10 sate romanesti recomandate pt o escapadă de weekend

Noi ti-am pregatit o listă de 10 sate românesti recomandate pt o escapadă de weekend.Nu trebuie să cauti altă destinatie in afara României ca să găseşti peisaje care iti taie rasuflarea, superbe, asemănătoare celor din Elveţia sau Norvegia.

Peisajele rustice, bisericile fortificate, stradutele prafuite si pline de păsării gălăgioase ,strigatul cocosilor care iti dau desteptarea la prima ora a diminetii,sunt pur si simplu locatii de basm.Dacă ai copilărit la țară, la bunici, lucrurile enumerate mai sus nu îți sunt deloc străine și îți vor stârni amintiri frumoase din vremurile în care nu aveam nicio grijă.

Am pregatit pentru tine o lista de 10 sate româneşti,de vizitat in România:

1-Ciocăneşti pe valea Bistriţei,la 26 de kilometri de Vatra Dornei  -Motivul pentru care să alegi acest autentic sat este frumusețea caselor,care va atrag de la prima vedere privirea.Pictate cu motive tradiționale specifice Bucovinei, fiecare locuință sunt unice si una mai frumoasă ca cealaltă,un adevarat muzeu viu,vizitat anual de mii de turisti.In comună mai există și un muzeu al ouălor încondeiate, unde se gasesc peste 1800 de exponate extrem de valoroase și de frumoase.Numele localitatii îi vine de pe vremurile când sătenii făureau arme şi armuri pentru oştile voievozilor Moldovei.

10 sate romanesti recomandate

2-Săpânța-atrage la prima vedere prin Cimitirul Vesel care a devenit o importanta atractie turistica in lume.Acest cimitir este renumit pentru crucile viu colorate,versurile cu nuanțe umoristice și picturile naive reprezentând scene despre viața și ocupația persoanelor care se odihnesc acolo.Localitatea Săpânța, este la o distanță de 20 de kilometri de Sighetu Marmației,judeţulul Maramureș.

10 sate romanesti recomandate

sate romanesti
sursa foto Silvia Pelin Pelin

3-FUNDATA – BRAȘOV-Este o locatie străjuită de Munţii Bucegi, pe de o parte, şi de Munţii Piatra Craiului, pe cealaltă parte.Locatia se afla la o altitudine de 1360 metri si este cea mai inalta localitate din zona.Comuna este un loc de o frumusețe aparte, care păstrează inca vii amintirile unor vremuri de demult. Pe dealurile din zona poti observa casele cu o arhitectură veche autentică.

10 sate romanesti recomandate

recomandate
sursa foto Ines Dumitrescu

4-Viscri-a ajuns mai cunoscut în toată lumea după ce prinţul Charles şi-a cumpărat o casă acolo.Locatia adăposteşte una dintre cele mai spectaculoase şi mai vechi biserici fortificate săseşti, care a şi fost înscrisă în patrimoniul mondial.Casele sunt vechi,cu ulițele neasfaltate, neatinse de civilizația modernă,iti da o stare de liniste sufleteasacă

10 sate romanesti recomandate

sate romanesti
10 sate romanesti recomandate pt o escapadă de weekend 12

5-Râmetea-Sătenii spun că aici soarele răsare de două ori.Se afla la  o distanţă de 56 km de Alba Iulia .Un munte uriaş străjuieşte cele 300 de case din sat.Este vorba despre Piatra Secuiului, care are 1128 de metri, si face parte din Muntii Trascăului.Toate casele din Râmetea sunt construite după acelaşi tipar: porţi înalte de lemn, văruială albă, iar obloanele verzi. 

sate romanesti recomandate

recomandate

6-Valea Zalanului-este un sătuc din Covasna mai putin cunoscut .Micul sat stă ascuns printre paduri, iar casutele lor albe si albastre iti lasa impresia unui loc pe care timpul a decis sa il ignore.Cauti un sat cu adevarat izolat de lume Valea Zalanului,indeplineste toate conditiile.

sate romanesti recomandate

133648107 1330696730632432 209869775198697035 n
sursa Dream Experiences

7-Valea Vinului-este situat in Parcul National Muntii Rodnei la o altitudine de 700 m,la 70 de kilometri de Bistriţa.Valea Vinului este unul din punctele importane de plecare spre cele mai frumoase trasee turistice ale Parcului National Muntii Rodnei.Vei descoperi privelisti si peisaje de basm in zona.

sate romanesti recomandate

64823112 2876720085677683 96763323961311232 o
sursa Papa Valentin Catalin

8-Letea, Delta Dunării-Casele construite din lemn, chirpici și stuf și vopsite în culori vii, tradiționale, inconfundabile pentru această locatie din țară.Pădurea Letea este cel mai important obiectiv turistic de aici: cea mai veche rezervație naturală și cea mai nordică pădure subtropicală a bătrânului continent.Aici este singurul loc din Europa unde se întâlnesc liane. Plantele exotice au apărut datorită seminţelor aduse din Africa de păsările migratoare,potrivit sursei .Aproximativ 2000 de cai sălbatici şi semisălbatici (cai care sunt de puţin timp eliberaţi şi sunt încă obişnuiţi cu prezenţa omului, dar care nu pot fi folosiţi la munci) trăiesc în această pădure.

sate romanesti recomandate

34307609 265686713999861 6661533862809567232 o
sursa foto Paul Zano

9-Satul Breb din Maramureş– un sat micuț , dar bogat în tradiții și obiceiuri unice în România, reprezintă una dintre cele mai apreciate atracții turistice din România.Turiștii care ajung în acest mic colț de rai pot învăța cum să mulgă vaca sau să strângă ouăle din cuibar.Dacă mergi pe uliţele satului, poti observa persoane cu rucsaci în spate, gata sa exploreze zona ,si obiectivele turistice din zona .

recomandate
sursa foto Alexandra Răuță

10-Zărneşti-este un mic orăsel montan din apropierea Brașovului,chiar la poalele unuia dintre cei mai frumoşi munţi pe care îi are ţara noastră, Piatra Craiului.Principala activitate de turism care se practică în zonă este cel montan și de recreere.

sate romanesti
sursa foto Mada Mada

Fără nici un dubiu plănuind o escapadă de weekend ,cutreierand magia satelor autentice româneşti, se poate transforma într-o adevărată aventură turistică .

Toate obiectivele turistice si unitatile de cazare unele sunt recomandarile noastre personale ,altele recomandarile membriilor din grupul de pe facebook VACANTE PRIN ROMANIA.Unde suntem adunati peste 216 000 de mebri si crestem zilnic cu cateva sute.

Screenshot 357

Mai puteţi citi: