Un cimitir-muzeu unic în lume,vezi 15 sculpturi, din Sapanta

Dacă doriți să înțelegeți viata locuitorilor din Maramureș, planificati-va o vizită la Cimitirul Vesel din Sapanta, localizat în apropierea orașului Sighetu Marmației.Crucile și pietrele funerare ale cimitirului pictate în culori vii descriu, de obicei, o scenă semnificativă din viața persoanei îngropate în mormânt, împreună cu câteva versuri, care sunt uneori pline de umor și nebunești.

Cimitirul aduna peste 800 de pietre funerare,sculpturi care au fost realizate inițial de Ioan Patras Stan, care a sculptat primul verset pe o piatră funerară în jurul anului 1935.După moartea sa,tradiția a fost continuată de ucenicul său Dumitru Pop Tincu.

La mijlocul anilor 1930, Patras și-a câștigat existența sculptând porțile monumentale omniprezente din lemn de care se mândresc maramureșeni, si ulterior cruci pentru cimitir . Albastrul a fost culoarea care s-a impus de la bun început cel mai mult.

Va prezentam mai jos asemenea sculpturi ,realizate pe pietre funerare de la la Cimitirul Vesel din Sapanta .

Sapanta
Sapanta
Sapanta
Sapanta
Sapanta
Sapanta
Sapanta
Sapanta
Sapanta

Pentru cazare in zona, va putem recomanda urmatoarele pensiuni:

💁 Pensiunea Cris-Mona Săpânța

Pensiunea Cris-Mona situata la soseaua principala dispune de cazare in 13 camere matrimoniale cu bai proprii, terase, parcare auto, curte, gradina cu livada, loc de joaca pentru copiii.

💁 Casa Maria

Casa Maria Săpânța Săpânţa ofera cazare in 5 camere frumos amenajate. Este permis accesul cu animale de companie (gratuit).

💁 Casa Teo

Situată în Săpînța, la 1,2 km de Cimitirul Vesel și la 2 km de Mănăstirea Săpânța-Peri, Pensiunea CASA TEO oferă unități de cazare cu grădină

💁 Pensiunea Montana

Pensiunea Montana va ofera cazare in Sapanta, Maramures, in 5 camere dotate ,sala de mese are o bucatarie complet utilata iar in gradina este un foisor ,leagan si barbeque.

Citeste si :

alba animale de companie apuseni ARGES ARISENI bihor bran brasov Bucovina bucuresti cazare cazare hunedoara cazare in natura cazare la munte cazare maramures cazare traditionala ciubar cluj colibita covasna dambovita harghita hunedoara lac loc de joaca maramures moeciu moldova munte mures natura neamt piscina praid rasnov sauna sibiu slanic moldova sovata SPA suceava Transalpina turda valcea Vatra Dornei

  • Acesta este un articol cu caracter informativ . Rezervările aparțin exclusiv proprietarilor unității de cazare .
  • Vacante prin Romania este un proiect independent, nu suntem o agenție de turism sau un site de rezervări online. Scopul acestui site este de a face o selecție frumoasa cu unități de cazare deosebite din Romania.
  • Responsabilitatea serviciilor aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
  • sursa informatii si poze hotelguru.ro facebook sau booking