Mânăstirea Bârsana: Un colț de paradis în mijlocul naturii

vacante prin romania
vacante prin romania

Printre simbolurile Maramureșului se număra si o frumusețe de mânăstire, Mânăstirea Bârsana.Mânăstirea o puteti localiza in localitatea cu același nume, pe Valea Izei.Se spune ca denumirea de „Bârsana” vine de la oile bârsane, acele oi cu lână lungă și aspră.

Mânăstirea a fost fondată în anul 1720 de către călugării români Vasile și Iosif, care au adus o icoană a Maicii Domnului de la Mânăstirea Putna. Mânăstirea este cunoscută pentru arhitectura sa tradițională maramureșeană și pentru frumusețea sa naturală. În prezent, mânăstirea găzduiește o mânăstire de călugări și este un loc de pelerinaj popular pentru credincioșii ortodocși din România.

 Inaltă de 57 de metri, reprezintă una dintre cele mai înalte clădiri din lemn din Europa. Foarte plăcut de văzut este portalul de la intrarea în locatie : un arc mare depășit de un turn de lemn, care servește și ca clopotniță.

Mânăstirea Bârsana

Mânăstirea Bârsana

Intrarea in mănăstire este gratuita  , precum și parcarea situată în fața ei. 

Mânăstirea Bârsana

Mânăstirea Bârsana
Mânăstirea Bârsana: Un colț de paradis în mijlocul naturii 11
Mânăstirea Bârsana
Mânăstirea Bârsana
Mânăstirea Bârsana
Mânăstirea Bârsana: Un colț de paradis în mijlocul naturii 12

Aceasta este una dintre primele mănăstiri din România construite după moartea lui Ceaucescu, construcția ei a fost finalizată în urmă cu mai puțin de 20 de ani.

 Aceasta zonă astăzi arată ca o grădină mare, bine întreținută, în interiorul căreia sunt flori, iazuri mici și foișoare din lemn conectate intre ele prin cărări frumoase.

Mânăstirea Bârsana
WhatsApp Image 2021 09 28 at 13.50.42
Mânăstirea Bârsana: Un colț de paradis în mijlocul naturii 13

Când vizităm județul Maramureș, întâlnim la fiecare pas produse ale „civilizației lemnului” Numeroase case tradiționale din lemn au fost păstrate în satele locale, bisericile istorice din lemn ortodoxe. Pentru cei care cunosc bine aceasta regiune , mai are o denumire precum , „Țara Lemnului”. Acest lucru se datorează faptului că județul Maramureș este renumit pentru măiestria lemnului: de la mici opere de artă la porți impozante din lemn și structuri arhitecturale extraordinare.

Mai jos va putem recomanda si 3 unități de cazare in zona unde va puteți relaxa in voie dupa o zi plina si degusta mâncăruri tradiționale zonei.

Pensiunea Baias

Pensiunea este situata pe valea Izei in apropiere de manastirea Barsana.

Facilitati:

 • 8 camere duble , cu baie proprie si posibilitatea de a adauga pat suplimentar pentru copii,
 • internet ,
 • jacuzzi,
 • sauna ,
 • loc pentru servit masa,
 • spatii verzi pentru joaca si recreere,
 • parcare proprie,
 • masa servita este din productie proprie , produsele fiind traditionale crescute si pregatite in pensiunea agroturistica.
Screenshot 1

Pensiunea Valea Muntelui

Pensiunea Valea Muntelui oferă oaspeților 6 camere cu pat dublu matrimonial,2 camere cu paturi twin cu o capacitate de 2 persoane.Toate camerele dispun de baie privată.

La etajul clădirii oaspeții au la dispoziție o zona de relaxare tipic maramureșeană.

4 1
Mânăstirea Bârsana: Un colț de paradis în mijlocul naturii 14

Casa Cezar

Unitatea dispune de:

 • 4 camere duble cu baie proprie,
 • un apartament cu 2 camere și o baie,
 • o sală de mese de 54 mp,
 • living cu bucătărie dotată.
 • În exterior există curte cu foișor și grătar .
Screenshot 528

Citeste si :

alba animale animale de companie apuseni ARISENI bihor bran brasov Bucovina bucuresti cazare Brasov cazare cluj cazare hunedoara cazare in natura cazare la munte cazare maramures ciubar cluj colibita copii delta harghita hunedoara Judetul Harghita lac maramures moldova munte mures natura piscina porumbacu de sus praid sibiu sovata SPA straja suceava tichete toplita traditional Transalpina transfagarasan valcea Vatra Dornei

De retinut:

 • Acesta este un articol cu caracter informativ . Rezervările aparțin exclusiv proprietarilor unității de cazare .
 • Vacante prin Romania este un proiect independent, nu suntem o agenție de turism sau un site de rezervări online. Scopul acestui site este de a face o selecție frumoasa cu unități de cazare deosebite din Romania.
 • Responsabilitatea serviciilor aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
 • sursa informatii si poze hotelguru.ro facebook sau booking

Share to...