Ați vizitat vreodată un sat neolitic?Acuma ai șansa!

Ați vizitat vreodată un sat neolitic? Dacă nu știați, există unul la Drăgănești-Olt. Satul redă o așezare specifică civilizaţiei Gumelniţa de acum 4.500 de ani și a fost ridicat la inţiativa domnului Traian Zorzoliu, directorul Muzeului .Desopera singurul sat neolitic reconstruit din Europa.

Aceasta locație deosebita se afla la doar aproximativ 160 de kilometri de București.

Muzeul Campiei Boianului este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratați dacă va aflați in apropiere,sau chiar ar trebui sa va planificați o vizita aici.

Introdu pe GPS aceasta adresa si te va duce direct acolo Str. Nicolae Titulescu 360, Draganesti-Olt.

Aici a fost reconstruit un sat după tipul aşezărilor neolitice specifice culturii Gumelniţa, ale căror urme au fost descoperite la Drăgăneşti.Satul neolitic este format din şase colibe, de mărime naturală, ridicate în aer liber, pe un teren împrejmuit cu un şant de apărare şi gard din nuiele împletite.Satul este o adevărata așezare fortificată.

Ați vizitat vreodată?

vizitat
sursa foto Muzeul Campiei Boianului (facebook)
Booking.com
vizitat
Ați vizitat vreodată un sat neolitic?Acuma ai șansa! 6

Intrarea in muzeu se realizează pe o punte din lemn. Fiecare colibă reprezinta o îndeletnicire specifică vremurilor respective: agricultură, pescuit, olărit etc. . In interior descoperi, obiecte neolitice sau reconstituiri ale unor obiecte neolitice, mese, altare de cult, unelte pentru gospodărie şi practicarea diferitelor ocupaţii.

Ați vizitat vreodată?

vizitat
sursa foto Muzeul Campiei Boianului (facebook)

Casele erau construite din trestie împletită şi pari bătuţi în pământ, iar printre împletituri se punea pământ. Între case, se construia şi o locuinţă-lacustră, unde îşi ţineau proviziile.

Colibele erau dese, iar uliţele (calea principală) nu erau mai mari de doi metri, uneori colibele fiind lipite una de cealaltă. Construcţiile erau joase, pentru că înălţimea oamenilor nu depăşea 1,50-1,60 m. Casele nu aveau tavane, dar erau bine căptuşite la interior. Fiecare colibă avea vatră, cuptor, laviţă, iar patul era construit din pământ ridicat, peste care aşezau piei sau rogojină. sursa

Ați vizitat vreodată?

vizitat
sursa foto Muzeul Campiei Boianului (facebook)
Screenshot 665
Ați vizitat vreodată un sat neolitic?Acuma ai șansa! 7

CITESTE SI:

Add Comment