Recomandari stațiuni balneare din România

România este bogată în zone cu ape termale, izvoare minerale și aer curat, unde turiștii pot veni pentru tratament, dar și pentru relaxare sau odihnă.

Stațiunile balneare din țara noastră erau cândva cele mai căutate destinații pentru concediu. Românii care optau să își petreacă concediul aici primeau la pachet, la prețuri accesibile și în condiții foarte bune, relaxare, tratament și agrement. 

Statiunea Baile Herculane-Recomandari stațiuni balneare

Unul din atuurile statiunii il constituie izvoarele cu apa fierbinte, cu multiple calitati curative, descoperite inca din timpurile romanilor.
Statiunea Baile Herculane dispune de cincisprezece izvoare cu ape minerale si termale, folosite exclusiv pentru tratarea afectiunilor reumatice, nervoase si nutritionale.Valea Cernei este dispusa intr-o zona cu munti mareti de ambele parti, oferind turistilor, sositi in numar foarte mare aici, o priveliste incantatoare precum si o serie de facilitati curative si de relaxare.
Statiunea Baile Herculane este vizitata astazi datorita  efectelor  ei curative: izvoare termale fierbinti cu sulf, clor, sodiu, calciu, magneziu, oligominerale, ape tonice si puternica ionizare negativa a aerului cu efecte sanatoase asupra  corpului uman.

Pe langa renumita statiune, turistii mai pot vizita nenumarate obiective turistice in zona precum pesteri, grote, izvoare, statui, cascade, chei, pavilioane, temple si alte marturii istorice.
In apropierea statiunii Baile Herculane (aproximativ 7 km) se afla o piscina olimpica cu apa termala, numita Sapte izvoare, situata in inima muntilor, dotata cu un tobogan, unde apa curge continuu din munte.

stațiuni balneare
sursa foto Baile Herculane – Cazare si Turism facebook

Citeste si: PRODUSE UTILE ȘI DE AJUTOR ÎN CĂLĂTORII

Călimanești – Căciulata -Recomandari stațiuni balneare

CALIMANESTI-CACIULATA S.A. amplasata in statiunea Calimanesti-Caciulata  la poalele Carpatilor Merdionali pe malul raului Olt, la 18 km nord de Rm. Valcea si la 80 km sud de Sibiu, in judetul Valcea; soseaua E81/DN7,  asigura in unitatile aflate in patrimoniul sau, servicii de cazare, masa si tratament balnear la un inalt standard de calitate.

Statiunea Calimanesti Caciulata este indicata in tratamentul bolilor digestive (gastrita cronica cu hipoaciditate, constipatie cronica, colita cronica), al bolilor hepatobiliare (dischinezie biliara, colicistita cronica care prezinta sau nu calculi, hepatita cronica, pancreatita cronica, starii postoperatorii in bolile ficatului), boli ale sistemului renal si urinar (litiasa la rinichi, pielonefrita cronica hermal = 41°C, and hyperthermalaparatului digestivin, infectii urinare), tulburari metabolice si nutritionale (diabet melitus, stari hiperuremice, obezitate), in afectiuni respiratorii (bronsita, traheobronsita cronica), in boli ale sistemului nervos periferic (pareza, sechele ale poliomielitei), stari reumatismale (spondiloza, artroza, poliartroza, tendinita), stari posttraumatismale (dupa entorse, luxatii si fracturi), boli ginecologice (sindrom ovarian cauzat de menopauza), boli O.R.L. (rinosinuzita cronica, laringita cronica alergica etc.), boli dermatologice, cardiovasculare si de alta natura.

Recomandari stațiuni balneare
sursa foto Calimanesti Caciulata facebook

Băile Felix -Recomandari stațiuni balneare

Statiunea Baile Felix este situat in partea de nord-vest a Romaniei, in judetul Bihor, la o distanta de circa 9 KM de Oradea. Asezata in campia Crisurilor la o altitudine de 150 m, statiunea are un climat continental moderat de ses, cu ierni blande si veri temperate cu influenta mediteraniana, ideal pentru turism balnear

De asemenea, statiunea este foarte cunoscuta pentru turismul de relaxare. Astfel, zona ofera numeroase obiective de vizitat. Printre acestea merita sa enumeram: Lacurile cu nuferi si lotusi, Strandul cu apa termala Apollo, Rezervația Naturala „Paraul Peța” din Baile 1 Mai si numeroasele biserici.

Curele balneare propuse în cadrul bazei de tratament se adresează următoarelor afecţiuni:

afecţiuni reumatice degenerative (spondiloză, coxartorze, gonartroze, poliatroze)• afecţiuni reumatice inflamatorii (spondilită anchilozantă, poliartrită reumatoidă)• afecţiuni reumatice abarticulare (periartrită scapulo-humerală, tendinite, bursite)• afecţiuni posttraumatice• afecţiuni neurologice (discopatii, hernia de disc, pareze, paralizii)

Citeste si: PRODUSE UTILE ȘI DE AJUTOR ÎN CĂLĂTORII

Contraindicaţiile tratamentului balnear: stări febrile, boli infecţioase, afecţiuni dermatologice, cardiopatia ischemică, insuficienţă cardiac, valori crescute ale tensiunii arteriale, epilepsie, neoplasme, insuficienţă renală şi hepatica, stare de graviditate, copii 0-3 ani, TBC

Recomandari stațiuni balneare
surasa foto Baile Felix facebook

Recomandari de cazare gasiti aici :

Locatie – Baile Felix, nr 120/7 Tell 0756035137 ✨


VILA DIANA, clasificată de către Ministerul Turismului încă din 2009, vă așteaptă cu drag la Băile Felix.
VILA DIANA, vă oferă:
‐ 8 locuri de cazare în 4 dormitoare, fiecare cu baie proprie, aer condiționat, minibar, etc
‐ un living room spațios
‐ bucătărie complet utilată
‐ terasă cu foișor
‐ loc amenajat pentru grătar
‐ acces la piscină contra cost
Acceptăm vouchere de vacanță.

Băile Tușnad

Statiunea balneoclimaterica Baile Tusnad este situata in partea sudica a Depresiunii Ciucului, la o altitudine de 650 m, intre Muntii Harghita si Bodoc, intr-un splendid defileu al Oltului. Pozitia sa ii confera un cadru deosebit de pitoresc, cu aer puternic ozonat, bogat in aerosoli si ioni negativi care fac ca statiunea sa dispuna de un bioclimat montan tonic, favorabil reconfortarii psihice.

Aici se trateaza: afectiuni cardiovasculare (stari dupa infarct miocardic, tulburari circulatorii,afectiuni valvulare ale miocardului, hipertensiune arteriala, tulburari circulatorii); afectiuni ale sistemului nervos (nevroza astenica, distonii neurovegetative, stari astenice secundare, stari de oboseala fizica si intelectuala); afectiuni digestive (boli ale stomacului, tulburari functionale ale colonului, gastrite cornice, enterocolite, dischinezii biliare); afectiuni endocrine (hipertiroidie usoara, insuficienta suprarenala, boala Basedow). 

Obiective turistice

 • Lacul Sfanta Ana – 950 m – situat la 25 km de statiune, lac de origine vulcanica, unicat in Europa Centrala si de Est.
 • Tinovul Mohos – 1056 m – situat langa Lacul Sf. Ana, declarat rezervatie naturala, adaposteste specii rare de plante.
 • Miercurea Ciuc – 30 km – Cetatea Miko, Muzeul Etnografic.
 • Biserica franciscana in stil baroc din Sumuleu – 35 km, care detine una dintre cele mari instalatii de orga din Ardeal.
 • Lacu Rosu – 115 km – cel mai mare lac de baraj natural din Romania.
 • Defileul raului Olt.
 • Stanca soimilor – 848 m.
 • Siculeni: Monumentul Szekler.
 • Toplita: Manastirea Ortodoxa Sf. Proroc Ilie.
 • Carta: cetatea taraneasca fortificata.
 • Odorheiul Secuiesc: cetatea medievala ce dateaza din sec XVI.
 • Lazarea: „Movila Tatarilor” si Castelul Contelui Lazar.
 • Sfantu Gheorghe: Muzeul National Secuiesc, Muzeul de Arta, Biserica reformata, in stil gotic.
sursa Ionica Balan facebook

Băile Govora

Indicații terapeutice

Băile Govora sunt amplasate în judeţul Vâlcea aproape de oraşul Râmnicu Vâlcea.

Accesul se face pe drumul naţional Râmnicu Vâlcea – Horezu – Târgu Jiu. Situată pe o vale plină de izvoare, staţiunea are un climat binefăcător de refacere a stării de sănătate, are ape minerale şi nămol cu rol terapeutic.

 • afecțiuni respiratorii (persoane expuse la noxe respiratorii, persoane cu frecvente pneumopatii microbiene sau virotice, astmul alergic, bronșitele și traheobronșitele cronice, bronsiectazia, scleroenfizemul pulmonar);
 • afecțiuni otorinolaringologice (rinosinuzite cronice catarale și supurate);
 • afecțiuni reumatismale degenerative (spondiloză cervicală, dorsală și lombară, artroze, poliartroze);
 • afecțiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrită scapulohumerală);
 • afecțiuni post-traumatice (redori articulare post-traumatice, stări după operații pe mușchi, articulații și oase, stări după entorse, luxații și fracturi);
 • afecțiuni neurologice periferice centrale (pareze ușoare și sechele minore după polineuropatii, sechele după poliomielită, sechele tardive după hemipareze și după parapareze la 2 ani de la debut);
 • afecțiuni asociate (ginecologice, endocrine, cardiovasculare, boli profesionale).

Unitati de cazare si tratament balnear

Hotel Belvedere – 76 locuri de cazare, bază de refacere, bazin de recuperare

Hotel Parc – 195 locuri de cazare si baza de tratament proprie.

Hotel Palace – 132 spatii de cazare, bazine de tratament

Ştrandul Salus – bazine pentru tratament afectiuni reumatismale şi respiratorii cu apă bogată în iod, 40 locuri de cazare în căsuţe, camping

 sursa: filmul de promovare turistică realizat de Consiliul Județean Vâlcea

Borsec

Orasul Borsec se afla la 26 km de Toplita pe drumul national 15 care duce spre Piatra Neamt. Inconjurat de Muntii Bistrita, Muntii Calimani, Muntii Gurghiu si Masivul Ceahlau, orasul este situat la o altitudine de 900 m. 

Citeste si: PRODUSE UTILE ȘI DE AJUTOR ÎN CĂLĂTORII

La Borsec se trateaza dureri musculare, articulare – reumatice, post – traumatice, afectiuni cardiovasculare, endocrinice, dermatologice, ORL etc., prin proceduri de fizioterapie: ionizari; galvanizari; curent dinamic; aerosoli; curent interferential; ultrasunete; raze ultraviolete si inflarosii; bioptron; electropunctura; vibromasaj; bai cu plante, bai cu peria, afuziuni, bai CO2; masaj.

sursa foto Alice Bianca Bucur grup Calator prin Romania facebook

Techirghiol

Situată în judeţul Constanţa, Staţiunea Techirghiol este cunoscută prin faptul că aici se găseşte un nămol cu proprietăţi vindecătoare

Oraşul este situat pe malul lacului Techirghiol, la 16 km de Constanta şi 3 km distanţă de Marea Neagră.

Indicaţii terapeutice

 • boli reumatismale degenerative
 • boli reumatismale inflamatorii
 • boli reumatismale diartritice
 • simptome posttraumatismale
 • boli ale sistemului nervos periferic si central
 • boli ginecologice
 • boli de piele
 • boli ale aparatului respirator
 • boli cardiovasculare
 • boli endocrine
 • pareze, paralizii
 • sechele poliomielitice
sursa foto Statiunea Balneara Techirghiol facebook

Băile 1 Mai -Recomandari stațiuni balneare

Situată la doar 7 kilometri de Oradea, stațiunea Băile 1 Mai este cunoscută drept sora mai mică a Băilor Felix.

Apele bicarbonatate, sulfatate, calcice, oligominerale sunt indicate pentru tratarea unei game largi de afectiuni :

afectiuni reumatice inflamatorii poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta, stari dupa reumatism articular acut ;
afectiuni reumatismale degenerative spondiloza cervicala, dorsala si lombara, artroze poliartroze ;
afectiuni post traumatice redori articulare post traumatice, stari postoperatorii la articulatii, oase, stari dupa fracturi, entorse, luxatii
afectiuni neurologice centrale si periferice hemipareze la minim 6 luni de la data aparitiei, parapareze la minim 3 luni dupa mielite, dupa operatii pe maduva, dupa traumatisme vertebrale, diverse pareze si paralizii ;
afectiuni ginecologice metrou anexite cronice, tulburari minore de pubertate sau de menopauza ;
afectiuni asociate boli metabolice si de nutritie, diabet zaharat de tip II, boli endocrine, guta cu localizari articulare.

Cele mai importante obiective turistice Baile 1 Mai

Lacul cu nuferi si lotusi termali Lacul PetaRezervatia Lacul cu NuferiStatiunea Baile 1 MaiStrandul cu Valuri – cel mai vechi din RomaniaStrandul VenusTurism de agrement si agroturism / turism ruralZone de tratament cu apa termala

sursa foto turismland.ro

Covasna -Recomandari stațiuni balneare

 Se afla la altitudinea de 564 m, la contactul versantului estic al Muntilor Vrancei cu depresiunea Barsei, la 31 km de Sfantu Gheorghe si la 60 km de Brasov. 

Atractii turistice: Monumentul ostasului roman, biserica ortodoxa “Balta Dracului” – monument al naturii, Planul Inclinat, Valea Zanelor, Voinesti, Dalnic – monument de arhitectura populara, Biserica reformata, Ozun – biserica fortificata, Turbaria – monument al naturii, Cheile Varghisului – Poiana Narciselor – monument al naturii.

Oraşul celor 1000 de izvoare şi funcţionează ca staţiune balneoclimaterică de aproape un secol. Aici, turiştii din toată România si chiar și din străinătate vin să-şi trateze afecţiunile și să se relaxeze

Principalul factor terapeutic al stațiunii este reprezentat de izvoarele sulfuroase, iodate, bromurate sau bicarbonatate, termo-minerale și cloruro-sodice, indicate atât pentru tratamentele de cură externă, cât și pentru cele de cură internă.
În general sunt folosite pentru: tratarea unor boli de piele, boli ale sistemului nervos periferic, boli ale aparatului locomotor, intoxicații cu plumb și alte metale grele, boli ale aparatului respirator, afecțiuni ginecologice, boli ale tubului digestiv și ale glandelor anexe, boli de nutritie, afecțiuni metabolice, unele boli ale rinichilor și căilor urinare și afecțiuni post-traumatice.

SURSA FOTO Danut Romanovschi‎  FACEBOOK

Baile Olanesti

Statiunea Baile Olanesti este situata la 20 km de Rm. Valcea, Valea Oltului, de o parte si de alta a Paraului Olanesti, la o altitudine de 450 metri, in centrul unei mici depresiuni a Carpatilor Meridionali

Baile Olanesti ocupa primul loc printre statiunile balneoclimaterice din Romania in ceea ce priveste numarul de izvoare.Aici se gasesc  35 surse hidrominerale, atat ca izvoare naturale, cat si ca rezultat al unor lucrari de foraje si minier .

O statiune   cu peisaje mirifice, locuri minunate, accesibilitate la tot ce doresti, liniste , aer curat, curatenie exemplara in oras

Tipuri de tratament ce se pot efectua aici:

 • crenoterapie (tratament cu ape minerale);
 • tratament auxiliar (hidroterapie, electroterapie, fototerapie, aeroterapie).
sursa foto Băile Olăneşti facebook

Recomandari de cazare gasiti aici:

Vila-bonsai ✨

Locatie- Strada Paringului 24, Baile Olanesti, Valcea, Tell 0742 557 175

Vila particulara Bonsai se gaseste in imediata apropiere a centrului statiunii Olanesti, in vecinatatea hotelului Suprem si a Bisericutei lui Horea din Albac.

Vila are in componenta 2 apartamente si o garsoniera, fiecare avand baie proprie si bucatarie! Fiecare apartament dispune de 2 dormitoare, (fiecare dotate cu pat dublu, balcon, televizor led, baie si bucatarie, fiind astfel recomandat pentru o familie cu doi copii sau 4 persoane adulte! Garsoniera este formata din camera dubla, cu baie si bucatarie proprie!

Toate camerele au dotări noi: frigider, birou, fier de calcat, uscator de par, pat, saltea, lenjerie, dulap, (renovata si modernizata in 2016), TV LED , si acces internet WI-FI in toata vila, etc. Bucatariile sunt dotate cu aragaz,frigider,tacamuri,vesela, tot ce este necesar! De asemenea, turistii au acces la terasa de vara si gratar in aer liber! In apropierea terasei de vara se afla si un lac populat cu peste (crap si caras). Foisorul de vara recent realizat va permite sa petreceti dupa amiaza sau seara in aer liber, in natura, sa va bucurati de aer curat si liniste!

Toate rezervarile se fac telefonic, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 0742 557 175

Lasa-ne un comentariu cu recomandarile tale personale .Multumim .

CITESTE SI 🔰🔰🔰

alba animale animale de companie apuseni ARGES bihor bran brasov Bucovina bucuresti caras severin cazare in natura cazare la munte cazare maramures cazare rustica cazare traditionala ciubar cluj colibita covasna harghita hunedoara lac loc de joaca maramures moldova munte mures natura neamt piscina praid rasnov recomandari Salina Praid sibiu slanic moldova sovata SPA suceava tara hategului Transalpina turda valcea Vatra Dornei

Add Comment