Lacul de smarald ,nestiut de turisti

Lacul Iacobdeal ,lacul de smarald,– locul prea putin cunoscut de turisti il gasim , la o distanta foarte mica de Dunare mai precis la poalele munţilor Măcin in satul Turcoaia judetul Tulcea.Lacul de smarald al Romaniei ,nestiut de turisti,afla unde se gaseste si cum poti sa ajungi la el.
Deși se află în apropierea Dunării, aici nu crește nici stuful si nici papura .
 Exploatările vechi de piatră care îl înconjoară, creează un peisaj de stepa.Lacul Iacobdeal este un loc unic în România datorită modului în care s-a format. 
Lacul
sursa Lacul Iacobdeal facebook
Lacul Iacobdeal s-a format, potrivit autorităţii locale, în urmă cu aproape 70 de ani, atunci când, după o acţiune de derocare cu explozibil, vagonetele cu piatră şi au fost inundate de un izvor. De atunci, lacul din muntele de granit a crescut continu.

Citeste si: PRODUSE UTILE ȘI DE AJUTOR ÎN CĂLĂTORII

Este izolat de orice rețea hidrografică, fiind alimentat în principal de izvoarele subterane, de ploi și de apa rezultată din topirea zăpezii. Locatia Iacobdeal este apreciat în mod special pentru culoare schimbatoare a apei in functie de anotimp.
In această zonă puţin promovată un om de afaceri care a inteles si dovedeste ca nu totul se rezuma la bani a hotarat sa investeasaca in acest loc .
Ana Ţăranu o profesoara din satul Turcoaia impreuna cu sotul de profesie scafandru au decis amenajarea zonei ca obiectiv turistic . Deși, este un loc privat cumpărat de respectiva familie , tu nu vei plăti nicio taxă de intrare .
De jur împrejur vei regăsi dealuri pe care să te aventurezi dacă vrei sa prinzi o imagine cât mai cuprinzătoare a peisajului. Cei curajoși sar chiar și zece metri în gol până ajung în apele de smarald.
Se presupune că are o adâncime de 20 de metri . El a aparut in nenumarate filme si dideoclipuri precum în filmul ”Aferim” , dar şi în videoclipul melodiei ”Strigă”a lui Puya şi Inna.
 Lacul de smarald nu este tocmai ușor de găsit pentru turiști deoarece în zonă nu există indicatoare. Pentru a ajunge exact în zona dorită localnicii sunt cei care te pot îndruma.

Recomand sa folositi Google Maps deoarece cel care l-a pozitionat pe harta a facut-o cu precizie.

Va astept si in comunitatea noastra de pe facebook VACANTE PRIN ROMANIA

alba animale animale de companie apuseni ARGES bihor bran brasov Bucovina bucuresti caras severin cazare in natura cazare la munte cazare maramures cazare rustica cazare traditionala ciubar cluj colibita delta harghita hunedoara lac loc de joaca manastiri maramures mocanita moldova munte mures natura neamt piscina praid rasnov recomandari sibiu slanic moldova SPA suceava tara hategului Transalpina turda valcea Vatra Dornei

Add Comment