Un sejur in Delta Dunarii ,de neuitat

  • 2
    Shares

Un sejur in Delta Dunarii

Este păcat ca românii să nu viziteze acest loc (aproape) unic în Europa, care s-a nimerit să fie chiar în țara lor. 2860 km parcurge Dunărea, de la izvoarele din munții Pădurea Neagră, pentru a se vărsa în Marea Neagră prin cele trei brațe care cuprind un perimetru de o biodiversitate rar întâlnită. Specii de păsări extrem de interesante (peste 320), precum pelicani, cormorani, egrete și altele, laolaltă cu cele 133 specii de pești care dau o valoare și o importanță economică aparte dar și de 1830 specii de copaci și plante, peste 2400 specii de insecte, 11 specii de reptile și 44 specii de mamifere – toate fac din Delta Dunării un loc special ce trebuie conservat dar și, desigur, vizitat.

Ce pot face in Delta Dunarii?

Un sejur in Delta Dunarii Un sejur in Delta Dunarii

– sa pescuiesti
– ture cu caiacul
– fotografie
– Excursii cu barca
– sa mananci mult peste
Ce vizitam in Delta Dunarii?
Pădurea Caraorman


Situată pe partea sudică a braţului Sulina (până la aproape de braţul Sfântu Gheorghe), Pădurea Caraorman se întinde pe suprafaţa de 2.245 de hectare. Turiştii care merg aici au ocazia să vadă dune de nisip impresionante, de până la 10 metri înălţime. Aici, stejarii depăşesc 30 de metri înălţime, iar vedetă este un exemplar bătrân de 400 de ani.
Gura Portitei

La Gura Portiţei putei ajunge de la Jurilovca, vreme de câteva zeci de minute cu o barcă rapidă. Jurilovca este cea mai mare comunitate de pescari din Tulcea, dar şi un colţ de Rai, unde drumeţul obosit de drum se poate desfăta cu minunăţiile naturii sau poate admira hainele viu colorate ale lipovenilor

Sulina, locul unde Dunărea se contopeste cu marea

Un sejur in Delta Dunarii

Dacă ajungeţi în Sulina, cel mai estic tărâm al ţării noastre, nu rataţi o excursie până la vărsarea Dunării în mare.
În Sulina se poate vizita fostul far al Comisiunii Europene a Dunării, construit la începutul secolului al XIX-lea.
Turistii interesati de aceasta superba zona, existand o varianta pentru toate tipurile de turisti si toate pretentiile acestora.

Pensiuni – Pensiunile din zona se impart intre cele traditionale, rustice, ce urmaresc sa ofere turistilor experienta autentica reprezentativa pentru aceasta zona fara a uita insa de partea de confort si pensiunile simple, de buget redus, pentru cei care pun mai mult accent pe explorare.

Hotelurile plutitoare – Cea mai indragita optiune de cazare din zona este si una dintre cele mai inedite si anume hotelurile plutitoare. Acestor hoteluri nu le lipseste nimic din ceea ce pot oferi hotelurile si pensiunile clasice, dispunand de restaurante, terase, aer conditionat, televizoare si bai proprii in camere. In plus, multe dintre acestea organizeaza excursii zilnice in zona, ofera la mese optiuni de meniu pescaresc, dar si posibilitatea turistilor de a inchiria barci cu motor pentru pescuit sau plimbari.

Un sejur in Delta Dunarii

Cazare si masa la localnici – Desi in zona exista un numar mare de pensiuni si hoteluri, turistii care vor o experienta cu adevarat imersiva in cultura si stilul traditional de viata din zona pot gasi cazare la localnici.

Viziteaza Delta si cu siguranta vei pleca cu amintiri placute,si vei reveni de fiecare data cand ai ocazia

animale animale de companie Arad BAILE HERCULANE barca bihor bistrita bran brasov Bucovina bucuresti caini cazare cetatea poenari Clisura Dunării cluj colibita harghita hunedoara lac mamaia manastiri maramures mocanita moeciu munte mures natura padure pensiunea pescuit petrosani piscina praid rasnov recomandari recomandari cazare sibiu sovata SPA Transalpina transfagarasan turda vacanta Vatra Dornei

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *