5 rezervatii din Romania,unde încă mai putem vedea zimbru

Zimbru este cel mai mare mamifer terestru din Europa. Zimbrii sunt animale masive, puternice, si pot atinge la maturitate o greutate de 800-1000 kg la mascul si 500-700 kg la femela.

Zimbrul este o specie de bizon care se găsește tot mai rar în Europa. Zimbrul, a fost vânat continu până la dispariția lui din păduri.

IMG 20230424 162000980
P1200317 edited
5 rezervatii din Romania,unde încă mai putem vedea zimbru 6

Ultimul zimbru din Moldova a fost ucis în 1762, iar ulterior a dispărut și din Transilvania. Partea bună este că zimbri nu au prădători naturali ,dar din pacate cel mai mare dușman,a fost si este omul .

În România găsim zimbru în 5 rezervații și la încă la cateva grădini zoologice din tara. 

collage 2
collage 5 1 1
5 rezervatii din Romania,unde încă mai putem vedea zimbru 7
Zimbru
sursa foto pixabay
  • REZERVAŢIA DE ZIMBRI DRAGOŞ VODĂ – TÂRGU NEAMŢ – este una din cele 4 rezervatii de zimbri existente la noi in tara si este una dintre cele mai mari rezervatii dedicate zimbrilor din Europa. Situata în nordul judetului Neamt, pe raza comunei Vanatori-Neamt, în apropierea drumului naţional DN15 si a Manastirii Neamtului, rezervatia, reprezinta unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale judetului. sursa
  • Rezervația de Zimbri Hațeg Slivuț-aflata la 3 km de orasul Hateg pe DN 66 si  Pentru a ajunge în rezervaţie trebuie de parcurs un drum cu lungimea de 3 km prin pădure, drum îngust dar renovat.  Rezervatia se mandreste cu faptul de a fi primul loc de pe teritoriul Romaniei, unde zimbrul european si-a facut aparitia.
  • Rezervatia de zimbri de la Bucsani-o gasesti la aprox 30 de km de Targoviste .
  • Rezervatia Naturala Valea Zimbrilor-se găsește Rezervația “Valea Zimbrilor” ,satul Acriș, comuna Vama Buzăului, județul Brașov. Pe alocuri sunt amenajate băncuțe și leagăne, astfel încât, dacă vremea este frumoasă, e o plăcere și o relaxare să observi zimbrii .
  • Măgura Zimbrilor-locatie , în comuna Armeniș , la poalele munților Țarcu.

E pacat ca nu sunt mai popularizate si mai cunoscute ,aceste rezervatii. Zimbru a fost și rămâne un simbol al României. Puternic și maiestuos, acest animal prezent în istoria și folclorul național a fost prețuit de români de-a lungul a sute de ani. 

Te astept si in comunitatea noastra de pe facebook VACANTE PRIN ROMANIA

CITESTE SI 🔰🔰🔰

agropensiune alba animale animale de companie apuseni ARISENI bihor bran brasov Bucovina bucuresti cazare Brasov cazare in natura cazare la munte cazare maramures ciubar cluj colibita copii harghita hunedoara Judetul Harghita lac loc de joaca maramures moldova munte mures natura neamt piscina praid sauna sibiu slanic moldova SPA straja suceava tichete toplita traditional Transalpina transfagarasan valcea Vatra Dornei

Add Comment