Recomandări de cazare in Hunedoara si obiective turistice de vizitat

welcome little one 1
Vacante prin Romania

Județul Hunedoara se numără printre județele cu cele mai multe si vizitate obiective turistice din țara ,asa ca merita sa faci si tu un mic sau mai mare popas in acest superb judet .

Aici gasim cetăţi dacice și castre romane, importante castele și cetăți medievale, muzee și lăcașuri de cult.

 1. Castelul Corvinilor Cunoscut și sub numele de Castelul Corvineștilor sau Castelul Huniazilor, este in topul celor mai frumoase castele din Romania .
 2. Luncani-Piatra Rosie situată pe vârful unui deal in comuna Boşorod din Muntii Orăştiei. Cetatea Piatra Rosie  avea rolul de a apara capitala statului dac ,si doar pe latura estica se putea ataca, in rest fiind inconjurata de prapastii.
 3. Cetatea de la Deva– De aici se poate admira o panoramă superbă asupra orașului și împrejurimilor.
 4. Sarmizegetusa Regia Cetatea este compusă din şase fortăreţe: Sarmizegetusa Regia, Luncani-Piatra Roşie, Costeşti-Blidaru, Costeşti-Cetăţuie, Căpâlna şi Băniţa, care erau dispuse în cerc, în jurul cetății și aveau rol de apărate. 
 5. Statiunea Strajaeste una dintre cele mai noi statiuni din Romania, situata la aproximativ 9 Km de localitatea Lupeni si la o altitudine de 1400 metri.
 6. Castelul Kendeffyse află în localitatea Sântămăria Orlea din județul Hunedoara. A fost construit de către familia Kendeffy în 1782, o familie de nobili foarte bogați la acea vreme.
 7. Cascada Clocota-este locul locul unde se întâlnesc mai multe izvoare termale și oferă un adevărat spectacol, unic în țara noastră.  Cascada are o înălțime de aproximativ 40 de metri, iar apa nu îngheață niciodată .O gasim in apropiere de Geoagiu Bai,
 8. Manastirea Prislop-o gasim in apropierea satului Silvașu de Sus, jud. Hunedoara, este unul dintre cele mai importante așezăminte religioase ortodoxe din Transilvania . Aici se află mormântul părintelui Arsenie Boca, devenit în ultimii ani un important loc de pelerinaj pentru ortodocşii români. Tot aici este și chilia săpată în stâncă a cuviosului Ioan Sihastrul, dar și icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, datând din secolul al XVII-le .
 9. Baile Termale Romane– în Geoagiu se găsesc Băi termale, despre acestea se povestește că în perioada antică erau locul de răsfăț al oamenilor bogați,asa numitul SPA al zilelor noastre .
 10. Cetatea Orastieeste un ansamblu de monumente istorice aflat pe teritoriul municipiului Orăștie.
 11. Rezervatia de Zimbri Silvuto gastiti la 4 kilometri de orașul Hațeg se află frumoasa si este unul dintre puţinele locuri din România unde puteţi vedea zimbri vii.
 12. Parcul Național Retezateste unul dintre cele mai frumoase parcuri naturale din țara noastră, si aici gasim peste 80 de lacuri şi tăuri glaciare .
 13. Peştera Boliieste una dintre cele mai spectaculoasa pestera de la noi din țară și una dintre puținele peșteri care pot fi vizitate în întregime. Peștera o gasesti în partea de nord orașului Petroșani, la 6km de acesta, pe drumul ce leagă Valea Jiului de Țara Hațegului, 
 14. Muzeul Auruluiil gasesti la la Brad este unic în Europa și cuprinde cea mai  mare colecție de minerale și obiecte din aur de pe continentul european .

cazare in Hunedoara

Acest judeţ are cele mai multe obiective turistice din România, concentrate pe o rază de 100 de kilometri. Pentru a le putea vizita ,va recomand mai jos si unitati de cazare in aceasta zona .Recomandarile de cazare sunt din partea mea ,dar si a membriilor de pe grupul VACANTE PRIN ROMANIA

Hanul Huniazilor

La Hanul Huniazilor gasesti un generos loc de joaca pentru copii , o terasa din care poti admira Castelul Corvinilor si unde poti savura preparatele noastre din meniu .

373484983

Pensiunea Retezat– cazare in Hunedoara

Încercaţi cu drag Pensiunea Retezat, o pensiune modernă, clasificată cu 4 stele, cu dotări şi facilităţi care satisfac chiar şi cele mai exigente gusturi.

Situată la poarta de intrare în Parcul Naţional Retezat, în localitatea Câmpu lui Neag din judeţul Hunedoara, pensiunea noastră se mândreşte cu excelentele condiţii de cazare, o piscină modernă, păstrăvărie proprie şi un cadru natural de vis.

cazare in Hunedoara

431314858

Casuta Bucuriei – cazare in Hunedoara

Locația se află la poalele pădurii, fiind izolată de orice altă constructie astfel oferindu-ți intimitate și liniște.

Capacitatea maximă de cazare este de 6 persoane.

351460115

Vila Corviniana – cazare in Hunedoara

 Situată în Hunedoara, la 200 de metri de Castelul Corvinilor şi chiar lângă Râul Cerna, Vila Corviniana oferă un restaurant şi unităţi de cazare cu aer condiţionat

Vila Corvina va pune la dispozitie 8 camere pentru cazare .

Activităţi:

 •  tenis de masă,
 • darts
 • sală de fitness
 • închirieri biciclete
 • cameră de jocuri

cazare in Hunedoara

cazare in Hunedoara

Casa Vlad – cazare in Hunedoara


Casa Vlad oferă biciclete gratuite, lounge comun, grădină și facilități de grătar în Hațeg. Oaspeţii pensiunii au la dispoziţie camere de familie şi o terasă.

Pensiunea are recepţie deschisă nonstop şi bucătărie comună. Toate camerele pensiunii sunt dotate cu zonă de relaxare.

În Hațeg și în zona din jur, oaspeții de la Casa Vlad pot practica diverse activități, precum schiatul. Mănăstirea Prislop este la 16 km de proprietate.

cazare in Hunedoara

cazare in Hunedoara

Pensiunea Bulbuca – cazare in Hunedoara


Pensiunea Bulbuca are grădină și o zonă de plajă privată, fiind situată pe malul apei în Moara Ungurului. Oaspeții au la dispoziție o recepţie cu program nonstop şi bucătărie comună. Camerele pensiunii includ zonă de relaxare.

Pensiunea Bulbuca oferă facilități de grătar. În Moara Ungurului și în apropiere, se pot practica diferite activități, precum pescuit. Deva este la 33 km de Pensiunea Bulbuca, iar Hunedoara se află la 15 km.

Activitati recreative: pescuit, drumetii, ping-pong.
Obiective turistice: Castelul Corvinilor (Hunedoara), Manastirea Prislop, Cetatea Deva, Aqualand (Deva), Tinutul Padurenilor, Tara Hategului, etc.

cazare in Hunedoara

cazare in Hunedoara

Country House Hatagel – cazare in Hunedoara

Situată chiar în mijlocul punctelor de atracţie ale satului Hăţăgel şi la o scurtă plimbare de cea mai veche biserică din România. Proprietatea este la 10 km de Sarmizegetusa Ulpia Traiana şi la 15 km de Mănăstirea Prislop.

Oferind vedere la munte, acest apartament cu un dormitor include bucătărie complet utilată, living, TV prin cablu și baie cu duș. Country House Hăţăgel pune la dispoziţie prosoape şi lenjerie de pat. Alte facilități de la Country House Hățăgel includ o terasă la soare și o grădină. Country House Hăţăgel se află în apropiere de Haţeg şi de Geoparcul Dinozaurilor, oferind parcare privată gratuită. Proprietatea permite accesul cu animale de companie.

157894161

Daca ai si tu recomandarile tale personale de cazare sau obiective turistice de vizitat ,te invit sa le scrii in comentariu de mai jos .

De retinut:

 • Acesta este un articol cu caracter informativ . Rezervările aparțin exclusiv proprietarilor unității de cazare .
 • Vacante prin Romania este un proiect independent, nu suntem o agenție de turism sau un site de rezervări online. Scopul acestui site este de a face o selecție frumoasa cu unități de cazare deosebite din Romania.
 • Responsabilitatea serviciilor aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
 • sursa informatii si poze, facebook sau booking

Add Comment