Poiana Narciselor este cea mai vestită rezervaţie naturală cu narcise din România

O zona plina cu miresme este Poiana Narciselor sau Rezervația Naturală Dumbrava Vadului cum mai este cunoscuta din jud.Brasov.Aici gasiti cea mai mare suprafață din Europa unde se găsesc superbele flori.In zona Brasov,Poiana Narciselor este cea mai vestită rezervaţie naturală cu narcise din România, o gasiti mai precis la doar 24 de kilometri de municipiul Făgăraș si la aproximativ 60 kilometri de Brașov .

Ajungand in comuna Sercaia, se urmeaza soseaua Rasnov-Predeal pana in satul Vad, urmand ca de acum sa se inainteze pe drumul local pret de 3 Km, unde privirile va vor fi incantate pe deplin de superba rezervatie naturala cu narcise. Dumbrava este situata la o altitudine de 500 m, fiind situata in singura padure cu stejar din Tara Fagarasului.

Poiana Narciselor
Poiana Narciselor
Sursă foto: istoriesinumismatica.wordpress.com

De RETINUT ca, in această zonă culesul frumoaselor narcise şi cositul ierbii sunt interzise. Narcisele sunt flori extraordinar de parfumate iar parfumul lor atât de senzual şi pronunţat se poate simnti de la sute de metri distanţă .

Florile sunt lăsate să crească liber în toată splendoarea sa, nefiind modificate în vreun fel de substanțe toxice sau mâinile omului. Narcisa este o plantă protejată, cea mai spectaculoasă din această zonă, ușor de recunoscut datorită florii sale în formă de stea. În fiecare an, la 21 mai, de sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena,infloresc si va incanta cu puritatea alba a florii si cu mirosul deosebit si este un motiv in plus sa vizitati jud.Brasov in aceasta perioada.

Descoperă o zona cu miresme ,din Jud.Brasov


La Poiana Narciselor se organizează Festivalul Narciselor, un festival de etnologie şi folclor.  Cine ajunge la Vad în luna mai poate admira , milioane de narcise înflorite. Localnicii sunt mândri că Dumnezeu i-a binecuvântat cu această poiană minunată,unica in jud.Brasov .

Poiana Narciselor
Poiana Narciselor
Poiana Narciselor este cea mai vestită rezervaţie naturală cu narcise din România 3

Daca aveai in plan sa vizitati acest loc , ar fi păcat să sa nu vizitati atracţiile satelor învecinate. De exemplu in satul Ohaba, gasiti cea mai veche moară cu apă funcţională din România, cu piesele originale, având o vechime de 140 de ani.

Citeste si

agropensiune alba animale animale de companie apuseni bihor bran brasov Bucovina bucuresti cazare Brasov cazare cluj cazare in natura cazare la munte cazare maramures ciubar cluj colibita copii harghita hunedoara Judetul Harghita lac loc de joaca maramures moldova munte mures natura neamt piscina praid sauna sibiu slanic moldova sovata SPA straja suceava tichete toplita traditional Transalpina transfagarasan Vatra Dornei

Add Comment