Sejur la munte ,in judetul Harghita

Daca cauti o zona de munte cu multe obiective turistice iti pot recomada judetul Harghita. Tinutul Secuiesc este cunoscut in primul rand pentru statiunile balneare unde se pot face tratamente pe tot parcursul anului .

munte
munte
Cazare in zona va pot recomanda ” Casa de Vacanta” la munte din localitatea Bilbor . Se alfa in mijlocul unei intinse paduri de conifere, fiind cea mai nordica comuna a judetului cu o altitudine cuprinsa intre 900 si 1050 m . Deși locul aparține de Harghita, poziționarea și atmosfera te trimit mai degrabă cu gândul la ținutul Bucovinei, prin grai si regionalisme, prin datini si stil de viată.
munte
munte

Locatia dispune de:
– trei camere, dormitoare (paturi duble pentru doua persoane)
– living (cu un pat extensibil)
– baie, masina de spalat rufe, uscator de par.
– bucatarie utilata
– terasa


– curte cu mult spatiu verde, loc de servit masa in aer liber, leagan si gratar.
– incalzire cu lemne
– semnal la telefon
– parcare in curte, acces auto.
Capacitate de cazare 4-8 persoane,dar se inchiriaza si pentru grupuri mai mici de exemplu doua, trei persoane.

munte
munte

Pretul de cazare este de  700 lei/weekend, doua nopti de cazare. Pentru o singura noapte pretul este de 400 lei. Pretul este negociabil in functie de capacitatea de cazare si de perioada sederii .

Telefon direct la proprietar 0743298475

In zona te poti aproviziona cu produse naturale direct de la localnici . Se pot face de asemenea plimbari cu caruta trasa de cai si plimbari in natura, pe munte. Se pot vizita si izvoarele de apa minerala, care sunt renumite pentru calitatea apei si a proprietatilor terapeutice asupra organismului.

Obiective turistice de vizitat in zona :

– Biserica din lemn „Sfântul Nicolae”
– Mlaștina mineralizată „Dobreanul”
– Rezervația naturală de mesteacăn pitic Pârâul Rușilor
– Biserica ortodoxă „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”
– Monumentul Eroilor din ambele Războaie Mondiale.

Bilborul se numara printe cele mai frumoase locatii din județul Harghita.Aici cu siguranta te poți bucura de priveliștea unor munți care te vor fermeca instantaneu.
Spunea cineva ca ”Oricât de mult ai căuta in lumea asta mare nu vei găsi un roman mai bun si primitor ca bilboreanul.”
La dezvoltarea turismului contribuie și numeroasele obiective turistice ale localității, majoritatea fiind în totalitate meritul naturii. Toate acestea au făcut ca, de-a lungul timpului, tot mai mulți turiști să caute liniștea și frumusețea Bilborului.
Unul dintre elementele care îi atrag pe cei care practică turismul rural îl constituie bucătăria tradițională, tradițiile si sărbătorile specifice in funcție de anotimp.

Mâncarea tradițională este o evadare spre tot ceea ce înseamnă bio si natural, unde animalele nu cunosc cuvântul “furaj”, ci doar gustul proaspăt al ierbii, aerul pur si apa de izvor.

Vreți sa uitați de rutina urbana dominata de fast-food si alimente bombardate cu E-uri de pe rafturile supermarketurilor? Veniți la Bilbor unde masa e proaspăta, consistenta si mai ales sănătoasă. Dacă veniți vara, aveți șansa sa gustați un desert numai din fructe de pădure autentice: zmeura, afine, mure si frăguțe, toate culese din împrejurimi.


Numai cine nu a calcat pe aceste meleaguri poate avea îndoieli despre frumusețea acestor locuri. Sunteți invitați sa va faceți timp si sa poposiți in acest loc, poate încă necunoscut, dar care merita cu adevărat.


Vorbesc despre Bilbor, nume pe care sigur l-ați remarcat cel puțin o dată pe rafturile magazinelor, la raioanele cu apă minerala.


Împrejurimile Bilborului sunt deosebite, iar aici nu ai cum sa te plictisești mai ales daca iți plac drumețiile. Sunt foarte multe trasee. As putea aminti de cel ce duce in Parcul Național Călimani, o arie protejată de interes național cu peisaje si vai abrupte, stâncoase, obcine si poieni; cu suprafețe naturale acoperite de păduri, pășuni și pajiști cu o floră și faună specifică Carpaților Orientali. Pentru iubitorii de fotografie, aici puteți face poze rupte din rai.

Pentru iubitorii de natura, vreau sa menționez ca, iarna, Bilborul este rupt din basm. Se aude sunetul fiecărui fulg de nea ce cade din cer, iar tot satul este scufundat într-o liniște tulburătoare, deranjata doar de veselia celor care practica sporturile de iarna la Popasul Iuteș.

Te astept cu drag si in comunitatea noastra de pe facebook VACANTE PRIN ROMANIA

CITESTE SI 🔰🔰🔰

alba animale de companie ARGES bihor bran brasov Bucovina bucuresti caras severin cazare Cazare Arges cazare in natura cazare la munte cazare maramures cazare rustica cazare traditionala ciubar cluj colibita covasna delta eselnita harghita hunedoara lac manastiri maramures mocanita munte mures natura neamt piscina praid rasnov recomandari sibiu slanic moldova sovata SPA suceava tara hategului Transalpina valcea Vatra Dornei