Rezervaţia de la Zărneşti denumita si raiul ursilor

 

Libearty( raiul ursilor) cum mai este numita Rezervaţia de la Zărneşti , este cea mai mare rezervatie de ursi bruni din lume. 

Un total de 69 de hectare din Zarnesti judeţul Braşov , adaposteste 83 de urşi care au fost chinuiţi ani în şir trăiesc acum liniştiţi.

Rezervaţia de la Zărneşti
Rezervaţia de la Zărneşti

Majoritatea ursilor au fost torturati in trecut, de circuri, grădini zoologice și chiar proprietari privați.  Legislația europeană, care a trebuit să fie adoptată și de România, a dus la închiderea mai multor grădini zoologice din țară, care nu ofereau condițiile minime pentru viața decentă a animalelor pe care le țineau. Majoritatea urșilor de la sanctuar sunt din Romania , dar unii au fost salvați si din tari precum Albania și Texas. Uriașul sanctuarului, are 400 de kilograme, si este salvat din Armenia.

Înfiinţarea Rezervaţiei de la Zărneşti a fost inspirată de povestea unui urs chinuit care a murit înainte să mai poată gusta savoarea libertăţii. „Ursoaica Maia a fost cea care a inspirat-o pe Cristina Lapis, preşedinta Asociaţiei «Milioane de Prieteni», să înfiinţeze rezervaţia. În 1998, Maia era ţinută într-o cuşcă la un restaurant din Bran. Ajunsese, practic, să-şi mănânce lăbuţa. Reprezentanţii asociaţiei au tratat-o şi i-au dus mâncare în fiecare zi timp de câţiva ani. Din păcate, Maia a murit înainte să ajungă în rezervaţia care a luat fiinţă în 2005. precizeaza cei de la adevarul .ro

Rezervaţia de la Zărneşti

Rezervaţia de la Zărneşti
Rezervaţia de la Zărneşti denumita si raiul ursilor 4

Este impresionant să vezi aceste mamifere enorme, dar, foarte trist să vezi cicatricile pastrate in timp ,care arata chinurile prin care au trecut . De asemenea, la Rezervaţia de la Zărneşti puteți vedea căprioarele sau cei nouă lupi care își fac și acasă aici. Deși urșii bruni sunt considerați în mod obișnuit animale periculoase, de fapt, ei preferă să se ascundă și să evite mulțimile. Însă, există situații când sunt surprinși de turiști și acestea sunt momentele în care este probabil să atace . 

Rezervaţia de la Zărneşti

Rezervaţia de la Zărneşti
Rezervaţia de la Zărneşti denumita si raiul ursilor 5

Vânătoarea lor este interzisă in Romania ,si este locul perfect de observatie a ursului brun . Populația a crescut semnificativ în ultimele două decenii, astfel încât șansele de a vedea efectiv urșii sunt mari .

Orice vizită, aici, la sanctuarul de urși de la Zărnești, poate fi o adevarată aventură. Copiilor le va plăcea să vadă cum se hrănesc urșii și, fără îndoială, turul va fi pentru ei o experiență de amintit pentru totdeauna.

Programări pentru grupuri și detalii:

  1. Numere de telefon:

+40 268 471 202 sau +40 722.533.895 (între orele 9.00 și 16.00)

sursa .

Te astept si in comunitatea noastra de pe facebook VACANTE PRIN ROMANIA

alba animale animale de companie apuseni ARISENI bihor bran brasov Bucovina bucuresti cazare Brasov cazare cluj cazare hunedoara cazare in natura cazare la munte cazare maramures ciubar cluj colibita copii delta harghita hunedoara Judetul Harghita lac maramures moldova munte mures natura piscina porumbacu de sus praid sibiu sovata SPA straja suceava tichete toplita traditional Transalpina transfagarasan valcea Vatra Dornei