Dacă ești iubitor de natură,Vadu Crișului este locul ideal pt tine

Daca vrei să explorezi natura ori doresti doar să te relaxezi, respectiva zona iti ofera aceste benificii. Zona poate fi considerată un paradis al cățărătorilor, pe stâncile calcaroase din defileu fiind amenajate multe trasee de escaladă cu diferite grade de dificultate și lungimi.

natură

natură
Dacă ești iubitor de natură,Vadu Crișului este locul ideal pt tine 3

Porţiunea dintre Şuncuiuş şi Vadul Crişului este cea mai spectaculoasă de pe întreg traseul acestui râu şi merită să poposiţi aici pentru a admira peisajul deosebit .In zona puteti descoperi peste 30 de pesteri,iar printre , cele mai vizitate sunt urmatoarele:

  • Peștera Vadu Crișului – o gasiti în centrul Defileului Crișului Repede și este străbătută de un izvor ce, după ieșire, formează o spectaculoasă cascadă. Este  declarată monument al naturii si este închisă. Poate fi vizitată doar sub îndrumarea ghidului.
  • Peştera Napiştileu – este situată în versantul stîng al Crişului Repede, in comuna Şuncuiuş.
  • Peștera Vântulu- cea mai mare din România, cu o lungime de 47 km. Este perfectă pentru cei ce caută aventura şi sunt pregătiţi pentru asta .O gasiti de asemenea în comuna Şuncuiuş.
  • Peșterile Unguru Mare și Unguru Mic– aflate în imediata apropiere a Peșteri Vântulu , sunt mai accesibile turiștilor și sunt la fel de impresionante. 
  • Peștera Bătrânului
  • Peștera Izbândiș

natură
sursa foto Vadu Crisului Aventura facebook

Via Ferrata în România. Locurile unde te poţi căţăra pe stânci la sute de metri înălţime .Traseul Via Ferrata din Vadu Crișului este mai greu de parcurs, de aceea este nevoie de multă forță fizică. În Bihor sunt amenajate, până acum, cinci trasee de via ferrata – două în Vadu Crișului, unul pe Valea Hodoabă din Șuncuiuș și unul în zona Vârtop, la Pietrele Negre .Plăcerea de a urca pe trasee montane dificile în condiţii de siguranţă , atrage anual mii de turisti . Sunt 8 trasee de via ferrata în toată ţara, din care 5 în Bihor. O via ferrata este conexiunea dintre drumeție și cățărare” (Michele Dalla Palma).

Porţiunea dintre Şuncuiuş şi Vadul Crişului este cea mai spectaculoasă de pe întreg traseul acestui râu şi merită să poposiţi aici pentru a admira şi descoperi peisajul și valorile naturale felurite și deosebite oferite de naturi.

Citeste si:

alba animale animale de companie apuseni ARISENI bran brasov Bucovina bucuresti cazare Brasov cazare cluj cazare hunedoara cazare in natura cazare la munte cazare maramures ciubar cluj colibita copii delta harghita hunedoara Judetul Harghita lac maramures moldova munte mures natura neamt piscina porumbacu de sus praid sibiu sovata SPA straja suceava tichete toplita traditional Transalpina transfagarasan valcea Vatra Dornei