10 sate romanesti recomandate pt o escapadă de weekend

Noi ti-am pregatit o listă de 10 sate românesti recomandate pt o escapadă de weekend.Nu trebuie să cauti altă destinatie in afara României ca să găseşti peisaje care iti taie rasuflarea, superbe, asemănătoare celor din Elveţia sau Norvegia.

Peisajele rustice, bisericile fortificate, stradutele prafuite si pline de păsării gălăgioase ,strigatul cocosilor care iti dau desteptarea la prima ora a diminetii,sunt pur si simplu locatii de basm.Dacă ai copilărit la țară, la bunici, lucrurile enumerate mai sus nu îți sunt deloc străine și îți vor stârni amintiri frumoase din vremurile în care nu aveam nicio grijă.

Am pregatit pentru tine o lista de 10 sate româneşti,de vizitat in România:

1-Ciocăneşti pe valea Bistriţei,la 26 de kilometri de Vatra Dornei  -Motivul pentru care să alegi acest autentic sat este frumusețea caselor,care va atrag de la prima vedere privirea.Pictate cu motive tradiționale specifice Bucovinei, fiecare locuință sunt unice si una mai frumoasă ca cealaltă,un adevarat muzeu viu,vizitat anual de mii de turisti.In comună mai există și un muzeu al ouălor încondeiate, unde se gasesc peste 1800 de exponate extrem de valoroase și de frumoase.Numele localitatii îi vine de pe vremurile când sătenii făureau arme şi armuri pentru oştile voievozilor Moldovei.

10 sate romanesti recomandate

IMG 20230310 130640750

2-Săpânța-atrage la prima vedere prin Cimitirul Vesel care a devenit o importanta atractie turistica in lume.Acest cimitir este renumit pentru crucile viu colorate,versurile cu nuanțe umoristice și picturile naive reprezentând scene despre viața și ocupația persoanelor care se odihnesc acolo.Localitatea Săpânța, este la o distanță de 20 de kilometri de Sighetu Marmației,judeţulul Maramureș.

10 sate romanesti recomandate

collage 1

3-FUNDATA – BRAȘOV-Este o locatie străjuită de Munţii Bucegi, pe de o parte, şi de Munţii Piatra Craiului, pe cealaltă parte.Locatia se afla la o altitudine de 1360 metri si este cea mai inalta localitate din zona.Comuna este un loc de o frumusețe aparte, care păstrează inca vii amintirile unor vremuri de demult. Pe dealurile din zona poti observa casele cu o arhitectură veche autentică.

10 sate romanesti recomandate

recomandate
sursa foto Ines Dumitrescu

4-Viscri-a ajuns mai cunoscut în toată lumea după ce prinţul Charles şi-a cumpărat o casă acolo.Locatia adăposteşte una dintre cele mai spectaculoase şi mai vechi biserici fortificate săseşti, care a şi fost înscrisă în patrimoniul mondial.Casele sunt vechi,cu ulițele neasfaltate, neatinse de civilizația modernă,iti da o stare de liniste sufleteasacă

10 sate romanesti recomandate

sate romanesti

5-Râmetea-Sătenii spun că aici soarele răsare de două ori.Se afla la  o distanţă de 56 km de Alba Iulia .Un munte uriaş străjuieşte cele 300 de case din sat.Este vorba despre Piatra Secuiului, care are 1128 de metri, si face parte din Muntii Trascăului.Toate casele din Râmetea sunt construite după acelaşi tipar: porţi înalte de lemn, văruială albă, iar obloanele verzi. 

sate romanesti recomandate

recomandate

Bilbor -Jud Harghita

În inima țării, undeva între Bucovina și Ardeal, există un tinut de poveste, o regiune fermecătoare numită Bilbor. Aici, timpul pare că și-a găsit un loc special, acolo unde să se oprească și să se bucure de frumusețea eternă a naturii.

Odată ce pășești în această lume de basm, ești cuprins de o senzație de farmec și mister, iar aerul curat și proaspăt te învăluie, purificându-ți sufletul. Bilbor este cunoscută drept cea mai nepoluată zonă din întreaga țară

IMG 20230523 092352354 HDR

7-Belis

Beliș, un colț de rai situat la poalele mărețului masiv Vlădeasa din Munții Apuseni.

În acest paradis al naturii, obiectivele turistice sunt ca niște comori ce așteaptă să fie descoperite. Bradul lui Horea din pădurea Scorușet este un martor al istoriei, înălțându-se mândru în peisajul sălbatic. Cetățile Rădesei te îmbie să explorezi misterele trecutului, iar lacul și stațiunea Beliș-Fântânele îți oferă o oază de relaxare și răsfăț, cu priveliști mirifice.

Cascada Vălul Miresei de la Răchițele cade ca un voal de mireasă peste stânca de calcar, impresionându-te cu frumusețea ei ademenitoare. În drumul tău, vei descoperi Cheile Galbenei, o splendoare naturală, și Izbucul Galbenei, izvorul cristalin ce îți răcorește sufletul.

Dar minunile regiunii nu se opresc aici; peșterile au propria lor magie. Peștera Piatra Ponorului te va fermeca cu coridoarele sale subterane, iar Peștera Ghețarul Scărișoara te va învălui într-o lume de cristal, ca în povești. În Peștera Urșilor, misterul întunericului ascunde secrete și povestiri fascinante, iar Peștera Humpleului și Peștera Zmeilor vor fi explorări pline de aventură și descoperiri.

sate romanesti recomandate

cccccccccccc
sursa Papa Valentin Catalin

8-Letea, Delta Dunării-

Într-un colț al țării noastre, timpul pare să fi păstrat un farmec de neuitat. Casele construite din lemn, chirpici și stuf, îmbrăcate în culori vii și tradiționale, formează un peisaj inconfundabil și plin de autenticitate specific locației. Aici, tradiția și frumusețea naturală se împletesc armonios pentru a crea un spectacol uimitor pentru toți cei care pășesc în acest colț de rai.

Aproximativ 2000 de cai sălbatici și semisălbatici au găsit aici un sanctuar al libertății și al vieții în armonie cu natura. Acești cai nobili, care par să fi scăpat de dincolo de timp, colindă prin pădure, bucurându-se de împrejurimi și de binecuvântarea de a fi parte din acest peisaj unic.

sate romanesti recomandate

34307609 265686713999861 6661533862809567232 o
sursa foto Paul Zano

9-Satul Breb din Maramureş– un sat micuț , dar bogat în tradiții și obiceiuri unice în România, reprezintă una dintre cele mai apreciate atracții turistice din România.Turiștii care ajung în acest mic colț de rai pot învăța cum să mulgă vaca sau să strângă ouăle din cuibar.Dacă mergi pe uliţele satului, poti observa persoane cu rucsaci în spate, gata sa exploreze zona ,si obiectivele turistice din zona .

recomandate
sursa foto Alexandra Răuță

10-Zărneşti-este un mic orăsel montan din apropierea Brașovului,chiar la poalele unuia dintre cei mai frumoşi munţi pe care îi are ţara noastră, Piatra Craiului.Principala activitate de turism care se practică în zonă este cel montan și de recreere.

sate romanesti
sursa foto Mada Mada

Fără nici un dubiu plănuind o escapadă de weekend ,cutreierand magia satelor autentice româneşti, se poate transforma într-o adevărată aventură turistică .

Toate obiectivele turistice si unitatile de cazare unele sunt recomandarile noastre personale ,altele recomandarile membriilor din grupul de pe facebook VACANTE PRIN ROMANIA.Unde suntem adunati peste 270 000 de mebri si crestem zilnic cu cateva sute.

Mai puteţi citi:

Add Comment