Muzeul Țărăncii Române,o locatie plina de traditii(video)

Vacante prin Romania
Vacante prin Romania

In Dragomirești descoperi aceasta căsuța veche ca din povesti din 1720 transformată în Muzeul Tarancii Romane.Aici esti intampinat cu mare drag de bunicuta Maria ,ghidul tau din aceasta locație autentica din Maramureș.

Inca de la intrare descoperi o poarta impunătoare sculptată, iar după ce înaintezi în curte observi cumva nedumerit și pomul cu oale , simbol că acolo s-ar afla o fată de măritat.

Tot in curte descoperi diferite Statuete sculptate în lemn, care înfățișează femei maramureșene, în diferite etape de vârstă: copilă, femeie, mamă, bunică.

Muzeul Țărăncii Române

Muzeul Tarancii Romane.
Muzeul Țărăncii Române,o locatie plina de traditii(video) 5

Muzeul Tarancii Romane

Muzeul Tarancii Romane.
Muzeul Țărăncii Române,o locatie plina de traditii(video) 6

Muzeul Țărăncii Române

Muzeul Tarancii Romane.

Cred ca este singurul muzeu dedicat muncii de o viata a tărâncilor romane cu o prezentare foarte interesanta a ghidului nostru care povestea cu mare drag si cu frumosul grai maramureșean , povestea fiecărui obiect din muzeu .Prin graiul sau da viata acestui mic muzeu si te poarta in timp, cu poveștile ei spuse cu talc asa cum doar dumneaei stie

Ascultati ,vizualitati si voi acest superb muzeu aici 🔰🔰🔰

Muzeul Țărăncii Române

Una dintre legende este țesută în jurul fusului cu țurgalău. Legenda spune ca “fusul cu turgalau” s-a născut pe vreme de iarna, in frumosul ținut al Maramureșului.

Iar aceasta spune că un băiat își dorea foarte mult să obțină iubirea unei fete, astfel că îi dăruise acest țurgalău, spunându-i că dacă va găsi piesa care odată scoasă din fus îl va destrăma, ei se vor despărți. Fata nu a găsit piesa, dar s-a îndrăgostit de băiat și au rămas împreună.

CITESTE SI: