Cheile Banitei,un loc magic,desprins parca de pe alta planeta .

Cheile Banitei ,acest loc magic il gasiti la aproximativ 8 kilometri nord de Petrosani judetul Hunedoara,in culoarul Banita-Merisor-Baru .

Cheile Banitei
Cheile Banitei,un loc magic,desprins parca de pe alta planeta . 8

La Cheile Banitei se poate ajuge foarte usor atat cu masina cat si cu trenul. Cu masina, venind dinspre Petrosani, trebuie mers pana la serpentinele care urca spre Pasul Merisor.Cu trenul, lucrurile stau cam la fel – dupa Petrosani se coboara la Halta Pestera Bolii si se urca, la picior, aceleasi serpentine pe DN 66 Petrosani – Simeria.

Citeste si: PRODUSE UTILE ȘI DE AJUTOR ÎN CĂLĂTORII

Ideal de parcurs în zilele caniculare de vară când căutăm răcoarea munţilor şi a zonelor mai puţin umblate, canionul răcoros al Băniţei este o bună alegere .Pentru că singura variantă de a parcurge cheile este să intri în pârâu, se recomandă folosirea unor cisme de cauciuc cu talpă aderentă.Pereti au o minunata culoare gri-albiciooasa, si depășesc 10-15 m inaltime .

Cheile Banitei au in jur de 250-300 metri lungime. Apa și curenții de aer au săpat în calcar făurind un culoar îngust și extrem de spectaculos.

Frumusetea salbatica a cheilor Banitei te zapaceste, te fascineaza, te extaziaza si te lasa fara grai .

Cheile Băniței, un loc spectaculos, fascinant și care merită bătut la pas când aveți drum între Hațeg și Petroșani.

La Cheile Banitei se poate ajuge foarte usor atat cu masina cat si cu trenul. :

Pensiunea Dacica –

O locația excepțională din toate punctele de vedere: turistic (drumeții), istoric-cultural, gastronomic; animăluțe haioase (pisici, măgari, căței, vaci, zburătoare 🙂 ). Amplasarea chiar la poalele Pietrei Roșii .

Cheile Banitei
Cheile Banitei,un loc magic,desprins parca de pe alta planeta . 11


Casa de vacanță Țara Hategului

Casă cochetă situată la poalele muntelui Retezat, într-un loc liniștit cu multe obiective turistice in zonă .

Screenshot 116

Cabana Sargeția –se află în Costești, județul Hunedoara,la 13 km de Sarmisegetuza Regia și oferă vedere la munte și piscină sezonieră, în aer liber.

Pensiunea oferă vedere la munte și piscină sezonieră, în aer liber+zonă de plajă privata.În zona din jur puteți opta pentru o gamă de activități, cum ar fi pescuit și drumeții.

Cheile Banitei
Cheile Banitei,un loc magic,desprins parca de pe alta planeta . 12

Există zone din România care nu devin plictisitoare, oricât de des le-am vizita,Cheile Banitei se numara printre aceste locuri.

Te astept cu drag si pe grupul nostru de pe facebook VACANTE PRIN ROMANIA ,unde suntem momentan peste 22 0000 000 de membri ,pasionatii de calatorii .

Screenshot 364 1
Cheile Banitei,un loc magic,desprins parca de pe alta planeta . 13

De retinut:

  • Acesta este un articol cu caracter informativ făcut de noi ,unde proprietarii își promovează unitatiile de cazare pe care le dețin. Rezervările aparțin exclusiv proprietarilor unității de cazare .
  • vacanteprinromania.ro este un proiect independent, nu suntem o agenție de turism sau un site de rezervări online. Scopul acestui site este de a promova si face cunoscute unitățile de cazare din Romania.
  • Responsabilitatea serviciilor aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.

CITESTE SI 🔰🔰🔰

agropensiune alba animale animale de companie apuseni ARGES ARISENI bihor bran brasov Bucovina bucuresti cazare Brasov cazare cluj cazare in natura cazare la munte cazare maramures ciubar cluj colibita copii harghita hunedoara lac loc de joaca maramures moldova munte mures natura neamt piscina porumbacu de sus praid sauna sibiu slanic moldova sovata SPA straja suceava toplita Transalpina valcea Vatra Dornei