O piatra cu poveste:Piatra Dracului din Sălaj

Astăzi vreau să vă împărtășesc cu voi un loc fascinant pe care l-am descoperit în calatoriile mele prin județul Sălaj: Piatra Dracului, cunoscută și sub numele de Stânca Diavolului.

Această formațiune geologică impresionantă a fost declarată rezervație naturală de tip geologic și peisagistic în anul 2000 și se află în pitoreasca comună Hida.

Piatra Dracului

Piatra Dracului
450306034 827676859321134 370874351133462791 n

Ce este Piatra Dracului?

Rezervația este reprezentata de o stâncă unică, modelată de natură într-o formă asemănătoare unei ciuperci. Aceasta are un diametru de aproximativ 2,3 metri și o „pălărie” cu un diametru de aproximativ 3 metri. Înălțimea stâncii variază între 2,7 și 6,5 metri, în funcție de înclinația terenului.

Piatra Dracului

Piatra Dracului

Cum a luat naștere forma ciudată a stâncii?

Stânca este compusă din gresii în partea superioară și dintr-o combinație de gresii și microconglomerate în partea inferioară. De-a lungul timpului, sub influența factorilor de mediu, aceste materiale s-au modelat într-o formă bizară, asemănătoare unei ciuperci.

Piatra Dracului

Legenda Pietrei Dracului

Forma neobișnuită a stâncii a inspirat o legendă locală captivantă. Se spune că, cu mii de ani în urmă, Dumnezeu le-a oferit oamenilor un loc frumos în Valea Almașului. Oamenii, însă, s-au lăcomit și au început să se extindă pe dealurile din jur, atrăgând astfel calamități și invazii. Cotropitorii, în semn de batjocură, au aruncat clopotul bisericii într-o fântână, iar clopotul a ajuns în casa Diavolului, devenind un candelabru. Enervat de sunetele sacre, Diavolul a ieșit noaptea să distrugă clopotul cu un bolovan. În acel moment, când oamenii au început să se căiască, Dumnezeu a trimis cocoșul să cânte, vestind venirea zilei, moment în care Diavolul a pierdut puterea și a scăpat piatra la intrarea în sat, fugind înapoi în împărăția sa. Așa a ajuns stânca să fie cunoscută drept Piatra Dracului.

Piatra Dracului

Merită vizitată?

Indiferent dacă sunteți fascinați de geologie sau de poveștile fantastice, dacă ajungeți prin Hida, rezervația naturală „Gresiile de pe Stânca Dracului” merită cu siguranță o vizită de câteva minute. Este un loc care combină frumusețea naturală cu misterul legendei, oferindu-vă un mic popas memorabil în călătoria voastră.

Concluzie

Nu ezitați să adăugați Piatra Dracului pe lista voastră de locuri de vizitat. Acest colț al naturii din Sălaj promite să vă încânte și să vă aducă mai aproape de frumusețea și misterul istoriei locale.

Va las mai jos si cateva recomandari de cazare in zona:

Hotel Boutique Aquarel

AquAngar vă oferă facilități de top pentru o ședere de neuitat:

 • Camere King Size: 6 camere spațioase cu paturi matrimoniale confortabile.
 • Camere Twin Size: 6 camere cu paturi twin, perfecte pentru prieteni sau familie.
 • Apartament de Lux: Apartament cu 2 camere, bucătărie complet echipată, balcon, spațiu recreativ și vedere spectaculoasă spre piscină.

Fiecare cameră este dotată cu baie proprie, echipată cu halate și prosoape pentru spa, asigurându-vă tot confortul necesar.

Facilități Premium pentru o Experiență Deosebită:

 • Sală de sport modernă pentru un antrenament complet.
 • Piscină interioară pentru relaxare pe tot parcursul anului.
 • Piscină exterioară pentru zile însorite de vară.
 • Loc de joacă sigur și distractiv pentru cei mici.
 • Restaurant rafinat cu o selecție delicioasă de preparate.
DJI 0763
O piatra cu poveste:Piatra Dracului din Sălaj 8

Brilliant Meseș 

Brilliant Meses vă invită să vă bucurați de o experiență de neuitat într-un cadru relaxant și armonios, cu facilități de top:

 • 30 camere elegante, disponibile în variante single și duble.
 • 2 apartamente spațioase, ideale pentru o ședere de lux.
 • 2 garsoniere perfect echipate pentru confort maxim.

Toate camerele și apartamentele sunt atent dotate și mobilate, oferindu-vă o atmosferă relaxantă și primitoare.

434102538

Vă recomandăm să citiţi şi: