Spa-ul antic al dacilor si romanilor,unic in Romania

Spa-ul antic , prea putin cunoscut de catre turisti,il gasim la 12 km nord de Orăștie,județul Hunedoara .Băile termale de la Geoagiu au o vechime de circa două milenii.Băile de la Geoagiu sunt  băi termale, care datează încă din epoca romană, cunoscute şi sub denumirea de băile termale romane Germisara,datorită castrului roman cu acelaşi nume din imediata apropiere. În Antichitate, locul era o aşezare luxoasă, un adevărat centru SPA, frecventat de cei mai înstăriţi locuitori ai Daciei romane.
Spa-ul antic
Spa-ul
sursa foto Laura.Magyari instagram

Atracții in zona pentru turiști:

  • Cascada Clocota, cu o înălțime 43 de metri
  • Cheile Madei
  • Cheile Ardeului,
  • Cheile Băcâiei,
  • Cheile Cibului
  • Cheile Glodului,
  • Peştera Cigmăului
  • Peştera Geoagiu Băi 
  • Cetatea Ardeului
  • Munții Poiana Ruscă
De asemenea in zona mai poti vizita Castelul Corvinilor  care este o atracție turistică importantă sau   Gradina zoologica Hunedoara ,in apropierea padurii Chizidului. Pe malul drept al râului Mureșului, în apropiere de Cigmău, există o tabără militară romană între Ulpia Traiana Sarmizegetusa și Apulum. 

Spa-ul

Spa-ul
sursa foto Cnipt Geoagiu Băi

Cele 11 placute votive din aur descoperite aici, sunt dovezi clare ca asezarea, are o vechime de peste 2 mii de ani,si era o statiune de relaxare de lux din Antichitate . Aceasta zona este ideala pentru un sejur de cateva zile, timp in care turistii se pot bucura de beneficiile curelor balneare vindecatoare. Motivul pentru care aceasta statiune este vizitata de catre turisti este efectul apelor termale asupra organismului si a afectiunilor sale. Apele gasite aici s-au dovedit a fi extrem de benefice, de-a lungul timpului, pentru vindecarea afectiunilor reumatice de toate tipurile, afectiunile sistemului nervos, afectiuni dermatologice, etc. În afară de frumusețea cu care natura a binecuvântat regiunea, climatul cu ierni blânde și veri plăcute permite stațiunii să fie deschisă vizitatorilor pe tot parcursul anului.

Spa-ul

Te astept si in comunitatea noastra de pe facebook VACANTE PRIN ROMANIA

alba animale animale de companie apuseni ARGES bihor bran brasov Bucovina bucuresti caras severin cazare in natura cazare la munte cazare maramures cazare rustica cazare traditionala ciubar cluj colibita delta harghita hunedoara lac loc de joaca manastiri maramures mocanita moldova munte mures natura neamt piscina praid rasnov recomandari sibiu slanic moldova SPA suceava tara hategului Transalpina turda valcea Vatra Dornei