Descoperă Mănăstirea Rarău: Sanctuarul minunilor divine

Mănăstirea Rarău, situată pe Muntele Rarău din Județul Suceava, este un loc deosebit de rugăciune și reculegere.

Ctitorită de domnitorul Petru Rareș în anul 1538, această mănăstire ortodoxă de călugări poartă hramul Adormirea Maicii Domnului și atrage anual mii de pelerini și turiști, fascinați de frumusețea și sfințenia locului.Numeroase persoane au raportat vindecări miraculoase de boli incurabile sau greu tratabile, după ce au participat la slujbele de la mănăstire și s-au rugat la icoanele sfinte.

Mănăstirea Rarău

Mănăstirea Rarău
Mănăstirea Rarău

Unul dintre elementele de atracție ale mănăstirii este icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, pictată cu o măiestrie divină. Privirea blândă și smerită a Maicii Domnului pare să te urmărească oriunde te-ai afla în biserică, iar din gura sa izvorăște mir. O altă icoană deosebită este cea a Sfântului Ioan Evanghelistul, cunoscută de asemenea pentru minunile săvârșite.

În curtea mănăstirii, chiliile și casa de oaspeți pot găzdui până la 150 de pelerini pe noapte. Pe lângă cazare și masă, cei care aleg să poposească la Mănăstirea Rarău au posibilitatea de a se spovedi și de a primi sfaturi duhovnicești din partea călugărilor, zi și noapte.

Mănăstirea Rarău
Mănăstirea Rarău

Accesibilitate :Mănăstirea Rarău poate fi accesată din diverse direcții. Din Piatra Neamț sau Târgu Neamț, traseul trece prin Poiana Teiului, Broșteni și satul Chiril. De la podul peste pârâul Chiril, drumul asfaltat de aproape 4 kilometri urcă pe muntele Rarău, iar de la o troiță se continuă pe jos, pe un drum neasfaltat de 800 de metri. În timpul verii, când vremea este bună, se poate ajunge cu mașina până la mănăstire.De la troita, noi am parcus drumul pe jos in maxim 20 de minute pana la manastire.

Mănăstirea Rarău
Mănăstirea Rarău

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul de la Mănăstirea Rarău este foarte iubită de credincioși. Aceasta revărsă har asupra tuturor celor care pășesc pragul bisericuței de lemn din inima munților. Drumul către icoană poate fi parcurs pe Transrarău dinspre Câmpulung Moldovenesc prin Pojorâta (21 km) sau dinspre Vatra Dornei prin satul Chiril de pe Valea Bistriței (6,5 km). Modernizarea și asfaltarea Transrarăului au făcut mănăstirea mult mai accesibilă pelerinilor și turiștilor din toate colțurile țării.

Mănăstirea Rarău
Mănăstirea Rarău
Mănăstirea Rarău

În 1990, Schitul Rarău a fost ridicat la rang de mănăstire, iar în anul 2000, cu binecuvântarea Maicii Domnului și eforturile obștii de călugări, a fost sfințită a doua biserică din curtea mănăstirii. În prezent, în curtea mănăstirii se găsesc două biserici mici, vechea stăreție, un corp de chilii pentru viețuitori și două corpuri de spații de cazare pentru pelerini.

Mănăstirea Rarău reprezintă un loc deosebit de pelerinaj și reculegere, unde spiritualitatea se împletește cu frumusețea naturală a munților. Fie că ești credincios sau turist, o vizită la Mănăstirea Rarău îți va oferi o experiență unică de liniște și pace interioară, completată de peisajele pitorești și poveștile miraculoase ale locului.

Vă recomandăm să citiţi şi: