Salina Turda,taramul magic din inima Transilvaniei.Avem si recomandari de cazare pt tine in zona

Salina Turda, un subteran spectaculos modelat de oameni. Daca esti doar întrecere prin Turda sau inca nu ai vizitat-o ,te invitam, sa faci un mic popas aici ,pentru a explora aceasta lume subterana.

Stiai ca Salina Turda a fost folosita in trecut ca centru de depozitare a brânzeturilor până la un adăpost pentru bombe în al doilea război mondial?In timp aceasta ,a fost transformat într-un parc tematic subteran incredibil,de frumos.În salina nu exista microbi sau alergeni, fapt care ofera sistemului imunitar sansa de a se intari mai bine in special pentru sezonul rece.

Program funcționare: Luni-Duminică între orele 09:00-17:00, ultima intrare la ora 16:00

Salina este, cu certitudine, cea mai celebră destinaţie a turiştilor care vizitează localitatea Turda.

Coborând scariile ,parca te afunzi tot mai mult intr-o alta lume, iar aerul gasit aici ,este o binefacere pentru corpul nostru.Salina Turda este alcătuită dintr-un ansamblu de galerii de mină și camere de exploatare.

salt mine gf907e2744 1280
Salina Turda,taramul magic din inima Transilvaniei.Avem si recomandari de cazare pt tine in zona 9

Dacă vii împreună cu familia, mina Rudolf este perfectă pentru cei mici!

Aici ai posibilitatea de a alege dintre diferite activități:

 • ping-pong,
 • biliard,
 • tenis de masă
 • tobogane
Salina Turda

Adulti pot opta pentru o plimbare cu barca pe lacul din mina Terezia.

rrr

Dacă tot sunteți aici vă recomandăm să vizitați și Cheile Turzii, o plimbare frumoasa printre pereți înalți din stâncă, o sa beneficiezi de o priveliște absolut impresionantă.

Daca ai ales totusi sa inoptezi 1-2 nopti in zona ,avem pentru tine si recomandari de cazare .

Casa Nobilium- Guesthouse Turda

Casa Nobilium este o locatie mica si deosebita in apropiere de Salina Turda!

Pensiunea Nobilium a fost reorganizată în două spații de cazare izolate, sub formă de apartamente cu acces separat de curte, cu o capacitate totală de 9 persoane.

44
Salina Turda,taramul magic din inima Transilvaniei.Avem si recomandari de cazare pt tine in zona 10

Pensiunea Giandra

Loctia va ofera  condiții deosebite de relaxare și confort pentru o vacanţă sau un weekend de neuitat într-o zonă liniștită, cu piscină și grădină.

Pensiunea dispune de zece camere, fiecare cu baie proprie.

2222

Pensiunea Salina Gymnasium Turda

Pensiunea îți pune la dispoziție opt camere și un apartament,

Camerele sunt spațioase și utilitate cu toate cele necesare confortului zilnic.

44455
Salina Turda,taramul magic din inima Transilvaniei.Avem si recomandari de cazare pt tine in zona 11

Casa Tudor

Casa Tudor Turda va ofera cazare de 3 stele aproape de Salina Turda.

O gasiti in centrul orasului, intr-o zona rezidentiala, la cateva minute de mers pe jos pana la Salina Turda sau centrul orasului. Este la doar cativa km de Cheile Turzii, Cheile Turenilor, Valea Ariesului, Mormântul lui Mihai Viteazul, Castrul roman Potaissa.

Dispune de 11 camere cu o capacitate de 46 locuri de cazare, televizor și tv cablu in toate camerele, internet (wifi) gratuit în toată clădirea și în grădină, o bucatarie cu toate dotările necesare pentru administrarea proprie, o sală de luat masa cu frigider, aparat de cafea, cuptor cu microunde și toata vesela necesară.

Salina Turda

Arya Guesthouse 

Unitatea dispune de 9 camere pentru cazare

Salina Turda este la 3 km de pensiune

44 1

Turda și împrejurimile sale oferă o serie de obiective turistice interesante pentru vizitatori. Iată câteva dintre ele:

 1. Salina Turda: Una dintre cele mai faimoase atracții din zonă, Salina Turda este o mină de sare veche de secole, transformată într-un parc de agrement subteran. Aici puteți găsi o roată panoramică, o barcă pe lacul subteran, terenuri de minigolf și multe alte activități.
 2. Castelul Banffy din Bonțida: Aflat la o scurtă distanță de Turda, acest castel impresionant în stil baroc este înconjurat de un frumos parc. Castelul găzduiește adesea evenimente culturale și concerte în timpul verii.
 3. Cheile Turzii: O rezervație naturală cu peisaje spectaculoase, poteci de drumeție și formațiuni stâncoase interesante. Este un loc popular pentru drumeții și escaladare.
 4. Mina de Aur Roșia Montană: Deși nu se află chiar în Turda, ci la o distanță mai mare, Mina de Aur din Roșia Montană oferă o perspectivă asupra istoriei mineritului în zonă și a patrimoniului cultural bogat.
 5. Cetatea Colț: Situată în apropiere, Cetatea Colț este o fortificație medievală în ruine cu o istorie interesantă și priveliști frumoase asupra zonei înconjurătoare.
 6. Muzeul de Istorie Turda: Acest muzeu oferă o privire în istoria orașului Turda și a regiunii înconjurătoare, prezentând obiecte arheologice și expoziții legate de evoluția zonei de-a lungul timpului.
 7. Biserica reformată din Turda: Această biserică reformată, construită în stil gotic, este un exemplu impresionant de arhitectură religioasă.
 8. Biserica Sfânta Maria din Turda Veche: O biserică romano-catolică veche, cunoscută pentru arhitectura sa unică și pentru frescele interioare bine conservate.
 9. Lacurile Sărate din Turda: Aceste lacuri saline, rezultate din extracția de sare, sunt acum un loc de relaxare și agrement pentru localnici și turiști. Puteți închiria bărci și puteți explora lacurile într-un mod unic.
 10. Cetatea Râșnov: Chiar dacă nu este în Turda, ci în apropierea Brașovului, Cetatea Râșnov merită menționată pentru frumusețea sa și pentru panoramele uimitoare pe care le oferă.

Acestea sunt doar câteva dintre obiectivele turistice pe care le puteți explora în Turda și împrejurimi. Asigurați-vă că verificați informații actualizate despre fiecare loc înainte de a vizita, pentru a vă asigura că sunt deschise și pentru a afla despre eventuale restricții sau schimbări în program.

Was this response better or worse?BetterWorseSame

Citeste si:

agropensiune alba animale animale de companie apuseni bihor bran brasov Bucovina bucuresti cazare Brasov cazare cluj cazare in natura cazare la munte cazare maramures ciubar cluj colibita copii harghita hunedoara Judetul Harghita lac loc de joaca maramures moldova munte mures natura neamt piscina praid sauna sibiu slanic moldova sovata SPA straja suceava tichete toplita traditional Transalpina transfagarasan Vatra Dornei

De retinut:

 • Acesta este un articol cu caracter informativ . Rezervările aparțin exclusiv proprietarilor unității de cazare .
 • Vacante prin Romania este un proiect independent, nu suntem o agenție de turism sau un site de rezervări online. Scopul acestui site este de a face o selecție frumoasa cu unități de cazare deosebite din Romania.
 • Responsabilitatea serviciilor aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
 • sursa informatii si poze  facebook sau booking

Add Comment