate vizita Manastirea Ramet, unul dintre cele mai vechi așezăminte călugărești din Transilvania.In Muntii Apuseni, unde se afla si

Rimetea sunt foarte multe atractii:- de la Rimetea spre Campeni, drumul pe valea Ariesului este unul din cele mai frumoase rute;- drumetie la Scarita Belioara, o rezervatie geo-botanică din masivul Muntele Mare, pe teritoriul comunelor Ocolis și Posaga; – vizitarea Pesterii Huda lui Papara din satul Salciua- Vizitarea localitatii Rosia Montana- drumetie la Detunate

Rimetea
sursa foto Pensiunea Kiraly 

CITESTE SI 🔰🔰🔰

alba animale de companie apuseni ARGES ARISENI bihor bran brasov Bucovina bucuresti caras severin cazare Cazare Bihor cazare in natura cazare la munte cazare maramures cazare traditionala ciubar cluj colibita covasna harghita hunedoara lac loc de joaca maramures moeciu moldova munte mures natura neamt piscina praid relaxare sauna sibiu slanic moldova sovata SPA suceava Transalpina turda valcea Vatra Dornei

De retinut:

  • Acesta este un articol cu caracter informativ . Rezervările aparțin exclusiv proprietarilor unității de cazare .
  • Vacante prin Romania este un proiect independent, nu suntem o agenție de turism sau un site de rezervări online. Scopul acestui site este de a face o selecție frumoasa cu unități de cazare deosebite din Romania.
  • Responsabilitatea serviciilor aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
  • sursa informatii si poze hotelguru.ro facebook sau booking