Top saline de vizitat in Romania

România se poate mândri cu peste douăzeci de saline naturale. Iată care sunt Top saline de vizitat:

Salinele nu sunt doar atracții turistice, pentru vizitatorii care admiră spectacolul creat de depunerea sării, dar si pentru proprietatile lor terapeutice

Top saline de vizitat :


Salina Turda se găsește în zona Durgău-Valea Sărată din Turda. Intrarea în salină (prin galeria de acces Franz Josef) se făcea până în anul 2010 din str. Salinelor 54A (cartierul Turda Nouă), în prezent prin noua și moderna intrare din centrul turistic Salina-Durgău (Aleea Durgău nr. 7).

Turiştii au la dispoziţie un centru de tratament performant, dar şi locuri de joacă cu mini-golf, biliard, carusel şi popice. Una dintre cele mai cunoscute atracţii este lacul de la nivelul inferior, pe care poţi face plimbări cu barca.
Program de intrare
Luni-Duminica 9.00 – 19
Tarife bilete intrare
Adulti 40 lei / pers.
Copii, elevi, studenti* 20 lei / pers.
Pensionari** 20 lei / pers.

39132220 1806345506124855 1794232792746295aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa296 n edited

Cazare gasiti aici :

Casa Tudor

Locatie- in centrul orasului, intr-o zona rezidentiala, la cateva minute de mers pe jos pana la Salina Turda sau centrul orasului. Este la doar cativa km de Cheile Turzii, Cheile Turenilor, Valea Ariesului, Mormântul lui Mihai Viteazul, Castrul roman Potaissa

Casa Tudor vă oferă cazare la cele mai bune prețuri. Plata se poate face cu vouchere de vacanță, cu cardul sau Cash. 💷💳🎫

Va punem la dispoziție 11 camere cu o capacitate de 46 locuri de cazare, televizor și tv cablu in toate camerele, internet (wifi) gratuit în toată clădirea și în grădină, o bucatarie cu toate dotările necesare pentru administrarea proprie, o sală de luat masa cu frigider, aparat de cafea, cuptor cu microunde și toata vesela necesară. NOU!!! Prețuri negociabile pentru grupuri de elevi și nu numai!!!

71398554
Top saline de vizitat in Romania 9

Salina Praid Top saline de vizitat

Salina Praid este o mină de sare gemă din România, situată în județul Harghita. Salina se află în bazinul muntilor Gurghiului, cuprinsă în Dealul Sării, formând triunghiul Praid – Ocna de Jos – Ocna de Sus.
Salina Praid, un loc unde vei descoperi cele mai adanci rezerve de sare gema din tara si cateva camere in care poti respira un aer extrem de sanatos

Un parc de aventură, locuri de joacă pentru copii, un restaurant şi o biserică sunt doar câteva dintre atracţiile Salinei Praid

57599662 2591434127536586 9128506671826468864 n

 Salina Ocnele Mari Top saline de vizitat

Salina Ocnele Mari se află în localitatea Ocnele Mari, situată în judeţul Valcea.

Salina Ocnele Mari este o destinație populară datorită beneficiilor sale pentru sănătate și atracțiilor variate. Sarea din salină acționează ca un dezinfectant natural și aerosolii salini contribuie la sănătatea sistemului respirator. Această salină oferă tratament pentru diverse afecțiuni și îmbunătățește imunitatea organismului. Parcul Turistic al Salinei Ocnele Mari și Biserica „Sfânta Muceniță Varvara” sunt atracții fascinante în cadrul salinei. Vizitatorii pot admira sculpturi în sare și chiar întâlni artiști locali specializați în acest domeniu. Există și opțiuni de cazare confortabile în apropiere, unde oaspeții sunt întâmpinați cu ospitalitate.

Parcul turistic al Salinei Ocnele Mari are o biserica, un muzeu, restaurant, magazine de suveniruri, baruri, un teren de fotbal, de baschet, de tenis, masa de biliard, locuri de joaca pentru copii

61358415 2354654718146229 3836036124728360960 n

Salina Slănic Prahova -Top saline de vizitat

Salina Slănic Prahova este situată la aproximativ 100 km de Bucureşti, într-un peisaj de o deosebită frumuseţe, conferită de zona de dealuri acoperite de păduri de foioase.

Salina Slănic Prahova este cea mai mare salină din tară, cu 53000 mp suprafață.

Interiorul Minei Unirea găzduiește un sanatoriu unde vizitatorii cu afecțiuni pulmonare pot beneficia de tratament prin inhalarea aerosolilor sănătoși. Sanatoriul este echipat cu paturi, scaune și mese pentru a oferi confort și relaxare vizitatorilor.

În zona de agrement a salinei, există locuri de joacă cu tobogane, leagăne și balansoare, precum și terenuri de sport pentru volei, tenis, minifotbal și handbal. Oportunitățile de divertisment includ și carting, biliard și posibilitatea de a savura bunătățile oferite de bufetul din incintă.

Deasupra unui lac sărat din mină, a fost construit un pod care duce către o cascadă artificială, oferind astfel o atracție suplimentară pentru vizitatori.

196703282 1119334351811157 1224244qqqqqqqqqqqqqqqqqqq941098525151 n edited

Salina Targu Ocna

Este situata in inima Moldovei, in perimetrul orasului Targu Ocna din judetul Bacau.

Puteți merge la Salina Târgu Ocna pentru tratament (în special tratamentul afecțiunilor respiratorii), relaxare sau mișcare. Puteți face o vizita și la Muzeul Sării sau la biserica „Sf. Varvara” construite în interiorul salinei. 

Serviciile oferite în interiorul salinei, de către societatea de exploatare a sării, sunt:
Servicii de bază :
– transportul în salină;
– tratament cu aerosoli naturali;
– vizitare salinei şi agrement: terenuri de sport (baschet, mini-football, tenis de câmp, tenis de masă), spaţii de joacă pentru copiii (dotate cu leagăne, topogane)

Top saline de vizitat

 Salina Ocna Sibiului

La Ocna Sibiului sunt 15 lacuri naturale, dintre care lacurile Brancoveanu, Lacul Rosu si Negru sunt cele mai sarate din Europa, avand o salinitate de 415 gr./litru de sare, Lacul Avram Iancu, cel mai adanc lac sarat de ocna din Romania, 130 m, iar Lacul fara Fund e declarat monument al naturii prin fenomenul sau unic de heliotermie

Top saline de vizitat

Salina Cacica

Pentru a evita importul de sare din Târgu Ocna și Transilvania, autoritățile austriece au decis să exploateze izvoarele de sare locale din Cacica, Bucovina. Astfel, a fost înființată Salina Cacica. Numele localității poate părea ciudat, dar are o explicație interesantă. În limba slavonă, „Cacica” (kaczka) înseamnă „rață”, iar în trecut această zonă era cunoscută ca o zonă de vânătoare pentru rațele sălbatice. Prin urmare, Salina Cacica a fost înființată pentru a asigura necesarul de sare local, eliminând dependența de importuri.

Cel mai spectaculos obiectivdin salina de la Cacica este lacul subteran. Este un lac plin cu saramură care încă mai păstrează barca cu care minerii, în trecut, se plimbau în timpul liber.

Top saline de vizitat

Voi ce saline mai recomandati? 

CITESTE SI 🔰🔰🔰🔰

agropensiune alba animale animale de companie apuseni bihor bran brasov Bucovina bucuresti cazare Brasov cazare cluj cazare in natura cazare la munte cazare maramures ciubar cluj colibita copii harghita hunedoara Judetul Harghita lac loc de joaca maramures moldova munte mures natura neamt piscina praid sauna sibiu slanic moldova sovata SPA straja suceava tichete toplita traditional Transalpina transfagarasan Vatra Dornei

De retinut:

  • Acesta este un articol cu caracter informativ . Rezervările aparțin exclusiv proprietarilor unității de cazare .
  • Vacante prin Romania este un proiect independent, nu suntem o agenție de turism sau un site de rezervări online. Scopul acestui site este de a face o selecție frumoasa cu unități de cazare deosebite din Romania.
  • Responsabilitatea serviciilor aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
  • sursa informatii si poze hotelguru.ro facebook sau booking

Add Comment