Tunelul celor 365 de Sfinți din Straja: O călătorie spirituală unică în Europa

La o altitudine de 1.445 de metri, în inima Munților Vâlcan, se ascunde un tezaur spiritual neobișnuit: Tunelul celor 365 de Sfinți din Stațiunea Straja.

Această minune arhitecturală nu este doar o capodoperă de artă, ci și un punct de pelerinaj, oferind o experiență profundă și personală fiecărui vizitator.

Sfinți din Straja

Sfinți din Straja

Lung de 54 de metri, tunelul este o galerie a sfințeniei, unde fiecare zi din calendarul ortodox este reprezentată de un sfânt, pictat cu măiestrie pe pereții săi. O candelă veșnică se mută zilnic, marcând sfântul protector al fiecărei zile. Tavanul este decorat cu scene impresionante din Vechiul și Noul Testament, creând un spațiu unde arta și credința se întâlnesc.

Pentru vizitatorii care caută un moment de introspecție, Tunelul celor 365 de Sfinți oferă o ocazie rară de a se conecta cu protectorul lor spiritual, căutând ziua lor de naștere pe pereții tunelului. Această experiență unică transformă tunelul într-un loc nu doar de tranzit, ci de meditație și contemplare.

Măreața stațiune Straja, cu tunelul său unic, bisericuța, și Crucea Eroilor, este un amestec rar de frumusețe naturală și măreție spirituală. Stațiunea oferă și oportunități de aventură pentru amatorii de ski, cu pârtii lungi și bine echipate. Totuși, inima sa bate în Tunelul celor 365 de Sfinți, un loc unde fiecare pas te aduce mai aproape de cer.

Sfinți din Straja

Inițiativa acestui proiect extraordinar îi aparține lui Emil Părău, care a dorit să ofere turiștilor credincioși un loc de refugiu spiritual. Tunelul, finalizat în 2006, face legătura între drumul principal din Straja și bisericuța din lemn, devenind rapid un simbol al regiunii.

Turiștii care vizitează pentru prima oară acest loc sunt adesea impresionați de atmosfera profundă de pace și spiritualitate. Aici, timpul pare să se oprească, permițând vizitatorilor să se reconecteze cu sine și cu divinul.

3 1
Booking.com

Vizitează Tunelul celor 365 de Sfinți din Straja și descoperă o lume unde divinitatea și natura se împletesc într-un dans etern.

Vă recomandăm să citiţi şi:

alba animale animale de companie apuseni ARISENI bihor bran brasov Bucovina bucuresti cazare Brasov cazare cluj cazare hunedoara cazare in natura cazare la munte cazare maramures ciubar cluj colibita copii delta harghita hunedoara Judetul Harghita lac maramures moldova munte mures natura piscina porumbacu de sus praid sibiu sovata SPA straja suceava tichete toplita traditional Transalpina transfagarasan valcea Vatra Dornei