La mare sau la munte,unde ne petrecem concediu?

Când vine vremea concediului, cu toți ne întrebăm unde ar fi mai bine să ne petrecem vacanța, la mare sau la munte.Fiecare avem însă, preferintele lui aparte .

Muntele este absolut superb, indiferent de anotimp.Primăvara este anotimpul în care natura renaște la viață. Iarba începe sa devină verde, iar copacii încep ușor-ușor să înflorească. Ce poate fi mai frumos decât drumetiile prin munți, bucurându-te de aer curat și de priveliști absolut minunate?

Trebuie să recunoaștem faptul că primăvara e mai frumoasa   la munte. Cei care au mers la munte în acest anotimp pot confirma acest lucru

La mare sau la munte

La mare sau la munte

Climatul montan este foarte benefic pt organism indiferent de vărstă. Mersul pe jos in aer liber relaxează organismul, ajută la eliminarea toxinelor şi imbunătăţeşte activitatea organelor interne. Aerul de munte este intens ionizat, curat şi benefic persoanelor cu afecţiuni respiratorii.

La mare sau la munte

Liniştea naturii, pădurile de conifere, apa pură, aerul curat reprezintă un factor de prelungire a vieţii.Vara este un anotimp în care temperaturile pot fi foarte mari 

Un loc  plăcut pentru tine si familia ta in acest sezon este aerul racoros  de munte. Poți face drumeții de neuitat în timpul verii, iar mirosul de brad pur și simplu te va fermeca. Așadar, când căldura din orașe te doboară pe timp de vară, muntele poate fi destinația ideală

La mare sau la munte

La mare sau la munte

Iarna de asemenea este spectaculos in munti . Zăpada de pe munți, casele acoperite de zăpadă, copacii albi, totul îndeamnă la liniște și relaxare. În plus, iarna este anotimpul perfect pentru iubitorii sporturilor de iarna ,sau pentru drumetii cu caleasca trasa de caii

La mare sau la munte

La mare sau la munte

Marea de asemenea ofera beneficii asupra sanatatii noastre .

La mare

Expunere la soare ajuta la fixarea calciului in oase, la prevenirea depresiei, in plus, stimuleaza secretia de serotonina – numita si hormonul fericirii. Serotonina mentine starea de bine, inlaturand stresul acumulat dea lungul timpului. De exemplu, o activitate aparent banală, cum este mersul cu picioarele goale prin nisipul de pe plajă, previne şi tratează platfusul. 

La mare

Aerosolii lupta cu alergiile. Acestia contribuie la ameliorarea sau chiar la vindecarea alergiilor cauzate de praf sau de polen. Totodata, aerosolii stimuleaza sistemul imunitar al corpului. Aerosolii marini au de asemenea efecte benefice impotriva bolilor respiratorii, precum bronsite, sinuzite iar plimbarile matinale si cele efectuate inainte de rasaritul soarelui trateaza rinitele, curata plamanii si mintea . Atunci cand valuri se sparg nestingherite de tarm, soarele te incalzeste usor in timp ce te plimbi cu picioarele goale in nisip, ce poti sa iti mai doresti?

La mare

Soarele aliat bun impotriva  insomniile. Astfel spus, calitatea somnului este considerabil imbunatatita. Expunerea la razele UV in timpul zilei creste productia de melatonina noaptea, asigurand un somn odihnitor.

Conform unui studiu recent, doar 10 minute de plaja ne pot asigura necesarul de vitamina D. Iar daca vei face plaja imediat dupa rasarit, poti fi sigura ca totul este in regula.

O vacanta reusita depinde in mare parte si de starea ta de spirit si de cum iti place sa iti petreci in timpul liber, nu doar de altitudine sau gradele de pe termometru. Tu unde ai ales sa mergi vara aceasta? La mare sau la munte?

CITESTE SI 🔰🔰🔰

alba animale animale de companie apuseni ARISENI bran brasov Bucovina bucuresti cazare Brasov cazare cluj cazare hunedoara cazare in natura cazare la munte cazare maramures ciubar cluj colibita copii harghita hunedoara Judetul Harghita lac maramures moldova munte mures natura neamt piscina porumbacu de sus praid sauna sibiu sovata SPA straja suceava tichete toplita traditional Transalpina transfagarasan valcea Vatra Dornei