Buzău,obiective turistice si recomandari de cazare

In județul Buzau gasim trei zone: munte, dealuri și de câmpie, de aceea are un imens potențial turistic. Dacă nu știi ce să vizitezi când treci prin Buzău, inspiră-te din lista de mai jos .Aici gasesti recomandarile mele dar si recomandari a membriilor din grupul VACANTE PRIN ROMANIA .
 1. Vulcanii Noroioșiii gasim in localitatea Berca,si sunt singurii de acest gen din Europa, fiind unici prin dimensiunile lor reduse si prin modul in care au fost format.
 2. Barajul și Lacul Siriueste al doilea baraj de anrocamente ca mărime din țară , are o înălțime de 122 de metri și o lungime de 570 de metri , si poate fi observat de multi km departare.
 3. Focurile Vii fenomenul în gasim satul Terca, iar aceste  fenomene nu mai sunt întâlnite în lume decât în câteva țări, precum Turcia, Australia și SUA.
 4. Lacul fără FundLacul fara fund se numeste de fapt lacul Vulturilor si a fost format la 1.400 m altitudine,si se afla intr-o zona putin cunoscuta turistilor,mai precis în Munții Siriului. Lacul Vulturilor este incojurat de peisaje salbatice si este singura zonă în care mai pot fi găsite caprele negre .
 5. Babele de la Ulmetle gasim la marginea satului Ulmet din comuna Bozioru ,si sunt renumite datorita modului lor de formare, prin depuneri sedimentare, foarte similar cu modul de formare al perlelor. 
 6. Platoul Carstic Salin Meledicse află la aproximativ 60 km de Buzău si gasim aici si  cea mai lungă peșteră în sare .Aceasta pestera a obtinut  un record mondial pe care l-a obținut în 1980.
 7. Cascada Casocao gasim la 10 km de barajul Siriu, si este considerata cea mai frumoasa cascada din judet,cu o cadere de 17 metri.
 8. Așezările rupestreSunt biserici săpate în piatră care odinioară au fost temple sau locuinţe precreştine, chilii în care au stat oameni. Le gasim   pe raza localităților Bozioru, Colți, Cozieni și Brăești
 9. Stațiunea Balneoclimaterică Sărata Monteoruo gasim la  la 14 km de Buzău, si este funcțională doar în lunile de vară. Apa din zonă este bogată în săruri minerale și ajută în tratarea afecțiunilor locomotorii , ginecologice sau afecțiuni ale sistemului nervos periferic .
 10. Drumul Crameloreste traseul turistic de aproximativ 50 km și pot vizita obiective turistice printre care cramele Pietroasa Veche, La Butoaie și Brâncoveneasca, terme romane și poduri de piatră și cetăți, dar și mănăstiri.
 11. Tabăra de Sculptură de la MăguraTabăra de sculptură este un muzeu în aer liber şi care cuprinde sculpturi din piatră ,mai precis o colecție impresionantă de 256 de lucrări .O gasim in comuna Tisău, la 33 de kilometri de Buzău .
 12. Biserica Aluniş-se spune ca a fost săpată într-un masiv stâncos de către doi ciobani . O gasim la 60 kilometri de Buzău.
 13. Mănăstirea Ciolanuo gasim la  40 de kilometri de orașul Buzău într-o zonă parcă ruptă din povești . Înconjurată de păduri și foarte aproape de Tabăra de Sculptură de la Măgura, aici este locul perfect pentru un moment de evadaresi reculegere.
 14. Satul dacic din Năenieste un experiment sociologic unic unde locuitorii vor trăi ca pe vremea lui Burebista .

”Regula pentru cine va locui acolo este să mănânce precum dacii, să trăiască precum dacii, să aibă ocupaţiile strămoşilor, precum cioplitul pietrei, al lemnului, olăritul. Satul se va întreţine singur. Oamenii vor creşte animale, păsări, vor prepara carnea la proţap, sau în vase din ceramică, veselă din lemn. Vor fi îmbrăcaţi în straiele dacilor. Îşi vor asigura singuri hrana, vor putea face rost de bani din vânzarea produselor animale, naturale toate, mierea de albine, a vinului pe care îl vor obţine. Se vor autogospodări iar în timp comunitatea se va extinde şi vor fi construite bordeie în funcţie de creşterea numărulu de locuitori. Este posibil ca unii să nu reziste prea mult acestui stil de viaţă, însă cu siguranţă vor veni alţi voluntari. Satul nu va fi niciodată gata, pentru că el va fi în continuă dezvoltare”, spune preotul Milea.

Buzău
SURSA FOTO Adrian Gheorghiu

Recomandari de cazare gasiti aici:

Casa Toader din Gura Teghii

LOCATIE- sat Gura Teghii, str. Carpatilor, nr. 58 

Casa Toader este o casa de vacanta ideală pentru cei ce doresc sa profite de liniște, recreere, vizitare împrejurimi situată în zonă montană.

Casa Toader va pune la dispozitie:

 • 6 camere pentru cazare
 • foișor în curte
 • biliard
 • masă de ping-pong
 • gratar
 • terasa
Buzău
SURSA FOTO Casa Toader

Pensiunea Casa Runcu Buzau

O locatie minunata cu o priveliste de vis. Departe de zgomotul orasului, face sa fie locul perfect pentru un week-end de relaxare.  Turistii pensiunii beneficiază aici de o piscină în aer liber .

Pensiunea Casa Runcu va pune la dispozitie:

 • 4 camere pentru cazare
 • zonă de picnic
 • terasă la soare
 • grătar
 • terasă
 • grădină

Pensiunea Piatra Mare  -Buzău

Pensiunea dispune de un teren de minifotbal cu gazon sintetic si granule de cauciuc si un teren de fotbal-tenis. imprejurimi: lacul siriu, valea buzaului, zona montana.

Pensiunea Piatra Mare  va pune la dispozitie:

 • 14 locuri pentru cazare
 • Gratar in curte
 • Terasa sau foisor
 • Iaz cu pesti
Buzău
sursa foto Pensiune Piatra Mare Nehoiu

Casa cu Tei -Buzău

LOCATIE- Sarata Monteoru, Str. Drumul Schelei nr. 207 – Sarata Monteoru, Buzau –

Situatã chiar langã pãdure, adevãratã terapie pentru minte, trup si suflet .

Pensiunea va pune la dispozitie:

 • 28 camere, pentru cazare
 • Restaurant
 • Loc de joaca pt copii
 • Gratar in curte
 • Terasa sau foisor
 • piscină cu apă sărată.
Buzău
sursa foto Pensiunea Casa cu Tei Monteoru

Ai si tu recomandarile tale personale de cazare sau obiective turistice?Te invit sa le scrii in comentarii mai jos .

agropensiune alba animale animale de companie apuseni ARGES ARISENI bihor bran brasov Bucovina bucuresti cazare Brasov cazare cluj cazare in natura cazare la munte cazare maramures ciubar cluj colibita copii harghita hunedoara lac loc de joaca maramures moldova munte mures natura neamt piscina porumbacu de sus praid sauna sibiu slanic moldova sovata SPA straja suceava toplita Transalpina valcea Vatra Dornei

De retinut:

 • Acesta este un articol cu caracter informativ . Rezervările aparțin exclusiv proprietarilor unității de cazare .
 • Vacante prin Romania este un proiect independent, nu suntem o agenție de turism sau un site de rezervări online. Scopul acestui site este de a face o selecție frumoasa cu unități de cazare deosebite din Romania.
 • Responsabilitatea serviciilor aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
 • sursa informatii si poze hotelguru.ro facebook sau booking
Add Comment