Dâmbovița,recomandari de vizitat si cazare

Judeţul  Dâmboviţa  este  unul  din  cele  mai mici judeţe din ţară,dar asta nu înseamnă ca nu ne poate oferi obiective turistice de vizitat. Dambovita este un județ, pe cat de aproape de Bucuresti, pe atat de rupt de agitatia Capitalei.

Peisajele deosebite ale acestui județ (datorate reliefului variat) este dispus în trei trepte (munți, dealuri, câmpii) .Mai jos aveti recomandarile mele de vizitat dar si recomandari a membriilor din grupul VACANTE PRIN ROMANIA .

 1. Cheile Zănoageisunt situate în Masivul Bucegi si  se caracterizează printr-un relief calcaros puternic erodat
 2. Cheile Tataruluise gasesc in Muntii Bucegi, si acestea sunt renumite pentru plantele foarte rare care cresc in aceasta zona
 3. Cheile Zanoagei, –si ele situate in Masivul Bucegi . Peisajul este spectaculos, datorita peretiilor abrupti de peste 200 de metri inaltime prin care apa si face drum fiind de-a dreptul impresionanti.
 4. Zimbrăria Neagra – Puțini știu că în Dâmbovița se află una dintre cele mai mari zimbrării din România, unde gasiti peste 50 de zimbri .
 5. Stațiunea PucioasaStatiunea se afla in judetul Dambovita, la 350 metri altitudine, intr-o zona dominata de coline impadurite. Factorii naturali de cura ai zonei constau in izvoarele de sulf și iod  . Statiunea Pucioasa reprezinta un interesant punct de pornire pentru vizitarea mai multor obiective turistice majore, asa cum sunt Vechea Cetate de Scaun de la Targoviste, Valea Prahovei, Brasov, Bran etc.
 6. Mănăstirea Dealu este una dintre marile vechi manastiri ale tarii noastre. Manastirea de maici de la Dealu se afla in localitatea Viforata, comuna Aninoasa, la sase kilometri de Targoviste, pe un deal din preajma cursului Ialomitei.
 7. Peștera Ialomiței și Mănăstirea Ialomițeio gasim în localitatea Moroeni, pe Muntele Bătrâna. Este considerată ultima ascunzătoare a urșilor cavernelor, în urmă cu 10.000 de ani
 8. Casa Memorială ”I.L. Caragiale” – In comuna Haimanale (azi comuna I.L.Caragiale) din judetul Dambovita, s-a nascut marele scriitor, la 30 ianuarie 1852. Casa natala a devenit Casa memoriala I.L.Caragiale.
 9. Rezervatia Naturala Izvoarele Corbii Ciungiapartine de localitatea Corbii Mari si este situata pe malul raului Neajlov. Aceasta este o rezervatie mixta, pe teritoriul ei aflandu-se o multime de izvoare precum si o zona mlastinoasa.
 10. Grădina Zoologică din orașul Târgoviște, județul Dâmbovița Speciile de animale ce se regasesc aici sunt destul de variate. Prezenta lor vine de departe, de pe mai toate continentele lumii, fiind in unele cazuri specii pe cale de disparitie.

Daca te-a atras obiectivele turistice din Judeţul  Dâmboviţa ,recomandari de cazare gasesti aici:

La Moșie Bolovani

Terasa şi camera comună cu o bibliotecă mică vă invită la relaxare, iar facilităţi de tenis de masă și un loc de joacă pentru copii sunt, de asemenea, disponibile. Râul Ilfov trece pe lângă proprietate.

La Moșie Bolovani va pune la dispozitie:

 • 10 camere duble (20 locuri), din care 6 cu pat matrimonial.
 • zonă de picnic
 • terasă la soare
 • grătar
 • terasa
 • teren de joacă pentru copii
 • tenis de masă
29021063

Hotel Rodiv– Găeşti

Locatia dispune de11 camere pentru cazare

34937002

Raiul de pe Rau 

Aerul curat, mirosul incantator al padurii, susurul raului cu apa cristalina, intimitatea desavarsita, sunt cateva repere care sa va indrepte pasii catre aceste meleaguri minunate.

Raiul de pe Rau va pune la dispozitie:

 • 10 camere  pentru cazare
 •   grătar 
 • Balcon
 • terasă
 • grădină
Dâmbovița
sursa foto Raiul de pe rau

Daca ai si tu recomandarile tale personale de cazare sau obiective turistice de vizitat in Dâmbovița te invit sa le precizezi in comentariu de mai jos.

agropensiune alba animale animale de companie apuseni bihor bran brasov Bucovina bucuresti cazare Brasov cazare cluj cazare in natura cazare la munte cazare maramures ciubar cluj colibita copii harghita hunedoara Judetul Harghita lac loc de joaca maramures moldova munte mures natura neamt piscina praid sauna sibiu slanic moldova sovata SPA straja suceava tichete toplita traditional Transalpina transfagarasan Vatra Dornei

De retinut:

 • Acesta este un articol cu caracter informativ . Rezervările aparțin exclusiv proprietarilor unității de cazare .
 • Vacante prin Romania este un proiect independent, nu suntem o agenție de turism sau un site de rezervări online. Scopul acestui site este de a face o selecție frumoasa cu unități de cazare deosebite din Romania.
 • Responsabilitatea serviciilor aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
 • sursa informatii si poze hotelguru.ro facebook sau booking


Add Comment