Bistrița-Năsăud,obiective turistice de vizitat

Imi este foarte drag sa vorbesc despre acest judet pentru ca Bistrita este orasul meu de suflet. Dacă nu știi ce anume să vizitezi în Bistrița-Năsăud, va recomand cu drag ,obiective turistice care nu sunt putine si cu siguranta o sa ai nevoie de mai multe zile pentru a le putea vizita .

Daca chiar va-ti hotarat petreceti mai multe zile in acest frumos judet va recomand si gasiti AICI si unitati de cazare .

Bistrița-Năsăud

Bistrița-Năsăud

Sper sa vizitati macar o parte din aceste obiective turistice din Judetul Bistrita -Nasaud pentru ca merita cu adevarat.

Bistrița-Năsăud

 1. Orașul Bistrița – te va impresiona aici ansamblul arhitectural Sugălete, ce reprezintă un şir de case medievale, prevăzute cu arcade la parter.
 2. Biserica Evanghelică din Bistrita – are cel mai înalt turn medieval din România de 75 de metri
 3. Cetatea Medievala Bistrita- a fost una din cele mai puternice fortificație din Transilvania
 4. CASA ARGINTARULUI- a aparținut cândva unei famili de bijutieri si o gasim la doi pasi de sugalete
 5. TURNUL DOGARILOR-este inalt de de 25 m, cu ziduri groase de un metru și jumătate,iar constructia este în stil gotic
 6. Casa memorială ANDREI MUREŞANU-a fost casa bunicilor din partea mamei unde acesta şi-a petrecut o parte a copilăriei.
 7. Muzeul Judeţean Bistriţa-Năsăud Un muzeu foarte frumos, aranjat in care poti petrece cateva ore si sa te relaxezi . Muzeul cuprinde secţii de etnografie – artă populară, ştiinţele naturii, artă plastică, istorie şi arheologie.
 8. Parcul Naţional Munții Rodneieste al doilea parc național ca mărime din țară
 9. Pasul Tihuța face legătura între Transilvania și Moldova. la o inaltime de peste 1.200 metri,si tot aici iti recomand sa faceti un popas la castelul lui Dracula.
 10. Sângeorz băi la 56 km de oraşul Bistriţa,si aici staţiunea este renumită prin apele minerale vindecătoare ce vin din izvoarele numeroase aflate aici
 11. Peștera Izvorul Tăușoareloreste o peștera de mari dimensiuni situată în Munții Rodnei , recent a fost descoperită aici o cascadă de inalta de 15  metri
 12. Cetatea Ciceueste o fortăreață medievală în punctul de întâlnire al teritoriului localităţilor Ciceu-Corabia.
 13. Lacul Lala Mare lac glaciar care s-a format in acumularii de apa in urma ploilor il gasiti pe DN 17 D spre Rodna și Șant. De acolo, se merge pe un drum forestier marcat
 14. Lacul Colibița este o oaza de liniste si relaxare cu un farmec aparte, oferind turistilor pe langa plaja si baie in apa racoroasa, excursii si drumetii, pecuit iar in timpul iernii plimbari cu sania .Desi se afla la sute de kilometrii de Marea Neagra, mai este denumita si Marea de la munte
 15. Casa Memorială George CoșbucO gasim in în comuna Coşbuc. Este formată din 5 camere şi o tindă. Prezenţa obiectelor ce aparţineau familiei Coşbuc readuc la viaţă atmosfera copilăriei poetului.
 16. Muzeul memorial „Liviu Rebreanu” din NăsăudDeși autorul a locuit în acea casă doar 1 an, se spune că aici a găsit inspirația pentru romanul „Ion”.

Bistrița-Năsăud

Bistrița-Năsăud

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut ! Bistrița-Năsăud

alba animale animale de companie apuseni ARISENI bihor bran brasov Bucovina bucuresti cazare Brasov cazare cluj cazare hunedoara cazare in natura cazare la munte cazare maramures ciubar cluj colibita copii delta harghita hunedoara Judetul Harghita lac maramures moldova munte mures natura piscina porumbacu de sus praid sibiu sovata SPA straja suceava tichete toplita traditional Transalpina transfagarasan valcea Vatra Dornei