Top 10 cascade spectaculoase,din Romania

Am pregatit un top 10 cele mai spectaculoase cascade din Romania.Top 10 cascade a fost realizat, cu ajutorul membriilor( peste 210 000) de pe grupul VACANTE PRIN ROMANIA .

Top 10

Sper ca respectivul top 10 sa va faca sa mergeti sa le vizitati sau sa le revizitati:

1. Cascada Cailor–o gasesti in apropiere de statiunea turistica Borsa . Poate vizita în orice anotimp , si se află la altitudinea de 1300de metri . Căderea de apă este de 90 m. Accesul spre cascadă este facil, fie pe jos de la Borşa pe o potecă, fie cu telescaunul din staţiunea Borşa.

cascade
Top 10 cascade spectaculoase,din Romania 12

2.Cascada Bigăr– se află în județul Caraș-Severin, în Valea Minişului.Cascada  impresionează prin forma sa unde un izvor de apă subterană care se scurge pe un perete calcaros , având o înălţime de aproximativ 7-8 metri, şi fiind acoperit integral de muşchi.

cascade
Top 10 cascade spectaculoase,din Romania 13

3. Cascada Vălul Miresei –o gasesti la 75 de kilometri de Cluj, in zona Răchitele  .Cascada are o cadere de aproximativ 30m a apei , de la o inaltime de aproximativ 1000 metri.  In anotimpul rece apa ingheata, formand un perete ce poate fi escaladat.

cascade
Top 10 cascade spectaculoase,din Romania 14

4. Cascada Bâlea –- Situata in masivul Fagaras intre varfurile Moldoveanu si Negoiu . Accesul la Cascada Bâlea se poate face pornind de la Cabana Bâlea Cascadă, unde se poate ajunge cu mașina mergând pe Transfăgărășan .  O cadere spectaculoasa de apa repede de munte, de la 60 de metri altitudine.

cascade
Top 10 cascade spectaculoase,din Romania 15

5. Cascada Vânturătoarea –-  Este situată în Munții Cernei, în apropiere de Băile Herculane. Este cascada cu cea mai mare cădere liberă de apă din România. Peste 40 de m.

cascade
Top 10 cascade spectaculoase,din Romania 16

6. Cascada Duruitoarea –- Situată în Masivul Ceahlău la o altitudine de aproximativ 1.270 de metri. Denumirea cascadei provine de la zgomotul puternic şi continuu pe care îl face atunci când are apă multă. 

cascade
Top 10 cascade spectaculoase,din Romania 17

7.CASCADA LA VAIOAGA––o gasesti în Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa. Cascada aflându-se pe drumul care duce spre Cascada Beuşniţa şi Lacul Ochiul Beiului. O potecă te poartă deasupra ei, dar se poate coborî fără probleme până la baza ei. E micuță ca înălțime, dar are un volum de apă destul de mare.

cascade
Top 10 cascade spectaculoase,din Romania 18

8. Cascada Putnei–o gasesti  la câțiva kilometri de Lepșa, din județul Vrancea. Se ajunge cu mașina la cascadă, de la drumul principal, care e asfaltat, mai aveți de mers 200-300 de metri și ați ajuns. Pentru a ajunge la cascadă trebuie să coborâți niște scări de piatră .  Lângă această cascadă, la o distanță de aproximativ 250 de metri, se află o altă cascadă părăsită.

cascade
Top 10 cascade spectaculoase,din Romania 19

9. Cascadele Beușniței ––în județul Caraș-Severin , se găsește acest colț de rai. Cascada Beușnița reprezintă, de fapt, o succesiune de cascade ,si se află la o distanță de aproximativ 15 – 20 de minute de Lacul Ochiul Beiului .(dupa parerea mea merita un loc mai bun in acest top)

Screenshot 20200405 144351 Instagram
Top 10 cascade spectaculoase,din Romania 20

10. Cascada Scorușu –- concurează pentru titlul de cea mai înaltă cascadă din Romania. Cascada are o cadere de 101 metri .O gasiti in localitatea Malaia, de pe Valea Lotrului, din judetul Valcea .

GRUP VACANTE 1
Top 10 cascade spectaculoase,din Romania 21

Cu totii stim ca Romania are foarte multe lucruri deosebite de oferit, ce merita vazute, cercetate, vizitate .

,

agropensiune alba animale animale de companie apuseni ARGES ARISENI bihor bran brasov Bucovina bucuresti cazare Brasov cazare cluj cazare in natura cazare la munte cazare maramures ciubar cluj colibita copii harghita hunedoara lac loc de joaca maramures moldova munte mures natura neamt piscina porumbacu de sus praid sauna sibiu slanic moldova sovata SPA straja suceava toplita Transalpina valcea Vatra Dornei