Fundătura Ponorului,un colțișor rupt din Rai

Fundătura Ponorului este un loc deosebit de frumos parca rupt din Rai din  județul Hunedoara ,Parcul Național Grădiștea Muncelului-Ciclovin. La Fundătura Ponorului se ajunge de pe șoseaua ce duce spre Petroșani din Hațeg.

Din localitatea Ponor cotiți pe un drum la stânga spre satul Federi.Foarte puțini români au auzit,de aceasta locatie dar cei care au descoperit-o i-au dat si un nume ( Raiul fotografilor ).  În toamna anului trecut, potrivit celor de la The Telegraph o fotografie făcută de o româncă stabilită în Marea Britanie a câștigat concursul „Big Picture” al publicației . Fotografia României rurale, pe care britanicii o numesc de multe ori ultimul loc sălbatic al Europei, ar putea spune multe lucruri bune despre țara noastră.

Acest loc mai este numit de sateni Palma lui Dumnezeu ,datorita peisajelor parca desprinse din Rai intalnite in zona. Frumusețea locului îți taie respirația, indiferent de anotimpul în care ajungi aici. În orice parte întorci privirea, peisajul este altul și, de fiecare dată, te cucerește.

Fundătura Ponorului
Fundătura Ponorului,un colțișor rupt din Rai 5

Totodată aici descoperim siturile arheologice aflate în Patrimoniul UNESCO de la Sarmizegetusa Regia, Costești, Blidaru, Luncani-Piatra Roșie și așezările etnografice autentice din Platforma Luncanilor. (wikipedia) . Parcul natural cuprinde, între limitele sale, șase din cele mai spectaculoase rezervații naturale ale județului Hunedoara . Ce nu pot intelege e motivul pentru care cei din administrarea Parcului National Gradistea Muncelului-Cioclovina nu au marcat traseul,Cel putin nu era marcat cand am fost eu in zona ,poate situația s-a schimbat intre timp. Legendele dau şi ele un farmec aparte locurilor. Legenda spune că aici, în Poiana Omului, şi-a luat viaţa ultimul rege al dacilor. Decebal s-a sinucis pentru a nu cădea viu în mâinile soldaţilor romani.

Un loc desprins din rai, unde frumosul și-a dat mâna cu liniștea  . Fundătura Ponorului este intoarcerea la copilărie, este liniște si pace pentru suflet, si binenteles este hrană pentru ochi si suflet.

Fundătura Ponorului
Fundătura Ponorului,un colțișor rupt din Rai 6
GRUP VACANTE 1
Fundătura Ponorului,un colțișor rupt din Rai 7

Te astept si pe grupul nostru de facebook VACANTE PRIN ROMANIA

Screenshot 366
Fundătura Ponorului,un colțișor rupt din Rai 8

agropensiune alba animale animale de companie apuseni ARGES ARISENI bihor bran brasov Bucovina bucuresti cazare Brasov cazare cluj cazare in natura cazare la munte cazare maramures ciubar cluj colibita copii harghita hunedoara lac loc de joaca maramures moldova munte mures natura neamt piscina porumbacu de sus praid sauna sibiu slanic moldova sovata SPA straja suceava toplita Transalpina valcea Vatra Dornei