Explorează Salina Turda: Mister și Frumusețe în Inima Transilvaniei -avem si sugestii de cazare

Descoperă Salina Turda, un tezaur ascuns sub pământ, sculptat cu măiestrie de mâna omului.

Pe drumul tău prin Turda sau dacă încă nu ai avut ocazia să o vizitezi, îți propunem o aventură unică: o incursiune în inima acestei lumi subterane, unde istoria și natura se întâlnesc într-un spectacol impresionant.

Ai știut că Salina Turda, cu o istorie fascinantă, a servit cândva drept depozit de brânzeturi și chiar adăpost antiaerian în timpul celui de-al Doilea Război Mondial? Astăzi, transformată într-un parc tematic subteran de o frumusețe rară, te invită să explorezi galeriile sale, unde aerul pur, lipsit de microbi și alergeni, promite o revitalizare a întregului sistem imunitar, pregătindu-te pentru anotimpurile reci.

Program de vizitare: zilnic, de luni până duminică, între orele 09:00 și 17:00, cu ultima intrare la ora 16:00. Te așteptăm să descoperi acest colț de rai ascuns adânc în inima Transilvaniei!

salt mine gf907e2744 1280
Explorează Salina Turda: Mister și Frumusețe în Inima Transilvaniei -avem si sugestii de cazare 9

Salina Turda, un veritabil spectacol subteran, este destinația de neuitat pentru oricine vizitează orașul Turda. Aici, coborârea scărilor se transformă într-o călătorie fascinantă spre adâncurile pământului, conducându-te spre o lume magică, sculptată în sare. Aerul din acest sanctuar subteran, de o puritate rar întâlnită, este un adevărat elixir pentru sănătate.

Complexul Salina Turda se dezvăluie ca un labirint impresionant de galerii minerești și spații de exploatare, fiecare cu povestea și farmecul său. De-a lungul acestui parcurs subteran, vei descoperi minuni naturale și ingeniozitatea omului, creând un amestec unic de istorie, cultură și terapie naturală. Aici, sub pământ, vei găsi nu doar un loc de vizitat, ci o experiență care îmbogățește și revigorează.

Dacă vii împreună cu familia, mina Rudolf este perfectă pentru cei mici!

Aici ai posibilitatea de a alege dintre diferite activități:

 • ping-pong,
 • biliard,
 • tenis de masă
 • tobogane
Salina Turda

Adulti pot opta pentru o plimbare cu barca pe lacul din mina Terezia.

rrr

Dacă tot sunteți aici vă recomandăm să vizitați și Cheile Turzii, o plimbare frumoasa printre pereți înalți din stâncă, o sa beneficiezi de o priveliște absolut impresionantă.

Daca ai ales totusi sa inoptezi 1-2 nopti in zona ,avem pentru tine si recomandari de cazare .

Casa Nobilium- Guesthouse Turda

Casa Nobilium este o locatie mica si deosebita in apropiere de Salina Turda!

Pensiunea Nobilium a fost reorganizată în două spații de cazare izolate, sub formă de apartamente cu acces separat de curte, cu o capacitate totală de 9 persoane.

44
Explorează Salina Turda: Mister și Frumusețe în Inima Transilvaniei -avem si sugestii de cazare 10

Pensiunea Giandra

Loctia va ofera  condiții deosebite de relaxare și confort pentru o vacanţă sau un weekend de neuitat într-o zonă liniștită, cu piscină și grădină.

Pensiunea dispune de zece camere, fiecare cu baie proprie.

2222

Pensiunea Salina Gymnasium Turda

Pensiunea îți pune la dispoziție opt camere și un apartament,

Camerele sunt spațioase și utilitate cu toate cele necesare confortului zilnic.

44455
Explorează Salina Turda: Mister și Frumusețe în Inima Transilvaniei -avem si sugestii de cazare 11

Casa Tudor

Casa Tudor Turda va ofera cazare de 3 stele aproape de Salina Turda.

O gasiti in centrul orasului, intr-o zona rezidentiala, la cateva minute de mers pe jos pana la Salina Turda sau centrul orasului. Este la doar cativa km de Cheile Turzii, Cheile Turenilor, Valea Ariesului, Mormântul lui Mihai Viteazul, Castrul roman Potaissa.

Dispune de 11 camere cu o capacitate de 46 locuri de cazare, televizor și tv cablu in toate camerele, internet (wifi) gratuit în toată clădirea și în grădină, o bucatarie cu toate dotările necesare pentru administrarea proprie, o sală de luat masa cu frigider, aparat de cafea, cuptor cu microunde și toata vesela necesară.

Salina Turda

Arya Guesthouse 

Unitatea dispune de 9 camere pentru cazare

Salina Turda este la 3 km de pensiune

44 1

Turda și împrejurimile sale oferă o serie de obiective turistice interesante pentru vizitatori. Iată câteva dintre ele:

 1. Salina Turda: Una dintre cele mai faimoase atracții din zonă, Salina Turda este o mină de sare veche de secole, transformată într-un parc de agrement subteran. Aici puteți găsi o roată panoramică, o barcă pe lacul subteran, terenuri de minigolf și multe alte activități.
 2. Castelul Banffy din Bonțida: Aflat la o scurtă distanță de Turda, acest castel impresionant în stil baroc este înconjurat de un frumos parc. Castelul găzduiește adesea evenimente culturale și concerte în timpul verii.
 3. Cheile Turzii: O rezervație naturală cu peisaje spectaculoase, poteci de drumeție și formațiuni stâncoase interesante. Este un loc popular pentru drumeții și escaladare.
 4. Mina de Aur Roșia Montană: Deși nu se află chiar în Turda, ci la o distanță mai mare, Mina de Aur din Roșia Montană oferă o perspectivă asupra istoriei mineritului în zonă și a patrimoniului cultural bogat.
 5. Cetatea Colț: Situată în apropiere, Cetatea Colț este o fortificație medievală în ruine cu o istorie interesantă și priveliști frumoase asupra zonei înconjurătoare.
 6. Muzeul de Istorie Turda: Acest muzeu oferă o privire în istoria orașului Turda și a regiunii înconjurătoare, prezentând obiecte arheologice și expoziții legate de evoluția zonei de-a lungul timpului.
 7. Biserica reformată din Turda: Această biserică reformată, construită în stil gotic, este un exemplu impresionant de arhitectură religioasă.
 8. Biserica Sfânta Maria din Turda Veche: O biserică romano-catolică veche, cunoscută pentru arhitectura sa unică și pentru frescele interioare bine conservate.
 9. Lacurile Sărate din Turda: Aceste lacuri saline, rezultate din extracția de sare, sunt acum un loc de relaxare și agrement pentru localnici și turiști. Puteți închiria bărci și puteți explora lacurile într-un mod unic.
 10. Cetatea Râșnov: Chiar dacă nu este în Turda, ci în apropierea Brașovului, Cetatea Râșnov merită menționată pentru frumusețea sa și pentru panoramele uimitoare pe care le oferă.

Acestea sunt doar câteva dintre obiectivele turistice pe care le puteți explora în Turda și împrejurimi. Asigurați-vă că verificați informații actualizate despre fiecare loc înainte de a vizita, pentru a vă asigura că sunt deschise și pentru a afla despre eventuale restricții sau schimbări în program.

Citeste si:

alba animale animale de companie apuseni ARISENI bihor bran brasov Bucovina bucuresti cazare Brasov cazare cluj cazare hunedoara cazare in natura cazare la munte cazare maramures ciubar cluj colibita copii delta harghita hunedoara Judetul Harghita lac maramures moldova munte mures natura piscina porumbacu de sus praid sibiu sovata SPA straja suceava tichete toplita traditional Transalpina transfagarasan valcea Vatra Dornei

De retinut:

 • Acesta este un articol cu caracter informativ . Rezervările aparțin exclusiv proprietarilor unității de cazare .
 • Vacante prin Romania este un proiect independent, nu suntem o agenție de turism sau un site de rezervări online. Scopul acestui site este de a face o selecție frumoasa cu unități de cazare deosebite din Romania.
 • Responsabilitatea serviciilor aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
 • sursa informatii si poze  facebook sau booking
Share to...