TransRarău ,comoara Bucovinei

TransRarău( denumit si drumul comorilor )este șoseaua montană care uneste Valea Bistriței de Valea Moldovei.

Drumul incepe din Pojorâta, urcă Munții Rarău până în apropiere de Pietrele Doamnei si are o lungime de 28 de km.

 TransRarău

TransRarău este mai putin cunoscut, precum sunt Transfagarasanul si Transalpina .Soseaua ocupa locul al 3-lea ca frumusete de sosea alpina din Romania dupa Transalpina si Transfagarasan . Ca obiective turistice aici gasim Pietrele Doamnei si le putem vedea în vârful muntelui, si au o Inălțimea stâncilor de 70 metri .  

O legenda spune ca in aceste locuri, bine ascunse de stanci, se afla o parte din averea domnitorului Petru Rares. Se spune ca in 1541, Petru Rares si-ar fi adapostit familia si averea in hoardele tatare din Muntii Rarau. Urmariti de invadatori, Doamna Elena, sotia lui Petru Rares si fiul lor, s-ar fi adapostit sa se roage intr-o pestera, iar pietrele uriase ar fi cazut peste locul in care comoara era ascunsa, ingropand totodata si hotii.

Ca obiective turistice in zona mai gasiti:

  • Cabana Rarau – pentru Pietrele Doamnei
  • Manastirea Rarau este o manastire de calugari cu o istorie extrem de bogata.  
  • Piatra Soimului

Aici poti sa vezi si harta traseului Transrarău.

Cazare pe Transrarău

Traseul fiind foarte scurt e foarte probabil sa nu ajungi in situatia de a te caza pe TransRarău,( aproximativ 26 de km)dar va pot recomanda pentru doritori Cabana Rarau.  Este unitatea de cazare pe care o poti gasi la 1520 de metri altitudine, in inima varfului Rarau. 

Atat Transalpina, cat si Transfăgărășanul sunt drumuri foarte cunoscute in intreaga lume.TransRarău insa este mai scurt si mai putin popular calatorilor.  Limita de viteza in zona este de doar 30 de km pe ora,motivele sunt curbele care sunt foarte strânse si nu oferă vizibilitate.Din loc in loc sunt amenajate refugii pentru turiștii care vor sa admire sau sa fotografieze frumusețile locului.

Lasa intr-un comentariu si parerea ta despre acesta zona turistica .

Add Comment