Muzeul Astra,redă viata simpla si liniștita a romanilor de altă dată.

Muzeul ASTRA il întâlniți la 4 km de oraşul Sibiu, într-un peisaj încântător, în rezervaţia naturală „Dumbrava Sibiului” și este considerat cel mai frumos muzeu construit în aer liber din lume și a fost deschis Inca din anul 1905.

In România gasesti un număr mare de sate , tipice pentru diferite regiuni ale țării. Pentru ca nu ai timp să le vizitezi pe toate, aceste sate sau reunit intr-un muzeu în aer liber, care conține cele mai importante dintre ele .

Muzeul Astra
Muzeul Astra,redă viata simpla si liniștita a romanilor de altă dată. 4

  După ce intri în Muzeul ASTRA, vei simți imediat că ai fost transportat înapoi în timp.Aici vei intalni  case mici din lemn  400 la număr ,de la case tradiționale la biserici din lemn și mori de măcinat . Interioarele originale atât de bine păstrate îţi vor povesti despre viaţa simplă a ţăranilor români de peste tot din ţară, ocupaţiile lor şi tradiţii.  

Muzeul Astra
Muzeul Astra,redă viata simpla si liniștita a romanilor de altă dată. 5

De exemplu Maramureșul este renumit pentru casele din lemn cu acoperișuri din lemn.In unele zone unele case aveau construite mori langa ele. Aceste case sunt situate, de obicei, lângă râuri si se foloseau si inca se folosesc si in ziua de azi pentru propriul lor beneficiu prin măcinarea făinii .

Există, de asemenea, exponate case tipice din fiecare regiune a României, ateliere artizanale, si locuri pentru petrecerea timpului liber.O constructie mai deosebita este biserica pictată din satul olarilor. Are un acoperiș imens dar o intrare mică. Se spune că a fost in acest mod construita pentru credincioșii care se rugau in fața lui Dumnezeu și că turcii nu puteau intra pe cal in incinta.

Muzeul Astra
Muzeul Astra,redă viata simpla si liniștita a romanilor de altă dată. 6

Frumusetea muzeului in mare parte sta in locatia lui amplasata in în aer liber Constructiile sunt aranjate pe secțiuni, după fiecare regiune in parte , si nu sunt absolut deloc aglomerate.

Plimbați-vă printre ape și mori de vânt, ateliere, fierari și case de meșteri și nu pierdeți biserica din lemn Dreata, căptușită în interior cu picturi de perete cu scene din Biblie.

Muzeul ASTRA este o destinație perfectă dacă doriți să vedeți ce altceva are de oferit Sibiu.

Te astept si in comunitatea noastra de pe facebook ,unde suntem adunati peste 219 000 de membri pasionati de calatorii in ROMANIA

Citeste si 🔰🔰🔰

agropensiune alba animale animale de companie apuseni bihor bran brasov Bucovina bucuresti cazare Brasov cazare cluj cazare in natura cazare la munte cazare maramures ciubar cluj colibita copii harghita hunedoara Judetul Harghita lac loc de joaca maramures moldova munte mures natura neamt piscina praid sauna sibiu slanic moldova sovata SPA straja suceava tichete toplita traditional Transalpina transfagarasan Vatra Dornei

Add Comment